Založ si blog

Špecializované súdne šapitó predvádza o Kočnerovi a spol. super hru na city.

Nemôžem si pomôcť, ale dianie a samotný proces na Špecializovanom súde mi pripadá ako nevydarená emotívna cirkusová komédia a nie súdny proces, ktorý by mal rozhodovať o vine, alebo nevine obžalovaných. Ak štvorica sediaca na lavici obžalovaných vraždila, alebo sa mala podieľať na vražde Kuciaka s Kušnírovou, tak ich treba prísne potrestať. Ale to treba aj jasne a nevyvrátiteľne dokázať, alebo vyvrátiť.

No ale, čo sa deje? Všetky médiá sa idú potrhať, aby vytvárali nenávistnú mienku o obžalovaných vyvrheľoch a vytvorili takú náladu, že nepotrestať ich exemplárne, by bol najväčší škandál na Slovensku asi podobný ako u Lexu. Predsedníčka senátu tak nemá ľahké rozhodovanie. Je pod tlakom verejnej mienky. Je len na nej, ako sa s tým vysporiada, aby rozhodovala nestranne a podľa skutočnej viny. Niet jednej jedinej reportáže o tomto procese, ale aj pred ním, aby túto mienku neovplyvňoval a nemanipuloval prokurátor Špeciálnej prokuratúry Šanta, ktorý asi túži po najvyššej funkcii, ale najmä „najzamestnanejší televízny advokát“ – narcismom prešpikovaný Lipšic so svojimi novinárskymi spriaznencami vždy so zaručene „ presvedčivými“ argumentmi, ako je už všetko dokázané, aké silné dôkazy má obžaloba. Morálne „čistý“ advokát je ten kurizujúci element, ktorý si podľa zverejneného prepisu Facebooku s obžalovanou Zsuzsovou vypisoval komplimenty a aj sa s ňou dokázateľne stretol. Kde zanechal advokát Lipšic advokátsku etiku a to už po druhý raz. Prvý krát to bolo v prípade vraždy advokáta Valka. Ako minister vnútra bol na mieste činu, kde nemal čo robiť rovnako ako Krajmer na mieste činy dvojvraždy a hájil záujmy štátu a zrazu sa stal obhajcom jedného z obžalovaných!!! Ako je možné, že v týchto prípadoch nezasiahla a nezasiahne Slovenská advokátska komora? Ani jej etika advokáta nič nevraví?

O kreovanie nálady verejnej mienky sa staralo zverejňovanie únikov z vyšetrovacieho spisu možno vďaka spomenutému aktívnemu obhajcovi, ale je aj možné, že to bolo z dielne exsiskára Tótha, ktorý mal tri mesiace možnosť manipulovať s telefónmi Kočnera. A ako správny tajný si určite urobil zálohu dát. Prečo tajný? Pretože z tajných služieb sa neodchádza i keď sa to navonok tak zdá! A ako nám to Tóth krásne vysvetlil, že si podiel Kočnera na objednávke vraždy dal do súvislosti, (asi mu prestali prúdiť od Kočnera, ktorý bol vo väzbe výrazne toky peňazí), až keď mu kontakt SIS Alino nedvíhala a Zsuzsovú vzali do väzby. (Nechce sa mi veriť, že ako tajný nevedel, kto je Kočner a kto je Zsuzsová, keď Andruško vedel, kto si vraj objednal likvidáciu). Ale je zaujímavé, že ho to trklo už na spoločnej dovolenke na Kočnerovej jachte!!! Mimochodom, sám Tóth sa podieľal na sledovaní novinárov a ak teda dokážu Kočnerovi objednávku vraždy, tak sa pýtam, prečo na lavici vedľa štyroch obžalovaných nesedia aj zrazu „nevinní“ Toth i dobre zaplatení ďalší tajní Kriak a Mlynarčík, teda tí, ktorí sledovali novinárov??? Veď sám Tóth cíti vinu a bol sa ospravedlniť rodičom zavraždených. Sledovanie s vyústením do vraždy azda nie je skupinové napomáhanie k trestnému činu? Vidím v tom všetkom výbornú spravodajskú hru tajných služieb. Niekomu začal Kočner veľmi prekážať a dnes ho dopredu odsúdili novinári, opozícia a tým aj verejnosť na gilotínu. A tak získal podľa opozície titul najväčšieho gaunera len a len za Ficovej éry, ktorý to tu všetko riadil za pomoci vládnej garnitúry. Žiaľ, takých ako Kočner sú u nás stovky, možno aj tisíce, ktorí uplácajú a robia všeličo proti zákonom. Ale nikto z ostatných si nedokázal ochotčiť generálneho prokurátora, ktorého dnes ráno zadržala NAKA! Je to predsa len super beťár ten Kočner.

Asi urobil chybu, že sa pustil so zmenkami do americkej firmy prevádzkujúcej TV Markíza. A Američania začali v tomto prípade „nariaďovať“ cez svoje veľvyslanectvo Slovensku, aby si zachránili svoje peniažky. Koniec koncov sa nedávno ocitol Kočner, ako druhý Európan na tkz. Magnitského „čiernom“ zozname, keď mu zmrazili všetky aktíva a firmy v USA. Naozaj Kočner žiadanými 70-timi miliónmi Euro (len založenie televízie si v 90-tich rokoch vyžadovalo 2 miliardy korún jednu na zariadenie a druhú na kvalitný program a platbu ľudí na prvé dva roky) môže ohroziť tak vážnym spôsobom ekonomiku USA, keď prišli takéto reakcie? Celé toto mi pripadá, ako dobre prešpekulovaná spravodajská hra s už istým výsledným efektom.

A zastavme sa ešte pri svedkoch – nesvedkoch vraždy – pri rodičoch a brata zavraždených. Boli vypočutí po už odsúdenom Andruškovi ako najdôležitejší svedkovia, hneď ako prví!!! Preto si kladiem niekoľko otázok. Prečo vôbec sedia pri prokurátorovi a nie v auditóriu medzi novinármi? Len preto, že sú procesne zaradení ako poškodení? Prečo vôbec vypovedali v procese dvojnásobnej vraždy, keď boli od miesta činu vzdialení mnoho kilometrov? Len preto, aby potvrdili, že Jano Kuciak mal telefonický rozhovor s Kočnerom, v ktorom sa mu mal Kočner vyhrážať, že o ňom a jeho rodine zverejní všetko v relácii Na pranieri, (to by bulvárne denníky Nový čas a Plus jeden deň za Špicľovanie známych tvárí museli byť zatvorené na doživotie), čo bolo všeobecne známe a čo sa omieľa v mediách už druhý rok, alebo preto, aby mohli svojimi pocitmi zo straty detí naďalej ovplyvňovať nálady obyvateľstva a aj senát Špecializovaného súdu? Tomuto pojednávaniu trestného činu dvoch vrážd mám naozaj veriť na základe verejnej mienky, pretože víťaz je jasný?

A novinári to vždy ešte na záver každého dňa pojednávania pritvrdia najmä s matkou Kušnírovej, ktorá sa už stala rozvášnenou televíznou hviezdou Slovenska a predčila už aj známu to podnikateľku Mojsejovú z košického Pereša!

Naozaj mi to celé pripomína cirkusové šapitó a nie seriózne prejednávanie závažného trestného činu dvojnásobnej vraždy. Ale na tom našom krásnom Slovensku je predsa všetko možné. Sme predsa krajina neobmedzených nemožností!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.