Založ si blog

Čo majú spoločné Kiska a Soltész – dvaja „uvedomelí“ občania Slovenska?

Osobne nepoznám ani jedného z nich a na to som hrdý. Nebolo by sa čím chváliť. I keď so Soltészom som mal iba emailovú konverzáciu z môjho popudu. Videl som ho na obrazovke v spravodajskom štúdiu v tričku s krátkym rukávom, pričom celému Slovensku ukázal svoje celoručné „ohromujúce“ tetovanie na pravej ruke. Keďže ho oslovovali redaktor a jeho šušlavý prejav som už predtým počul v komentároch, tak som mu napísal. Pripadal mi totiž s tým tetovaním ako kriminálnik v štúdiu a nie redaktor. Zarazilo ma, že ho režisér spravodajstva TV JOJ vpustil do štúdia bez dlhých rukávov. To, že je potetovaný, je jeho osobná vec. Ja si o takých ľuďoch myslím svoje, ale prečo to ukazuje celému národu?
Z profesionálneho hľadiska je to z niekoľkých dôvodov neprípustné. Všetko, čo sa v štúdiu hýbe (zväčša je to pozadie), je nezvyčajné, alebo je výstredné, odpútava pozornosť diváka. Stačí, aby mal moderátor krivo viazanku, tak divák prestane sledovať jeho slová a všíma si kravatu „v ofsajde“ a začne to komentovať. Rovnako je to aj s moderátorkami, ktorým vyskočí vypchávka z podprsenky a narobí jej prsníkový galimatiáš, alebo si dajú výstredné šaty, vypasované legíny, hlboký dekolt a pod. Všetky spomínané vizuálne drobnosti maximálne zväčšia svoj objem vo forme vnímania u diváka. A ten je okamžite mimo toho, čo mu chce moderátor povedať. A tak je vlastne zbytočné, aby moderátor hovoril, môže aj mlčať a je to to isté.
Soltészovi som vytkol tetovanie a opýtal som sa ho, kde nabral toľko odvahy so šušlaním robiť redaktora a načítavať príspevky v televíznom spravodajstve? Odpovedal mi, že on je iba redaktor internetového portálu. Že by redaktor internetového portálu načítaval veľmi často komentáre? Asi to bolo klamstvo.
A potom na mňa zaútočil, že pokiaľ on musel emigrovať a tak si ma vygooglil a „zistil“ , že som bol komunistický novinár i keď som členom KSS nikdy nebol! No on „musel“ ako 20-ročný emigrovať, lebo tu nemal uplatnenie! Vraj ani študovať nemohol, kvôli rodine. Len nerozumiem tomu, že študoval a kvôli emigrácii nedoštudoval na Prešovskej univerzite nemčinu a prekladateľstvo, ako som si prečítal na portáli Zem a vek. Nuž, každý sa obhajuje, ako sa dá. (Jeho ďalšie invektívy smerom na mňa nebudem vyťahovať. Bola to súkromná komunikácia.) Čiže klamstvo je pre neho rovnaké meradlo, ako pre rozporuplného Kisku, .
Vraví sa, že všetko čo je nové je dobré, lebo je to tajomné. To platí najmä v partnerských vzťahoch, nie však v politike. A takým nový bol po prvý raz slovenský prezident z nepolitického prostredia. Politický nováčik – milionár. Jeho pôsobenie vo funkcii bolo neoslňujúce, kampaň ani financovanie neboli právne čisté. Ale splnili účel a média o tom mlčali, lebo to nebol objekt ich škandalózneho záujmu a dodnes je v mainstreamových a musím povedať, že neobjektívnych mediach varený pečený. No pred pár dňami sa jeho gloriola rozsypala, ako domček z karát po zverejnenom rozhovore Šuliga.- Reichel, ktorý potvrdil slová sudcu Radačovského, že to, čo sa dozvedel o Kiskovi na pojednávaní o pozemkoch, je letenkou z postu prezidenta. Tu je vidieť, aké ďalšie nebezpečie nám hrozí, ak sa tento element riadený americkými nitkami (dokumentoval to v prezidentskom úrade) nás klame telom a rečami jedna radosť, dostane do vládneho kresla. Všetky ostatné jeho lapsusy, klamstvá a otrepané obviňovanie Fica zo všetkého, čo sa dotkne jeho cti, ľudia poznajú.
