Založ si blog

Ako prvé, poriadne na úrade po Kotlebovi vyvetrám. A Lunter odvetral aj dopravu.

Posledné voľby šéfa Bansko-bystrického samosprávneho kraja mi silno pripomínajú dnešné predvolebné kortešačky opozície. Nepoužívajú to isté slovo vyvetrám, ale synonymá. A tak počujeme, zlodeji, mafia a všetci pôjdu do väzenia, všetko zmeníme, všetkých odvoláme, všetko vylepšíme, všetko bude inak atď., atď.! A ak si to voliči neuvedomia, budú nás čakať možno horšie časy. V Bratislave už zažívame progresivitu v plnej kráse. Noví ľudia na kľúčových pozíciach začali kopiť chyby z neskúseností a životného know how, ako na bežiacom páse. Zaujímavé, že si stále myslia, že sú najlepší z najlepších, ale hlavne, že sú progresívni! Veľmi na mňa zapôsobilo vyhlásenie šéfa PS Trubana, že on môže viesť hociktoré ministerstvo. Až ma zamrazilo, aký je tento bratislavský štricák s vyjadrovaním a rétorikou bratislavského 18 ročného kaviarenského štamgasta vzdelaný a ovláda všetky rezorty! Nuž uvidíme, čo nás bude čakať, ak „demokratická“ opozícia vyhrá voľby.. Možno aj horšie, ako od Lunterovcov.
Otecko so svojím synáčikom totiž riadia život obyvateľom v celom kraji. A ako si myslia, určite vynikajúco. No, toľko problémov, čo majú v kraji a nevedia si dať s nimi rady, začínajú naberať na svojej veľkosti.
Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, pokým sa nerozbije. A teraz sa Lunterovi krčah roztrieskal. Tvári sa ako nešťastník, ale predsa potreboval vyvetrať. A odvial dopravu zo svojho impéria. Ešteže, sa primátori niektorých miest a starostovia obcí zbadali a dohodli sa so SAD Zvolen, ktorá prevádzkovala do soboty dopravu autobusmi v celom kraji.
Lunter si totiž myslí, že keď niekomu nebude platiť, tak mu bude prevádzkovať službu. Obrátil sa aj na súd a urobil namiesto dohody najväčšiu chybu. Vraj nemôže urobiť dodatok k zmluve a obrátil sa aj na premiéra Pellegriniho. Ten ho však poslal kade ľahšie a povedal krásnu vetu. Ak nie je schopný Lunter sa dohodnúť so zvolenskou SAD-kou, tak je neschopný. Lunterovi nezachránila situáciu ani bezpečnostná rada kraja. Naivne si totiž myslí, že štát môže nakázať súkromníkovi, aby prevádzkoval službu so stratou!!! V mierových podmienkach to predseda Lunter nie je možné a výnimočný, alebo vojnový stav tu nemáme, i keď si myslíte, že výnimočný stav existuje! (Asi si myslíte, že ste krajský tajomník KSS, ktorý to mal za socializmu v možnostiach a direktívne riadil, dnešný systém Vám to nepovoľuje, aby ste diktátorsky rozhodovali.) Mýlite sa pán Lunter. Domrvili ste to a poriadne. Dlho ste totiž vetrali a nerátali ste s plánom B i keď sa povráva, že by mala nastúpiť poľská firma s poľskými vodičmi. No to už je len výhra!
Myslím si predseda Lunter, že by ste mali okamžite zvážiť aj so svojím skvelým synáčikom , s ktorým ste to dotiahli aj k stopke autobusom, aby ste si zbalili svoje „pakšametle“ a odišli z úradu. A prosím, aby ste nechali dokorán otvorené okná. Ono sa to samo vyvetrá.
A ak tak neurobíte, mali by sa zobudiť obyvatelia kraja, aby amatérov z riadiacich stoličiek, ako je aj Lunter so synáčikom odvolali referendom.
Verím, že sa obyvatelia Bansko-bystrického kraja zobudili a v budúcich voľbách nebudú dávať na krásne, ale plané reči a pri urnách budú rozmýšľať.

Pavel Jacz

P.S. Zaujímavé je, ako sa to pred voľbami všetko plánovite rozbehlo. Autodopravcovia, autobusy, zdravotníctvo, školstvo poľnohospodástvo, životné prostredie, súdnictvo, prokuratúra, zakázané názory, ako v 50-tych rokoch, monster proces a ďalšie škandály, problémy v osadách …. Jednoducho v spravodajstvách nevidíte, nepočujete a nečítate nič dobré, iba samé problémy, Slovo, ktoré redaktori vymenili za anglický kalkový preklad Challenge – teda za slovo výzva. Všetko je zlé a horšie už nemôže byť. Ľudia sa v priemere síce majú lepšie, ale všetko je najhoršie. Je to presne ako prieskumy. Podľa nich máme ročne veľmi veľa zbytočných úmrtí, ktoré by zdravotníctvo mohlo zminimalizovať, ale v druhom prieskume sme najrýchlejšie starnúca populácia v Európe. Tak ako to je. No predsa tak, ako to niekomu vyhovuje! Kde je teda pravda? V ofsajde? Ale najväčší naši politickí mudrci majú vraj čarovné paličky.

Skrachovala známa super luxusná cestovná kancelária!

14.06.2024

Pred piatimi rokmi vznikla nová cestovná kancelária, ktorá prispôsobuje cesty na mieru svojim zákazníkom a všetko v jednej cene all inclusive. A bola veľmi úspešná. Dokonca ako jedna z mála cestoviek vlastnila aj luxusne zariadené lietadlo Airbus za 42 miliónov s doletom 9000 km, s ktorým zaletela so svojimi zväčša stálymi solventnými zákazníkmi do mnohých turistických [...]

Po Ilievovi, Dibákovej, Dírerovi „dobrovoľne odídu“ ďalší angažovaní neobjektívci sediaci v moderátorskych kreslách.

28.05.2024

Čistiť od obrých pliev to začali v TA3. Moderátor Iliev, ktorý nastúpil do relácie V politike po nútenom odchode neobjektívneho Dolinského, už asi nemohol zniesť na svoju útočnú opozičnú moderátorskú politickú prácu tlaky, tak sa akože „dobrovoľne“ po česky povedané „odklidil“ do svojej novej debatnej, ale už apolitickej relácie. To sme si vydýchli po prvý [...]

Vymení si moderátor spravodajstva TV JOJ Mečiar už neaktuálny odznačik na klopni svojho saka za aktuálny?

22.05.2024

Moderátor spravodajstva TV JOJ Mečiar od vraždy Kuciaka s priateľkou si pripína do každého rýdzo slovenského vysielania svoj obľúbený odznačik po napísaný po anglicky All for Jan – Všetci za Jana. Je to už 6 rokov odznačkovania sa od roku 2018, kedy sa stal tento ohavný čin. Keďže je Mečiar v tomto tvrdohlavý posledný mohykán, ktorý si pripína do každého vysielania [...]

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.