Založ si blog

Kde to vlastne žijeme? V ideologickej diktatúre? Raz Fico, potom Danko, inokedy Kotleba. , ale aj Rostas, Daňo a Vasky.

Podľa našich „objektívnych“ médii sú prví traja samci najväčší nepriatelia Slovenska – našej vlasti. V 89 roku na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave mi 21.novembra povedal pred kamerou do mikrofónu náš karikaturista Marian Vanek zaujímavý slogan a hodí sa to aj dnes po tridsiatich rokoch. „Naši predstavitelia si o nás myslia, že sme nepriateľmi štátu, pričom oni sami sú najväčšími nepriateľmi štátu!“
A ja si tak kladiem otázku: Kam sme sa to vlastne dostali? Viem, je pred voľbami a tí, ktorí poťahujú motúziky, nechajú svojim novinárskym pešiakom vyhadzovať špinavosti na breh. A redaktoríkovia sú ako osy. Či si vypočujete správy, alebo politické debaty v rádiách, či si ich pozriete v televíziách, alebo si ich prečítate vo väčšine denníkov, všetci na povel ako cez „kopirák“ napíšu to, čo im predhodí hlavný guru tohto mišungu exkrementov Denník N a najnovšie už aj investigatívne centrum novinárov, ktoré zrazu prebralo štafetu škandálov, aby redaktorke Tódovej už nechodilo toľko urážok na email. To centrum je však imaginárne, za ktoré sa skrýva možno aj Tódová. V súvislosti s komunikáciou Danko – Zsuzsová ma milo prekvapil Sulík, ktorý súkromie vyňal zo svojich metód, no mladý „vykrikľúň“ Šeliga so skúsenosťami ženatého vrabca si neomalene opäť otvoril svoju hlasnú trúbu a vypudil zo seba prašné blato.
Egon Ervin Kisch bol zúrivý reportér, ale objektívny. Ja však počúvam jedného reportéra zurvalca pokiaľ ide o strany SMER, SNS a o štát Rusko. Keď tento televízny redaktor hovorí o týchto troch subjektoch musí mať určite v tvári nával krvi a blesky a v očiach prskajúcu kyselinu, pretože jeho zurvalecká dikcia kombinovaná s nenávistným komentárom, sa vymykajú nad rámec jeho normálneho a aj neobjektívneho prejavu pri iných témach. Z tohto redaktora srší pri tých troch spomínaných témach totálna zlosť a nenávisť. Nebudem ho menovať. Nemá slovenské meno, teda ani čistú slovenskú výslovnosť a pracuje v najsledovanejšej TV Markíza. Tí, ktorí sledujú Televízne noviny, určite vedia o koho ide. Možno mu naša nelegitímna prezidentka zavesí na hruď za služby vlasti metál!
A mnohí ďalší sa mu chcú vyrovnať. Ale na jeho nenávistný prejav nemajú. Tú nenávisť treba mať v sebe. Až sa čudujem, že je Slovan a nie Germán.
Včerajšie televízne správy nám predhodili, ako je to tu zhnité, demoralizované, ako sme na pokraji priepasti, ako sa rútime. Tí ktorí majú radi horory sa môžu už tešiť na dnes večer, čo sa tu hrozné zase udialo. Sledovanosť spravodajstiev je v týchto dňoch na maximách! Každý deň sa dozvieme nie jeden, ale minimálne päť škandálov. Aj včera ich bolo minimálne šesť: Dankov telefonát, Preplácanie futbalového štadióna, Zásah NAKA u sudcov a podnikateľa, Korupcia v Popradskej nemocnici, Štrajk autodopravcov i Súd s Kotlebom. Proces s Kočnerom, ktorý omieľajú dookola ako počas víkendu stále s tými istými rovnakými obrázkami a rovnakými komunikáciami (už ich ovládam naspamäť), včera priestor nedostal. Boli predsa iné tromfy.
Som zvedavý, ako aj všetci konzumenti splaškov, čím nás pobavia, alebo rozčúlia dnešné večerné správy(Už zase udrela NAKA – tentoraz v domoch u hviezd Kočnera a Trnku). S telefónnymi prepismi bude asi týždeň ticho. A v pondelok nám čosi investigatívci zase vypľujú. A teším sa na ten tromf v týždni volieb, aby SMER dorazili na dno. Hlavnou postavou bude určite expremiér Fico! Len a len aby SMER nezískal potrebné percentá na zostavenie vlády. Sedem opozičných „statočných“ by som skôr nazval zbytočných, robí všetko preto, aby vládne žezlo prevzali oni a pozatvárali všetkých, čo tu vládli a to bez ladu a skladu! Vedia totiž, že politicky, odborne, argumentačne a ani inteligenčne na nich nemajú, tak sa predvádzajú, s pomocou všakovakých mimovládiek a iluzórnych nezmyselných inštitútov na čele s „múdrymi“ mladými manipulovateľnými zajačikmi, pri škandáloch ako tí najčistejší anjeličkovia, ktorým nedáva tá hnusná mafiánska koalícia spávať. Počas nasledujúceho mesiaca určite nezostane žiadna koaličná hlava suchá.
