Založ si blog

V Zákone o financovaní strán chýba hlavný trest!

Óóó – aká vlna odporu sa strhla proti Zákonu o financovaní strán najmä opozície a troch neparlamentných strán (PSaS a ZĽ)  8 mesiacov pred parlamentnými voľbami.  Vehementne protestoval najmä Kiska, ktorý nezabudol pripomenúť, že to zvýhodňuje parlamentné strany, ktoré dostávajú peniaze od nás daňových poplatníkov (asi ho veľmi škrie, že musel doplatiť veľké daňové úniky svojej firmy).  Tú jeho zatiaľ neexistujúcu stranu, ktorej spravodajstvá a prieskumy dávajú v éteri neuveriteľne veľa miesta a každé „vypúšťanie chymérnych plynov“ Za Ľudí, podrobne spropagujú. Naozaj si nepamätám neexistujúcu stranu a ani začínajúcu, ktorej by novinári dávali taký priestor. O existenciách niektorých strán nemáme „ani páru“, nevieme o nich nič a ani sa nedozvieme. Ale o strane Za Ľudí počúvame denno-denný PR.

Aj ďalšie neparlamentné opozičné strany používajúce peniaze miliardárskych firiem PS a Spolu sa veľmi ohradili.

A pritom tento zákon prešiel v parlamentne ústavnou väčšinou 94 hlasov. Dokonca ho pritvrdila aj strana SME-rodina.

Zákon udeľuje aj pokuty od 10 000 do 100 000 € pri prekročení limitu 3,5 milióna Euro. A to o dvojnásobok sumy, o ktorú strana prekročila limit. No je to však veľmi smiešna pokuta, pretože pri súčasnom porušovaní zákonov túto sumu zahrnú do niekoľko miliónovej dotácie od sponzora strany.

Páni poslanci, najdôležitejšia sankcia v zákone chýba. Predpokladám, že prezidentka zákon nepodporí, tak máte ešte možnosť ho dotvoriť!

Ak sa zistí uplácanie hráča v súťaži, tak ako prvé skontumujú výslekom 3:0 stretnutie. Ak sú do toho zapletení aj viacerí hráči a aj funkcionári, tak družstvo vyradia z ligy preradia ho dve tri ligy nižšie, o trestnom stíhaní ani nehovoriac.

To isté platí pri verejných súťažiach. Ak sa zistí podvádzanie, zodpovedný orgán súťaž anuluje a vypíše novú.

Ak spôsobíte dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu, tak prídete o vodičský preukaz a ste diskvalifikovaný. A mohli by sme pokračovať. Jednoducho, ak porušíte pravidlá, máte za to poriadne pykať!

A tak sa pýtam, prečo v Zákone o financovaní strán nie je DISKVALIFIKÁCIA z volebného procesu??? To znamená, vylúčenie strany z výsledkov volieb! A tak by sa ich hlasy podľa percent získaných hlasov strán prerátali podľa percent a presunuli by sa do jednotlivých strán, alebo by sa celkom vyňali z počtov volebných lístkov, čo by malo rovnaký dôsledok. A zároveň by strana dostala dištanc na zapojenie sa do volieb a rovnako, ako aj jej členovia na dve volebné obdobia!

Naozaj si nemôžem pomôcť, ale trest 100 000 Euro je pri investovaných miliónoch do volebnej kampane naozaj bezvýznamný.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.