Založ si blog

Prečo nám klamal kandidát na prezidenta Mistrík, alebo výrobca testov z Košíc ešte nesľúbil províziu?

Ten, kto sleduje tlačovky po krízovom štábe, musel určite zaregistrovať otázku redaktora Medzihradského, či na Slovensku nikto nedokáže vyrábať testy na Koronavírus. Odpoveď ex kandidáta na prezidenta Mistríka, ktorý hlásal v kampani slušnosť a novú politiku sme si vypočuli.

Otázka redaktora Markízy znela: „Nedajú sa tieto testy vyrábať aj u nás a do akej miery je to komplikované?“

Mistrík: „To je dobrá otázka, ale dnes by som sa k nej ešte nevyjadroval.“ (pýtam sa prečo? otázka autora)

Medzihradský: To znamená, že sú nejaké možnosti?“

Mistrík: „ Počkajme si pár dní“! (Ešte sa vo firme nerozhodli o zvýšení ceny, aby bolo na provízie? Otázka autora)

Túto časť reportáže TN Markízy z 28. marca uverejnila aj televízia TV Region z Košíc a ústami riaditeľa Vladimíra Semana, bývalého redaktora spravodajstva STV a dozvedeli sme sa aj ďalšie podrobnosti.

Nové slovenské testy rýchlejšie detekujú vírus ako tie, ktoré chce kúpiť naša vláda z Číny. Firma z Košíc vyrobila účinné testy na Koronavírus a ponúkla ich krízovému štábu o polovicu lacnejšie ako ich nakupuje vláda zo zahraničia. Položme si otázku. Vedela o nich vláda? Určite a aj krízový štáb! Ale ani jedna z týchto zložiek neinformovala verejnosť, že existuje na Slovensku spoločnosť, ktorá dokáže vyrábať tak potrebné testy a to o polovicu lacnejšie, pretože v takejto situácii by nikto nemal pozeráť na cenu s províziami.

Už od začiatku infekcie dokážu spomínané testy identifikovať prítomnosť vírusu hneď v začiatkoch infekcie, pred nástupom symptómov. Ide vraj o tzv. RT-PCR test, ktorý odporúčala aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), čo potvrdila aj certifikátom.

Je zarážajúce, že v dnešnej situácii, keď nová vláda ešte nevybavila nové testy (tie čo prišli už za jej fungovania, po dlhých peripetiách vybavila ešte stará vláda a súkromné firmy). Máme síce prisľúbené nové testy z Číny, ale stále ich nemáme na Slovensku. A keďže dravosť Američanov s pripravenými dolármi v kufríkoch na letiskách v Číne je tak obrovská, môžeme sa dočkať aj toho, že odídeme z Číny s prázdnym lietadlom ako už niekoľko krajín. A to aj vďaka „ohromujúcej prezieravosti“ Matoviča, ktorý chcel rýchle testy hodiť do Dunaja, nášho exprezidenta, ktorý prijal Dalajlámu i súčasnej hlávky štátu, ktorá už stačila nabrýzgať na čínskeho veľvyslanca, môže asi ťažko zdvihnúť Čaputová telefón a zatelefonovať prezidentovi Číny, aby nám dodávku zarezervoval. A ľahko sa môže stať, že testy k nám nedorazia!!! A nemusia pomôcť ani telefonáty s českou, nemeckou, poľskou, či estónskou hlavou štátu!

Čo je za tým? Že by legendárna veta Fica, že: „Na východe nič nie je?“ Že by Fico presvedčil súčasného premiéra o svojej pravde? Nie, nebojte sa, že nám Matovič povie, že čakajú na zvýšenie cien testov, aby zostalo na provízie! Tak to predsa chodilo, chodí a bude chodiť v obchodoch so štátom v našej krajine. A nemajme ilúzie o tom, že počas súčasnej vlády to tak nebude!!! Rovnako ako to bolo s testovaním súkromnými firmami, ktoré v priebehu týždňa stúplo z 35 € na 48 €. A cena 30 € za test a 5 € za odber bola aj s maržou súkromnej firmy, tak kam ide navyše 13 Euro??? Ale Matovič to tak obhájil, že by tom uveril iba budúci študent práva! Nič iné, ako na províziu to mi nevychádza. Je odporné, ak sa v tomto čase kupčí takýmto spôsobom. A to je vláda pri moci len čosi vyše 10 dní!!! Čo bude nasledovať? Kde je Matovičova zásadovosť – boj proti korupcii, proti províziám, keď takéto niečo dopustí, ktorými nalákal voličov, aby zaškrtávali na volebných lístkoch jeho zoskupenie.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.