Rovnako, ako to bolo v 98 roku, keď sme zažili pohon na Mečiara. Doma naň nemali, tak im pomohli zahraničné nóty a strašenie, že nás nevezmú do EÚ a NATO! A ja si stále len kladiem otázku, prečo do Európskej Únie nevzali bratov Čechov, Maďarov, Poliakov a ďalších 6 krajín skôr. Prečo čakali až na nás???? Veď u nich nevládol Mečiar, ktorý bránil republiku, ale ozajstní pravičiari, ktorí sa ústretovo správali k EÚ a NATO. A povedzme si rovno, že aj premiér Fico viac bránil Slovensko v EÚ, ako bolo pre euro-úradníkov únosné. Ako prvý sa postavil proti kvótam imigrantov a tak bol nepohodlný. Nepapkal celkom EÚ z ruky, ako je to u bratov v Česku. A tá európsko-slovenská mašinéria ho ako premiéra zožrala aj tu.
Z každých opozičných úst počuť, že ide o všetko. Naozaj o všetko? O smerovanie Slovenska? Hádam je zlé? Viem, nie je ideálne, ale položme si otázku, prečo? Sme šikovný národ a tú svoju šikovnosť egoisticky v tomto finančne uvoľnenom systéme premietame aj do životného štýlu a na ten potrebujeme peniaze. A to za každú cenu! Skoro všetky služby sú predražené a ak to platí štát, tak ešte predraženejšie. Smiešna sa mi zdala byť cena za zbúranie paneláka v Prešove v sume 1 euro, keď doprava stála 160 000 €. Tie štyri ťahače museli mať neuveriteľnú spotrebu. Možno 2000 litrov nafty na 10 km. Kam sa hrabe nejaký tank? A opotrebovanie pneumatík a amortizácia ťahačov za štyri dni jazdy je teda neuveriteľná. A aj tí, čo po nich bez súťaže nastúpili v búraní si vypýtali toľko, že by sme za to postavili vyše 30 rodinných domov!
A takto je to všade, kam sa pozriete. Do nemocníc, na ministerstvá, na úrady a najmä v komunále, kde sa majú úradníci najlepšie, lebo tam sa to externými službami len tak hemží. Spomeňme si na ex poslanca Bratislavy Ďuračku, ako zázračne zbohatol v komunále. Dá sa to vôbec, ak sa kradne v miere? Pozrime sa, ako zbohatli ďalší – Rezešovci, Majskí, Pórovci, Brhelovci, Kmotríkovci, Širokí, Pentovci, J&Tíovci, Essetovc, obaja Kollárovci a pokračovať by som mohol do aleluja. A zaujímavé, že väčšina z našich daní a našich kupónov.
A opozícia si naivne myslí, že to zastaví? Určite nie. Ak sa dostane ku korytám, tak ich bude rovnako vysávať. Finančné toky sa niekde zastavia a inde sa zrodia. A pokým budeme mať také skorumpované súdnictvo, ako máme, tak korupciu nezastavíme a nepomôže tomu ani spomínaných Sedem zbytočných! Ešteže máme znovuzrodeného „Urválka“ na špeciálnej prokuratúre, ktorý previnilcov trestá a chce trestať za názory (Mazurek, Fico, Rostas, Daňo, Vasky, Kotleba) ako v 50-tych rokoch minulého storočia a rovnako mu sekundovala aj petícia SAV proti Blahovi, ako v povojnových časoch, keď „zradcov národa“ odsudzovali pracovné kolektívy. Vrchol jeho umenia bola mesačná väzba Daňa a Vaskyho a ešte väčším vrcholom špecializovaného súdu je zákaz šíriť ich názory na internete, ktoré mali čosi do seba, ale neraz ma aj veľmi dobre pobavili a najmä rozosmiali. A to lepšie, ako slovenské komediálne seriály. Kde to vlastne sme? Blížime sa k ďalšej ideologickej diktatúre? Preto sme ju zvrhli pred tridsiatimi rokmi, aby sme ju po poučení z krízového vývoja v rokoch 1989-2020 znova nastolili? Možno aj u mňa niekedy ráno zazvoní NAKA na pokyn špeciálneho strážcu správnych názorov – výstižne povedané „zlomia mi všetky prsty“, aby som nemohol písať. Nebál som sa komančov, ani mafie a nebojím sa ani nášho nového špeciálneho prokurátora „Urválka“. Nemám sa prečo báť. Nekradnem, nepodvádzam, za volantom nepijem, neklamem a píšem iba to, čo cítim, že je správne písať.
Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.