Založ si blog

Juraj Šeliga – typický uvedomelý a akčný „revolucionár“, akých sme tu mali po víťaznom Februári habadej.

Ako správny aktívny SZMák sa predstavuje podpredseda strany človeka, ktorý je obvinený z daňových podvodov a ktorý sa v predvolebnej kampani radšej neukazuje. Neukazuje práve preto, že by asi schytal od každého protivníka. A tak necháva všetko na „herečku“ Remišovú a svojho SZMáčika Šeligu. Obaja však majú rovnakú rétoriku: Len útočia hlava-nehlava a chceli by iba zatvárať a zatvárať.

No, Šeliga sa navyše neštíti urážať ministerku vnútra i predsedu vlády. Ten Šeliga, ktorý ešte nič v živote, okrem získania nejakého magistra na právnickej škole (žiaľ, nenašiel som na ktorej) a vyrevovania na pódiách, nedokázal. Ako o sebe napísal na „Záludnej“ stránke: „Stál som na námestiach a volal po spravodlivom a slušnom Slovensku“. To vám teda poviem, to bola naozaj obrovská drina! Ani nútené práce v gulagu sa jej nevyrovnajú! „Namakal“ sa tento , ako o sebe tvrdí právnik. A práve tento mladý SZMáčik bez praxe a životných skúseností má plno plamenných rečí, urážok, útokov, obvinení a dokonca súdov na ľudí, ktorým nesiaha ani po členky. Nepripomína Vám jeho rétorika niekoho počas tridsiatych rokov minulého storočia v Nemecku? Škoda, že nenastúpil do OĽaNO. To by sme mali jedného veľkého Matoviča a druhého malého Matovička.

Ako si to vlastne Šeliga dovoľuje povedať o ministerke vnútra, ktorá má za sebou mnohoročnú kvalitnú prácu, že je nekompetentná, len preto, že pár jedincov vďaka ľudskému zlyhaniu nedostalo kompletné volebné lístky.

Kto vlastne ste mladík Šeliga, že si takto doslovne trúfate očierňovať vládneho činiteľa a hneď na druhý deň aj premiéra Slovenskej vlády, ktorý svoju ministerku v otázke zahraničnej možnosti voľby podporil? : Ako Šeliga povedal, je to urážka ľudí, čo odišli za prácou do zahraničia, ale aj citujem: „Premiér Peter Pellegrini sa môže hanbiť za takéto výroky,….“. Nedorast páli ostrými všade tam, kde je koalícia!

Tak, teda ja Vám poviem, čo si myslím o mnohých tých, čo chcú voliť zo zahraničia. Mal som možnosť dva roky čítať v New Yorku Amerického Slováka. A okrem prebraných článko od známych to vtedajších redaktorov zo SME (vtedy ešte Denník N a Aktuality. Sk neexistovali) som sa iné o Slovensku nedozvedel len samé špinavosti. Ak by som nepoznal pravdu, určite by som tomu uveril, ako verili aj americkí Slováci, ktorí sa ma na to pýtali. A tak som musel vysvetľovať, ako to naozaj u nás reálne je.

Ja sa však pýtam tých, čo vôbec schválili tento zákon, prečo nepodmienili voľbu zo zahraničia platením sociálneho a zdravotného poistenia a trvalým pobytom? Mnohí z tých, čo sú vonku (Zrazu ich počet čarovne stúpol zo 17 000 na 60 000. Prečo asi?) tu ani nemajú trvalý pobyt, na Slovensko kašlú a ich vzťah k Slovensku je len ku kamarátom a vzdialenej rodine. A ak sa sem vrátia, tak až v dôchodkovom veku, aby si pri našich cenách užili vysoký zahraničný dôchodok. Takých poznám neúrekom, ktorých ťahá domovina len v starobe a je im jedno, kto tu vládne, či sa tu žije lepšie, či je tu chaos, bordel, úplatky a ďalšie neduhy, pretože ich nezažívajú. Dnes ich ovplyvňuje mohutná protivládna kampaň hlavných medií. Do tejto skupiny nerátam tých, čo pracujú vonku najmä v okolitých krajinách a živia rodiny na Slovensku a tých, čo pracujú v našich firmách, na zastupiteľstvách a v európskych a svetových organizáciách. Tí vedia, odkiaľ fúka vietor a nie nejaká dáma z Nového Zélandu, ktorá sa prostredníctvom internetovej video aplikácie prihlásila do televízií, aby sa o nej hovorilo, ako jej veľmi záleží na Slovensku! Škoda, že sa jej redaktori neopýtali, kedy odišla zo Slovenska a či sa vôbec mieni vrátiť na domov. Asi by radšej mlčala.

Premiér mal pravdu s opravovaním zubov. Takých, čo sem chodia iba kvôli novým zubom poznám niekoľko desiatok. V ich nových domovoch by sa museli veľmi uskromniť, alebo by na to nemali a tak slovenskí zubári sú pre nich jediná jasná alternatíva! Rovnako aj iné lacnejšie služby.

Oni ani netušia, ako sme poskočili dopredu, lebo to nemajú odkiaľ vedieť. Mediá o tom mlčia a vyťahujú len škandály a kauzy, tri káčka – Kuciaka, Kočnera a Kiskov Mafiánsky štát!.

Čudujem sa redaktorom televízií, ktorí priložia mikrofón tomuto veľkohubému SZMáčikovi zo strany daňového kriminálnika a ďalších milionárov. Nuž, ale ak ide o nadávky na koalíciu, tak je všetko dovolené. Počkáme si ešte necelé tri týždne a uvidíme, či aj potom bude mať Šeliga, ktorý robí strane anti kampaň, takú ostrú rétoriku. Zlo totiž ľudí nepriťahuje. Výsledky volieb ukážu.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.