No a teraz , čo majú títo dvaja okrem klamstiev a nenávisti k SMER-u a SNS, spoločné. Obaja sú ešte na moje počudovanie občania Slovenskej republiky a obaja sa nemienia vysťahovať. Kiskove tvrdenia, že Slovensko je mafiánsky štát (je to urážka každého jedného občana Slovenska) je svojím spôsobom trestný čin hanobenia republiky a Soltészove výroky, že nenávidí bielu spodinu a Slováci sú čvarga z Východnej Európy je to isté povedané z opačnej strany. A smrdí to aj rasizmom k etnickej skupine Obaja majú spoločnú východniarsku náturu a samozrejme aj maniere. Obaja verejne urážajú národ, z ktorého vzišli. A najnovšie otitulovanie Soltésza smerom na kandidátnu listinu OĽaNO, že všetkých 149 Matovičových kanditátov sú gauneri, hlupáci a psychopati je vrchol zloby, zákernosti, podlosti , diktátorstva a drzosti a sú veľmi podobné Kiskovým útokom bez jasných argumentov, lebo Fico, lebo Smerácka mafia.
Som presvedčený, že ak by sa Soltész narodil o 30 rokov skôr, bol by určite veľmi angažovaným straníkom a novinárom (len s tým rozdielom, že by musel mať dokončené vzdelanie), pre ktorého nadpráca by bola súčasťou každého jeho článku. Dnes tomu hovoria z časti aj investigatíva. Takým spôsobom, ako on sa totižto vyjadrovali najvychytenejšie komunistické kádre. A ak by nepadol bývalý režim, tak by Kiska po vzore svojho otca určite kádroval ako popredný člen KSS nestraníkov. Určite si starší spomenú na špecifickejšie termíny a slová, oportunisti, revizionisti, emigranti. atď. A Soltész si to zjednodušil slovami čvarga, gauneri, hlupáci a psychopati. A aj jeho výrok zo stránky zomri.sk, že Slovákov nemá nikto rád, lebo sme ko…i a sami sme si to tu doj……i. je viac ako „inteligentný“! Aj jeho názov knihy Sviňa patrí do tejto kategórie. Ešte som ho síce nevidel, ale viem si predstaviť, ako sa uberá určite „prikrášľovaná“ línia deju z pohľadu tohto čudesného novinára. Aj Ďurišová Nicholsonová je z tohto filmu nadšená, keď lístok do kina včera ponúkla svojím pohŕdavým spôsobom Tomášovi v relácii Na telo. Pôvodne som chcel o tejto nevychovanej a nechutnej žene napísať čosi, ale kolegovia blogeri jej to už včera poriadne „nandali“.
Špeciálny prokurátor Šanta po ukončení dokazovania v procese zmeniek (Mimochodom na stránke eurorespekt.sk sa objavili záznamy s fotokópiami správ archívu SIS spred 20-tich rokov že 11. júna 2000 boli podpísané zmenky, čo vyvracia slová Šantu a Lipšica o neprestrieľných dôkazoch.) povedal, že: „Na každého raz príde, skôr či neskôr“ (Len neviem, či tým myslel aj Kisku?). A ja tvrdím, že príde iba na tých nepohodlných, nie na pohodlných, ktorí majú peniaze a správny názor. Lebo za tieto výroky už mal špeciálny prokurátor dnes znovuzrodený Honzo „Urválek“, ktorý zakazuje šíriť názory, posiela ľudí do väzby za videá a stíha ľudí za citáciu slov Štúra a fotografie s červenou hviezdou, za pozdravy a za názory, začať vyšetrovania k spomínaným výrokom o štáte a rasizme. No to nášmu Honzovi, či skôr Honzíkovi „Urválkovi“ zo Špeciálnej prokuratúry tak dobre nevonia. Výroky totiž majú príjemnú liberálno-pravičiarsko-americkú arómu a chuť.
Budem sa len čudovať, ak sa náš „geniálny“ exprezident s trojdňovým pracovným týždňom posadí do politickej lavice parlamentu. A možno zmúdrejú po poslednom videu aj tí, ktorí ho doteraz velebili. Ja verím, že skôr či neskôr bude bude v „Slušnom Slovensku“ drať lavice a erárne oblečenie na mieste, ktoré mu za jeho skutky prináležia! Možno potom príde spolu s Bašternákom na lepšiu protidaňovú taktiku
Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.