Založ si blog

Ako prvé, poriadne na úrade po Kotlebovi vyvetrám. A Lunter odvetral aj dopravu.

Posledné voľby šéfa Bansko-bystrického samosprávneho kraja mi silno pripomínajú dnešné predvolebné kortešačky opozície. Nepoužívajú to isté slovo vyvetrám, ale synonymá. A tak počujeme, zlodeji, mafia a všetci pôjdu do väzenia, všetko zmeníme, všetkých odvoláme, všetko vylepšíme, všetko bude inak atď., atď.! A ak si to voliči neuvedomia, budú nás čakať možno horšie časy. V Bratislave už zažívame progresivitu v plnej kráse. Noví ľudia na kľúčových pozíciach začali kopiť chyby z neskúseností a životného know how, ako na bežiacom páse. Zaujímavé, že si stále myslia, že sú najlepší z najlepších, ale hlavne, že sú progresívni! Veľmi na mňa zapôsobilo vyhlásenie šéfa PS Trubana, že on môže viesť hociktoré ministerstvo. Až ma zamrazilo, aký je tento bratislavský štricák s vyjadrovaním a rétorikou bratislavského 18 ročného kaviarenského štamgasta vzdelaný a ovláda všetky rezorty! Nuž uvidíme, čo nás bude čakať, ak „demokratická“ opozícia vyhrá voľby.. Možno aj horšie, ako od Lunterovcov.
Otecko so svojím synáčikom totiž riadia život obyvateľom v celom kraji. A ako si myslia, určite vynikajúco. No, toľko problémov, čo majú v kraji a nevedia si dať s nimi rady, začínajú naberať na svojej veľkosti.
Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, pokým sa nerozbije. A teraz sa Lunterovi krčah roztrieskal. Tvári sa ako nešťastník, ale predsa potreboval vyvetrať. A odvial dopravu zo svojho impéria. Ešteže, sa primátori niektorých miest a starostovia obcí zbadali a dohodli sa so SAD Zvolen, ktorá prevádzkovala do soboty dopravu autobusmi v celom kraji.
Lunter si totiž myslí, že keď niekomu nebude platiť, tak mu bude prevádzkovať službu. Obrátil sa aj na súd a urobil namiesto dohody najväčšiu chybu. Vraj nemôže urobiť dodatok k zmluve a obrátil sa aj na premiéra Pellegriniho. Ten ho však poslal kade ľahšie a povedal krásnu vetu. Ak nie je schopný Lunter sa dohodnúť so zvolenskou SAD-kou, tak je neschopný. Lunterovi nezachránila situáciu ani bezpečnostná rada kraja. Naivne si totiž myslí, že štát môže nakázať súkromníkovi, aby prevádzkoval službu so stratou!!! V mierových podmienkach to predseda Lunter nie je možné a výnimočný, alebo vojnový stav tu nemáme, i keď si myslíte, že výnimočný stav existuje! (Asi si myslíte, že ste krajský tajomník KSS, ktorý to mal za socializmu v možnostiach a direktívne riadil, dnešný systém Vám to nepovoľuje, aby ste diktátorsky rozhodovali.) Mýlite sa pán Lunter. Domrvili ste to a poriadne. Dlho ste totiž vetrali a nerátali ste s plánom B i keď sa povráva, že by mala nastúpiť poľská firma s poľskými vodičmi. No to už je len výhra!
Myslím si predseda Lunter, že by ste mali okamžite zvážiť aj so svojím skvelým synáčikom , s ktorým ste to dotiahli aj k stopke autobusom, aby ste si zbalili svoje „pakšametle“ a odišli z úradu. A prosím, aby ste nechali dokorán otvorené okná. Ono sa to samo vyvetrá.
A ak tak neurobíte, mali by sa zobudiť obyvatelia kraja, aby amatérov z riadiacich stoličiek, ako je aj Lunter so synáčikom odvolali referendom.
Verím, že sa obyvatelia Bansko-bystrického kraja zobudili a v budúcich voľbách nebudú dávať na krásne, ale plané reči a pri urnách budú rozmýšľať.

Pavel Jacz

P.S. Zaujímavé je, ako sa to pred voľbami všetko plánovite rozbehlo. Autodopravcovia, autobusy, zdravotníctvo, školstvo poľnohospodástvo, životné prostredie, súdnictvo, prokuratúra, zakázané názory, ako v 50-tych rokoch, monster proces a ďalšie škandály, problémy v osadách …. Jednoducho v spravodajstvách nevidíte, nepočujete a nečítate nič dobré, iba samé problémy, Slovo, ktoré redaktori vymenili za anglický kalkový preklad Challenge – teda za slovo výzva. Všetko je zlé a horšie už nemôže byť. Ľudia sa v priemere síce majú lepšie, ale všetko je najhoršie. Je to presne ako prieskumy. Podľa nich máme ročne veľmi veľa zbytočných úmrtí, ktoré by zdravotníctvo mohlo zminimalizovať, ale v druhom prieskume sme najrýchlejšie starnúca populácia v Európe. Tak ako to je. No predsa tak, ako to niekomu vyhovuje! Kde je teda pravda? V ofsajde? Ale najväčší naši politickí mudrci majú vraj čarovné paličky.

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Kto je vlastne nula? Fico, alebo Magda Vašáryová?

29.02.2024

Najideálnejšie je porovnávať dvoch ľudí, alebo kolektívy, ktoré bojujú len v jednej kategórii. Tak napríklad môžeme porovnať dvoch rockerov, dvoch šachistov, futbalové, či hokejové mužstvá či ženské družstvá, i tenistov. Teda tých, ktorý súťažia s rovnakými podmienkami o rovnaké méty. A to svojím jednoduchým „unikátnym“ postrehom! Pri našich dvoch [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?