Založ si blog

„Vyhrali sme voľby“! Tvrdí náš „nadstranícky“ prezident.

Všetci už vieme, že náš „nadstranícky“ prezident zakladá politickú stranu. To, čo najskôr vylúčil, neskôr len naznačoval. No a včera to naplno rozbalil na internete. Úvod príhovoru dosluhujúceho prezidenta bol ohromujúci, keď Kiska povedal: „ Vyhrali sme tieto voľby a musíme vyhrať aj tie parlamentné“. No o pár viet na to povedal, že on je nadstranícky prezident, preto všetko podrobne oznámi aj 17.júna. A to zdôrazňoval aj v rozhovore SME, kde mimo iného povedal, potrebujeme spojiť sily a prevziať moc. Zmenu svojho postoja odôvodnil slovami: „Len blbec by nemenil svoj názor“! Takticky sa vyhýbal otázke čí chce byť premiér.

Mimochodom, takto si takticky vynútil zvedavosť a tým pádom chtivosť po informácii, podľa vzoru titulkov Nového Času a aj jeho úhlavného nepriateľa Fica.

V televízii je každý prvých päť rokov elév. Náš prezident bol na elévskej vlne a teda vo výučbe na politika v inštitúcii, ktorú už občania z Prezidentského paláca premenovali na predchádzajúci jemne upravený názov Pionierska politická škola (akési prerobené VUML) na Hodžovom námestí v Bratislave, kde ho vystrieda 15. júna ďalšia politická elévka. Verím, že budúca prezidentka sa oveľa lepšie a rýchlejšie priučí politike Škoda, že sa Kiska učil zručnosti politika len tri dni v týždni (v televízii je to sedem dní), pretože by včera v príhovore v priebehu troch štyroch viet nepoprel svoje slová. Vyhrali sme voľby a ja ako nadstranícky prezident. O tom, že politicky vyznáva opozíciu a útočí na SMER a SNS a teda nadstranícky nie je, vieme, ale prečo sa snaží všetkým vnucovať jeho slová o nadstraníckosti. Ešte ho učitelia a poradcovia nenaučili, že si nemá pliesť hrušky s jablkami a že melón nie je banán?

Zaujímavé, ako Kiska operuje s výsledkami dôveryhodnosti, ako najdôveryhodnejší politik. Vozí sa teda na vlne eufórií. A nezabudol povedať, že jeho najväčší rival Fico je na samom chvoste dôveryhodnosti až za Kotlebom, takže jeho slová nemôže nikto brať vážne. Nuž, tie dva dni blicovania v týždni z elévskej výučby sa odzrkadľujú, keď to hovorí o svojom súperovi, ktorý ho pomenoval najlenivejším kohútom v politike. Máte pravdu prezident Kiska. Nie ste kohút. Ste stále ešte politik elév. Myslím si, že by Vám ešte päť rokov elévskej politickej školy v Grassalkovičovom paláci veľmi prospelo, keďže ste dva dni v týždni len lietali. Mali by sme o ďalšiu zábavu postarané. Potom by ste o predsedovi stále najsilnejšej politickej strany, ktorá riadi a spravuje Slovensko, kde ste len polonefunkčným prezidentom, takéto niečo nikdy neprecedili ani cez zuby. To môžete tvrdiť až potom, ak Vy a Vaša strana vyhrá parlamentné voľby a porazí SMER, ale to je len Vaša zbožná eufória nie veľmi „objektívnych“ Essetovských prieskumov dôveryhodnosti (ako ste včera povedali v rozhovore pre SME pán Zajac z Essetu je Váš dobrý priateľ a je ochotný vašu novú stranu aj finančne podporiť za istých okolnosti).

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.