Založ si blog

Extrémizmus – vrcholné predstavenie najlepšieho slovenského divadla NAKA a nám poriadne dvíha okrem tlaku krvi aj naše povedomie.

Kam sa na divadlo NAKA hrabe doterajšia prvá scéna SND. Jeho sledovanosť a televízne záznamy predstavení nedosahujú ani tisícinu sledovanosti divadla NAKA (Naša Ateliérova Kreatívna Akadémia). Ani divadlo Aréna sa nechytá. Pokiaľ záznamy z predstavenia SND nám verejnoprávna televízia predhodí raz až dva krát do mesiaca, divadlo NAKA sledujeme viac ako často. Každý deň nám na príkaz Snehulienkinho tatka Mrázika množstvo svalovo „vymakaných maskovaných trpaslíkov“ predvedie, ako dobije obrovské hrady a zámky zlého draka, zmiji, vodníka, dvorných ježibáb či generálneho strašidla. A priestor dostáva nielen vo všetkých televíziách, ale o jej úvodných etudách informujú všetky doterajšie média a určite budú aj tie v budúcnosti vymyslené.

Takto by sa dala charakterizovať dnešná aktivita policajnej zložky, ktorá dáva denno-denne najavo, že pracuje. Je až neuveriteľne naivné stále popularizovať zložku, ktorá má pracovať v tajnosti a po úspešnom podaní obžaloby informovať obyvateľov. Lenže dnes to funguje celkom naopak. A nepoučili sa ani s trapasom s ex generálnym prokurátorom a naďalej informujú o svojich denno-denných zásahoch. A potom v spravodajstvách nečítame, nepočúvame a nevidíme nič iné iba NAKA, NAKA a zase NAKA a otrepané otázky nekreatívnych redaktorov: „ Chcete nám k tomu niečo povedať?“ „Cítite sa byť vinný?“. A mnohým to už lezie na nervy a tak si vravia, veď nech si NAKAkajú a prepnú si na iný kanál.

Rozmýšľam, čo chce tým NAKA dokázať, že na každý záťah volajú najmä vybraných televíznych redaktorov a novinárov a prezentujú úvodné kýchnutie Slovákom. A koľkokrát to kýchnutie a kašeľ po dvoch dňoch ustane. A po chrípke, či zápalu pľúc či klinickej smrti ani stopy. Vytvorili tak z politických spravodajstiev krimi správy s bombastickými témami. Chcú takto dokázať, že ich nikto neriadi? Veď to nie sú výsledky vyšetrovania, ale doslova a do písmena chvast o tom, čo si všetko môžu dovoliť a tým vytvárajú okolo seba strach. „Ja som z NAKA, kto je viac?“ To, že mnoho krát šľapnú vedľa, že im unikajú informácie z vyšetrovacích spisov a sťažuje im to prácu, trápi asi len málokoho. Ako je možné, že sa investigatívne centrum novinárov dostáva k tajným citlivým záznamom a informáciám z prostredia vyšetrovacích zložiek? Hovorí sa o tom už dlho a nikto to nevie zastaviť. Ako je to možné, že si prezident policajného zboru a šéf NAKA nevedia urobiť poriadok???

Prejdime do iného súdka. Vezmime si posledný príklad so začatím trestného stíhania za červenú hviezdu s kosákom a kladivom na podnet istého – vraj vyštudovaného hudobníka a právnika (žiaľ, nedokázal som si to nikde overiť) Petroviča podpredsedu nesamostatnej mini pseudo straničky OKS, ktorá by sama získala vo voľbách možno jednu desatinu percenta a tak sa vždy radšej naparazituje k nejakej istoparlamentnej strane – tentoraz k rozbitej SaS. No neviem, či to Petrovičovi, Dostálovi a ďalším dvom z ministraničky tentokrát vyjde pod takýmto krytím. No a toto trestné oznámenie urobilo z Petroviča dokonalého Pátroviča. Mala by v CS talente porota zvážiť udelenie OskaroPátrovičovej sošky tomuto nadpriemernému „intelektuálovi“! Za necelé tri eurá si môžete kúpiť červený odznak na internete. Rovnako hviezdy s kosákmi a kladivami nájdete na pamätníkoch po celom Slovensku, niekde aj na verejných miestach. Vážení, dávajte si pozor, kde sa fotíte, lebo by mohlo ísť o popularizáciu extrémizmu. Mám ten dojem, že NAKA asi nebude tá správna policajná zložka, keď sa zaoberá takýmito somarinami a mnohí ďalší zlodeji, podvodníci, násilníci, lúpežníci, vrahovia a tunelári stále behajú po slobode a oni sa zaoberajú fotografiami, číslami, Štúrovými výrokmi, roxormi na internete a kadejakými vetami, ako pred 70-timi rokmi, vďaka ktorým sme celý bývalý režim vyhlásili za zločinný!

