Založ si blog

Vydieraním sa vykľulo pravé sociálne cítenie Kollára. Alebo to len na nás hrá?

To, ultimátum, čo včera vymyslel a na tlačovke doslova vyštekal šéf SME rodina Kollár zarezonovalo éterom. Podporíme sociálne zákony SMER-u, ale najskôr sa musí Fico verejne ospravedlniť za nesplnené sľuby a čo je závažnejšie, vláda musí zachrániť štyri postihnuté deti neschválenou génovou terapiou každú vo výške 2 milióny Euro. Má to vytiahnuť zo svojej premiérskej zálohy predseda vlády. V poslednom období sa mi jeho názory páčili, ale týmto vydieračským postojom u mňa opäť klesol na samé dno. Človek, ktorý má svoju bohatú schránku s mnohými  miliónmi na Cypre, kam presunul platbu za predaj čudne získaných tatranských zariadení, ide vydierať vládu, ktorá chce schváliť to, čo má aj on v programe. Prijal by som skôr od neho gesto, nie za nejakých zbytočne vo vrecku jemu prekážajúcich 2 tisíc Euro v Modrom z neba, ale ak by položil na stôl tých 8 miliónov Euro a zaplatil by génovú liečbu pre všetky štyri deti a pomohol tak nášmu zdravotníctvu, na ktoré stále nadáva. A stačilo by aj dvom teda 4 milióny Euro. Viem, že je to záležitosť štátu a nie Kollára, ale ak sa situácia takto vyvinula, tak by som od neho čakal, ako od zbohatlíka, ktorý vďaka vekslovaniu, mnohým zvláštnym prevozom tovaru cez hranice, čudesným privatizáciám a spolupodnikaním s dvoma superkamarátmi, dnes už nežijúcimi mafiánskymi gaunermi Stenhübelom a  Deákom prišiel k majetkom, ako slepé kura k zrnu, kritizujúceho zlé podnikateľské prostredie na Slovensku (mimochodom vlani vzniklo v tomto najhoršom podnikateľskom prostredí najviac firiem počas 10-tich rokov), že urobí ústretový krok, prípadne osloví ďalších kamarátov milionárov, aby sa na liečbu zložili. Isto by mu to zdvihlo preferencie. Žiaľ, Kollár naskočil na Matovičovu vrieskajúcu cestu, mysliac si, že ho to voličsky posilní. Nebudem sa čudovať, ak opak bude pravdou.

Žiaľ, Borisko potrebuje na svoju novú vilu v Ázii asi každé Euro, aby mal kde vodiť svoje dobre vydržiavané mamičky s potomkami. A preto radšej sprosto vydiera SMER a tým pádom aj všetkých dôchodcov a rodiny s deťmi. Pripadá mi to ako, keď malý mopslík sa ide zblázniť, keď sa k nemu priblíži veľký pes. To je plno vycerených zubov,  výhražných, vydieračských a hrozivých štekotov. Jednoducho krpci sú vždy zúriví! Všetci politickí drobci štekajú na preferenčne najvyššieho, len, aby ho ako otravné chobotnice zosadili z trónu! Čiže sedem našich politických trpaslíkov s pomocou našej prezidentskej snehulienky sa chcú vyrovnať rozprávke a poraziť zlého SMERodejníka.

Nuž, týmto ultimátom sa Kollár ako podnikateľ so sociálnym cítením vôbec nevyznamenal, ale ako politik, prepáčte vlastne on nie je politik, ale vlastne on je srdce s telesnou schránkou, totálne zahodil svoju spravodlivú sociálnu líniu a hrdosť. Žiaľ, to choré srdce produkuje často tachykardiu a potom horná časť telesnej schránky dokáže vyludzovať super kombinácie nezmyselných zvukov.

Nechválim za túto neskorú schôdzu parlamentu SMER. Mali to urobiť oveľa skôr a dôchodcovia a mamičky si mohli prilepšiť už v decembri, prípadne v januári, ale tu ide o samotnú podstatu zákonov a nie o to, či je to volebný ťah a 11 dní pred voľbami. Most-Híd si ako člen koalície ešte viac zavaril smerom k dvom percentám nadol, rovnako to môže ponížiť preferencie aj Kiskovi, SaS a PS/Spolu. Tieto strany si totiž nevidia na konček nosa a nerozmýšľajú. O čo viac by získali a z hľadiska taktiky neprehajdákali svoju obľubu medzi voličmi a privítali by toto opatrenie a aktívne sa na ňom podieľali. Ukázali by tak, že sú naozaj za ľudí – občanov Slovenskej republiky a nie proti nim. Určite im to zníži šancu zostaviť vládu. Nechali sa strhnúť heslom: „Každý aj dobrý krok SMER-u pre Slovákov je len krokom do priepasti. Preto je SMER na čele, pretože jeho ľudia na čele s Ficom vidia aj za desať rohov.

Pokazené srdce Kollár nám vlastne oznámil, že jeho program je na použitie na WC. Len škoda, že je na drapľavom tvrdom papieri, takže ani na toalete sa nedá použiť! Veľká to taktická chyba nášho multi srdco otecka, ktorá ho môže odsunúť aj z parlamentu na neposlaneckú trestnú lavicu.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.