Založ si blog

To nemôže byť náhoda, že Európa kľačí v Pezinku.

Fejtón

Určite tušíte, že bude reč o čarovnom titule Európska osobnosť roka na rok 2019 od Euronews. Táto televízna spravodajská spoločnosť sa touto cenou neuveriteľne vytiahla do stavu hanby a trápnosti. Udeliť titul za aktivity pri jednej skládke (už ocenenej Goldmannowou cenou a dolárikmi v roku 2016) , za čudné absolvovanie koncipientskej praxe (obe niekoľko rokov staré činnosti sa do minulého roku, alebo tohto zarátať nemôžu) a za zvolenie za prezidentku s doteraz najmenším mandátom bola naozaj vnútorná odvaha a hrdinský čin 5 člennej poroty! Ak väčšine Slovenska neznámej dievčine, sa podarilo s pomocou esseťácko- amerických peňazí na dobrý marketing, dobiť aj vďaka letargickým Slovákom najvyššiu stoličku v štáte a to je najväčším počinom občana v Európe (oficiálne mimoriadnym úspechom v oblasti politiky, obchodu a inovácii), tak to musí byť naozaj obrovská bieda medzi občanmi Európy. A dokonca kúzelnícky supertrik našej budúcej prvej občianky Slovenska neohrozila ani mladá 16 ročná Švédka, ktorá rozhýbala enviromentálne akcie po celej Európe a politici sa začali viac zamýšľať nad životným prostredím a ani bývalý francúzsky futbalista vyslanec UNESCO bojujúci proti rasizmu. Neverím, že tých, čo urobili pre Európu stonásobne viac ako naša zázračná Zuzanka sú v Európe tisíce. Nuž, ale šikovní Slováci dokážu všetko, nie len uplácať! A nikto mi nevyhovorí, že to nemajú na svedomí práve naši dobre financovaní neoliberáli, ktorí to presadili.

A možno to má na svedomí aj náš ohromujúci kydač politického hnoja z učnovského strediska politikov z  Pionierskeho paláca, ktorý nás v Nemecku opäť povýšil na mafiánsky štát. A tak postaviť sa predsa do konfrontácie človekovi z mafiánskych zoznamov má dlhotrvajúcu a najmä vyššiu cenu, ako všetky ostatné činy – teda najvyššiu! Veď naša Zuzanka riskovala pred niekoľkými rokmi vo väčšej miere život, ako naši policajti, hasiči, lekári i niektorí naši občania, ktorí zachránili niekoľko životov – topiacich sa, z plameňov, pri autohaváriách a rôznych nešťastiach. Títo spomínaní hrdinovia majú však jednu, jedinú chybičku. Neboli v Bielom dome a nedostali od poradcov prezidenta americkú cenu so 175 000 dolármi.

A tak sme radi, že naša budúca prvá občianka je výnimočný zjav, ktorá bude za každý druhý – tretí krok v prezidentskom paláci dostávať nejaké vence, poháre, plastiky, obrazy, ceny, tituly, metále a keďže je z vinárskeho kraja, tak aj supe vývrtky na víno! Prosím poroty všetkých európskych a svetových súťaží, aby sa poctivo pripravili na budúce oceňovanie našej svätej Zuzanky. Buďme na ňu hrdí a v kútiku duše verme, že ju už očakáva onedlho aj Nobelova cena, Oscar, Prezidentská sieň slávy a pomazanie od samotného pápeža,najvyššieho rabína, ale i hlavného islamského duchovného!

A tak sme skryli celú Európu do jedného obyčajného pezinského všitého vrecka sukne. Môžeme byť na to veľmi hrdí a to ešte viac, ako na naše štyri automobilky, na náš hospodársky rast,na zákaz dvojitej kvality potravín, na akciu Slušné Slovensko, na Sagana i Kuzminovú,! Veď poslední dvaja majú síce najcennejšie, ale iba športové tituly. Kam by sa tie mohli „hrabať“ na najväčšiu európsku občianku či občana!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.