Vrátim sa ešte do minulosti – dnes aktualizovanej. K číslu 1488 Euro na darovacích šekoch. Ani mne tie čísla nič nevraveli, pokým som sa nedozvedel o trestnom stíhaní šéfa ĽSNS. A každý, koho som sa pýtal na túto kombináciu čísiel, nič nevedel predtým a ani im to nič nevravelo, ale až potom, ako ho spopularizovalo trestné oznámenie. Sama polícia v spolupráci so špeciálnou prokuratúrou tak podľa toho ako konala a aj dnes koná s výdatnou pomocou novinárskej obce spopularizovali tieto čísla, čím sa vlastne usvedčili z trestného činu šírenia a podporovania extrémizmu. A už sa dala počuť aj sudkyňa špecializovaného súdu, že to bude posudzovať prísnejšie. Že by ďalšia „Urválkova“ potomkyňa? A z troch rokov môže byť až osem za mrežami.

Na polícii, na prokuratúre a na súde asi chcú, aby Kotlebova strana, ak nie v týchto, tak v nasledujúcich voľbách zvíťazila s takým výsledkom, že sama zostaví vládu. Veď po každom súdnom pojednávaní sa v prieskumoch dostávajú vyššie a vyššie. Spomínané zložky asi žijú vo vytrhnutej realite, pretože si neuvedomujú, že národy Slovanov a špeciálne Česi a Slováci majú radi martýrov! A to je u nás zvyklosťou od pradávna počnúc slávnymi Jánošíkom a Husom! A to som presvedčený, že skorumpované agentúry poriadne uberajú Kotlebovcom z percent a nebudem sa čudovať, ak vo voľbách dosiahnu aj na dvadsiatku. Dnes suverénne vedú z opozičných strán. A k tomu im pomáhajú aj strany PS/Spolu a Za ľudí, ktorí im podovážali na mítingy ziapajúcich osadníkov, ktorí sa Kotlebu boja ako čerta, lebo chce s nimi po tridsiatich rokoch vysávania našich daní konečne urobiť poriadky. A aj napriek tomu, že organizátori mítingu volali políciu, nikto neprišiel upokojiť protimítingových ziapajúcich indivíduí vyhrážajúcich sa zabíjaním a smrťou(.Kam sa hrabú Kočnerove slová o zisťovaní informácii o Kuciakovi. a jeho rodine) A mainstreamové média ich ešte aj pochválili. Som zvedavý, ako by reagovali pisálkovia, ak by to bolo opačne? Mám ten dojem, že sa obe zoskupenia strán s pokojom môžu premenovať na PS/Spolu/s Cigáňmi a Za Cigáňov. Obom totiž preferencie klesajú a Kotlebovcom stúpajú. Prečo asi? A po tejto mítingovej fraške už budú možno aj na 15-tich percentách.A tieto protimítingové incidenty totiž seriálovo pokračujú a tak preferencie Kotlebovcov budú stúpať. Naozaj chcú takto spomínané dve neparlamentné strany priťahovať pozornosť voličov a vďaka čudnému PR prikláňať ich síce k parlamentnej, ale k okotŕňovej strane našej politickej scény?

Policajná práca si vyžaduje vysokú mieru predvídavosti a taktiky. A to divadelnej scéne NAKA chýba v propagácii. Nevravím, že vyšetrovatelia nepracujú a neodhaľujú trestné činy a zločiny. Za to im patrí vďaka, len tak ďalej a stíhajte všetkých, čo pokradli čo i len jedno – jediné štátne Euro. Ale prosím nechoďte s každým vašim aktom von a nebúchajte nám o tom tak hlasno, ako zajac na bubon! Občania budú radi, ak budete mať skvelé výsledky a nie len nerozmyslenú, netaktickú a nepredvídavú propagáciu a reklamu. Naozaj nám to nemusíte každý deň dávať najavo. My vieme, že poctivo a trpezlivo pracujete každý deň aj dlho do noci. Kto policajtom takúto somarinu s médiami poradil??? Nám občanom bude stačiť, ak uniformované zložky budú naozaj chrániť naše zdravie a majetky. O tých to chceme vedieť, ako robia a nie o tajných detektívoch a vyšetrovateľoch. Od nich chceme čo najviac zločincov za mrežami!

Pavel Jacz

 

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 18:50

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.