Založ si blog

„Slovenské prelety nad kukučkiným hniezdom“!

Slovenský národ nie je násilno-prevratový národ, ale je to národ davový, ak je v dave, menej rozmýšľa. „Veď aj kamarát, sused i kolega z práce to tak chce, tak to urobím aj ja!“ Našťastie Slovákom je cudzia brutalita, vraždenie, násilníctvo, ktoré sa podieľajú len minimálnymi percentami na kriminalite a vždy otrasú spoločnosťou. Nemali sme to tu v takej miere ako dnes, ale našťastie je toho menej, ako je zvykom v civilizovanej Európe. Nie sú nám ani blízke brutálne prejavy pri zmenách režimov. Zatiaľ sa nedožívame toho, čo v Paríži od žltých viest. Otvorením sa svetu náš filmový trh zaplavilo množstvo násilníckych, brutálnych nezmyselnosti, ku ktorým majú prístup aj deti. Nedá sa vylúčiť, že v niektorých prípadoch sa im to vrylo do pamäti a pod vplyvom mozgových skratov za použitia drog sa dokážu znížiť aj nechutnostiam všetkého druhu. Lavína absurdných rozhodnutí sa začína spúšťať.

Pred vyše rokom otriasla naším vedomím bitka na Obchodnej ulici, pri ktorej prišiel o život Thajčan Korda. Výsledok rozsudku Okresného súdu všetkých zamrazil. Za brutálne zabitie, ktoré sa dá charakterizovať aj ako brutálna vražda dostal zabijak Hossu len 5 rokov väzenia! Poľahčujúca okolnosť vymyslené užitie tabletiek a alkoholu a čiastočná nepríčetnosť páchateľa. V porovnaní s videom neuveriteľné obrátenie skutkového stavu veci. Až sa čudujem, že to nekvalifikoval sudca ako sebaobranu. Ak by nebol záznam z bezpečnostnej kamery, asi by sme sa dočkali aj takéhoto rozsudku. Za takýto verdikt by už sudcu, ktorý sa nechal opiť rečičkami, mali vyzliecť z talára a nemohol by robiť ani vrátnika na súdoch.

Včera sme sa dočkali ďalšej absurdity. Zastavili trestné stíhanie voči násilníkovi s nožom na Obchodnej ulici pre nepríčetnosť. Lavína sa s absurdnými rezultátmi teda začína rozkrúcať. Rozbitie skla na vchode ministerstva a ohrozovanie nožom a porezanie policajta na ruke nie je podľa mňa nepríčetnosť. Nepríčetnosť vyzerá trochu inak. Nie je nijako brzdená limitmi . Ak by bol nepríčetný, tak by po ceste z ministerstva na Obchodnú ulicu niekoho možno aj zabil. Bol to zúfalec z nahromadených dlhov, ktorý chcel upútať na seba pozornosť. Nuž, ale aj sudca na podnet policajtov v konečnom verdikte rozhodol o umiestnení do psychiatrického ústavu v Pezinku. A tak tu máme hotový „Slovenský prelet nad kukučím hniezdom“!

V prvom prípade lieky a alkohol, v druhom variant s nepríčetnosťou, akej novej právnickej verzie sa dožijeme pri ďalšom brutálnom čine? Bude to mozgová príhoda, alebo frustrácia, či nejaká iná právnická kľučka, aby bola spravodlivosť v ofsajde?

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.