Založ si blog

Borisko Kollár podporí víťazstvo Kotlebovcov vo voľbách. Lojzko Hlina sa opäť blamoval nevedomosťou, ale Igorko Matovič milo prekvapil.

Šéf strany SME RODINA mal v poslednom čase veľmi rozumné argumenty až som bol prekvapený, kde sa v ňom berie tá racionalita. No včera ma dostal a určite nielen mňa svojimi argumentami do kolien a myslím si, že aj jeho voličov. V relácii Markízy Na telo si to rozdával s Blanárom zo SMER-u. A opäť to moderátor Kovačič zaviedol k už milión krát opakovanej téme – kto s kým , kto s nikým, kto na koho, kto pod kým, kto sám a kto bez koho. Z toho sa nenajedia občania. Kedy to už pochopia moderátori diskusných relácii, že vymedzovanie sa k tejto téme už nikoho nezaujíma. A relácia Na telo si opäť nechala urobiť prieskum, tentoraz práve na spomínanú tému či voliči jednotlivých strán súhlasia so spojením sa s inými – tými „zlými“ stranami.

Ale poďme k prieskumu, kde dve tretiny voličov SME RODINA by nemalo problém so spojením sa so SMER-om. Kollár stojí totiž na rázcestí a dáva si jasné podmienky na vstup do vlády pre dnes ešte opozičné a nové strany, ktoré to zatiaľ považujú za vydieranie. No a je tu aj možnosť, že opozícia nebude mať dostatok kresiel a zostane možnosť zostaviť vládu so SMER-om, ktorý by garantoval Kollárovi jeho podmienky, s ktorými ako povedal, vylučuje účasť vo vláde. Týmto smerom mu jasne položil otázku aj moderátor Kovačič. Odpoveď Kollára bola naozaj stupidná v súvislosti s argumentom, ktorý nasledoval.

Diskutujúci sa bavili o tom, ako asi dopadnú voľby. V možnostiach bol samozrejme aj volebný pat. Načo Kollár jasne vyzval občanov, aby išli voliť, pretože ak bude volebný pat, opakované voľby : „Kotlebova strana ĽSNS prevalcuje všetkých!“ Kovačič mu položil jasne otázku ešte raz. Ak by teda hrozili opakované voľby a Kotleba by mohol jasne zvíťaziť, rovnako by ste nešli do vlády so SMER-om. Odpoveď: „Áno, nešiel by som, lebo som to povedal!“ Opakujem, že povedal., že to jasne vyhrá strana ĽSNS, pretože voliči budú nahnevaní na obe súperiace spektrá strán!. So SMER-om Kollár nepôjde do vlády: „ lebo keď ja niečo poviem, tak to dodržím, tak to robím štyri roky.“ To znamená, že ak by Kollár nezmenil názor a nastal by volebný pat, tak by sa podieľal na opakovaných voľbách a ako povedal predtým opakované voľby jasne vyhrá Kotleba.

Pochopili ste, akého hlupáka urobil zo seba Kollár? Na jednej strane bojuje proti Kotlebovi ako lev a na strane druhej mu chce dopomôcť k výraznému víťazstvu volieb. Kollár teda naozaj nie je politik, ako o sebe tvrdí, lebo rozmýšľa srdcom. A ja dodávam, že určite už päťkrát zinfarktovaným, ktoré bije iba silou vôle poháňanej energiou iba z prachu z úhoľných baní! Strojček na srdce je totiž v takom srdci nepoužiteľný! A rozum je v ofsajde!

A keď sa dostali v diskusii k programu, tak poslanec Kollár začal omieľať svojich nereálnych 25 000 nájomných bytov s nájomným 200 Euro mesačne. Podpredseda SMER-u Blanár mu ale protiargumentoval, pretože Slováci chcú viac vlastné a nie nájomné byty. Preto sa aj enormne zadlžujú. Ale keď moderátor Kovačič šikovne vytiahol z programu Sme rodina názov teórie z Rakúska (ako Kollár tvrdí majú 260 000 nájomných bytov), ktorou sa Kollár oháňa vyšla najavo poriadna hlúposť. V mene teoretika, na ktorého štúdiu sa program SME RODINA odvoláva Fridricha Eberta Stiftunga bolo aj slovo stiftung a to je v preklade nadácia a nie druhé priezvisko teoretika a Kovačič „zabil“ Kollára, že tento pán, ktorého teóriou sa oháňa je už sto rokov mŕtvy, bol Kollár za totálneho hlupáka. Jeho argument, že voda aj vtedy tiekla rovnako a že on je iba šéf strany a nech sa na to opýtajú jeho špecialistu pána Holého vyznel ako smiešny argument. U neho je Fico zodpovedný za všetko a všetko má ovládať, čo je aj skutočnosť a sám veľký Kollár sa ani neoboznámi s tým, čo majú vo volebnom programe, ktorým sa oháňal a bral do rúk, aby ho ukazoval televíznym divákom. Vyzerá to tak, že celý program SME Rodina môže byť len fabulácia v peknom lesklom obale.

Rovnako ako Kollár sa dokázal strápniť vo štvrtok v JOJ-kárskej diskusnej relácii Na hrane šéf KDH Hlina. Relácia viedol neskutočne slabý moderátor z 90-tich percent len ku konfiktom a tých 10 možno menej percent len tak z lietadla venoval v rýchlosti programom. A aj jedinú tvrdú otázku dostal Hlina z auditória. A vyznel opäť za hlupáka, po desatore ako „pravý kresťaň“ si nevedel spomenúť na šesť hlavných práv človeka. Začínam mať obavy, že je hlúposť nákazlivá, lebo s Hlinom sa v štúdiu hádal práve Kollár, ktorý ako som už spomínal „zahviezdil o tri dni neskôr v Záhorskej Bystrici.

Tentoraz sa k týmto dvom „výnimočným politikom“ na prekvapenie všetkých nepridal v STV v relácii O 5 minút 12 šéf OĽaNO Matovič. I napriek tomu, že sedel v štúdiu so šéfom ĽSNS Kotlebom, do ktorého neustále útočil asi progresívec moderátor Makara, správal sa korektne a neznižil sa k Hlinovej diskusii s Kotlebom spred dvoch či troch týždňov. Milo ma prekvapilo, že Matovič rozumne vyzval, aby strany PS/Spolu, Za ľudí a KDH prestali demonštrovať na mítingoch Kotlebovej strany, lebo mu zvyšujú popularitu a tým aj preferencie a robia mu neželanú reklamu. A okamžite si od šéfov spomínaných strán zlízol kritiku, že iba takto sa dá bojovať s fašistami. No aj v Nemecku to takto skúšali na Hitlera a všetci vieme výsledok v desiatkach miliónov obetí.

Ak sa voliči nezobudia a budú preferovať niektorú zo spomínaných „demokratických“ strán a ich hlúpych šéfov, tak si tu užijeme „super zmena systém“. A to v duchu extrémického hesla evokujúceho začiatok občianskej vojny od „super bystrého, nového i novátorského politika“ Beblavého: „Poďme do nich!“

Voľby budú teda komplikované. Ich výsledky však bude zratúvať Esset, ktorý podporuje dve strany. Mám veľké obavy, aby neboli zmanipulované. Preto by mali zodpovední zapojiť do zratúvania hlasov z jednotlivých volebných okrskov aj nejakú inú agentúru (lepšie dve) , aby sa manipulácia znížila na minimum. Dnes máme zatiaľ nelegitimnú prezidentku, ak nebude aspoň dvojitá a ešte lepšie aj trojitá kontrola, môžeme mať aj nelegitímny parlament a vládu.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.