Založ si blog

Čapútovou hladkaná Kiskofarma versus Ševčoúroveň.

Prvý obyvateľ nášho PéPaláca, teda Pionierskeho, alebo Prezidentského – stále neviem, kam zaradiť na novo prerobenú farmu, kde sa aj kozy cítia ako doma – jeho majiteľ neuveriteľne zviditeľňuje. Sadne si ležérne ako pravý americký farmár na veľký rokovací stôl, aby ubezpečil svoje stádo, že si nenechá brnkať po svojej milosti! A popritom nezabudne spomenúť, aby si náš špičkový diplomat dával pozor na svoju ďalšiu medzinárodnú diplomatickú kariéru. Rozmýšľam nad tým, ako môže mať naša hanba v prezidentskom válove takých hlúpych poradcov, ktorí mu vtlačia do tlčúst vôbec takúto vetu!

Pán prezident Kiska totiž nesiaha pánovi Ševčovičovi, ani intelektom, ani spôsobmi, a ani rečami a rozumom ani 10 svetelných rokov pod jeho členky. Žiaľ, jeho časť voliteľov, ako sa dosť často stretávam, ho stále považuje za jediného kompetentného, dobrého a fantastického prezidenta Slovenska! Nuž, nenávisť v koalíciu v klapkoočiach jeho verných voliteľov neochotných si priznať svoju chybu vo voľbách proti niekomu, robí svoje.

Dokonca aj včera v Radiu Expres kandidátka na prezidentku pani Čapútová hneď na prvú otázku moderátora, či je v poriadku bez praxe a politickej minulosti hneď kandidovať na najvyšší ústavný post v republike odpovedala na svoju obhajobu, že nie je celkom nováčikom v politike, pretože sa pohybovala v legislatívnom procese, časť politikov pozná aj osobne a zaoberala sa politikou a zároveň povedala citujem: „Prezident Kiska podľa môjho názoru, nezlyhal vo svojej roli nového prezidenta, keď bol zvolený pred piatimi rokmi. A to bol človek, ktorý nemal toľko skúseností s politikou, ako mám ja“! Po týchto slovách ani nepochybujem, že by Kisku omilostila ( rovnako ako Kováč syna a Mečiarova vláda zastupujúca prezidenta aktérov únosu Kováča mladšieho), ak by ho vraj politické orgány činné v trestnom oznámení za daňové podvody odsúdili na nepodmienečný trest, ako Bašternáka. Veď Čapútovú ako nasledovníčku proamerickej orientácie bez jasných odpovedí Kiska ako jediného „apolitického so straníckou príslušnosťou a demokratického“ kandidáta na prezidentské kreslo podporil!

Zaujímavé, ako dokáže ruka, ruku umývať. Viem, že nasledujúce riadky budú zase môj názor. A nemusia s ním súhlasiť všetci. Určite však rozpúta búrlivú diskusiu zo strany takých diskutujúcich, ktorí v živote nenapísali ani jednu stranu a zmôžu sa iba na invektíva (prečítal som si o sebe už všeličo) s klapkoočami a ktorí nechcú vidieť opak, pretože len tá ich a zväčša iba primitívnosť je svetská pravda.

Na jednej strane ako Pioniersky prezident Kiska splnil očakávania v Pionierskom paláci, ale ako prezident štátu Kiska, sa predstavil ako najhorší dospelý prezident novodobých dejín Slovenska, Žiaľ, je to len figúrka v rukách iných. Nemá svoj vlastný názor, niekoľko krát urobil politické kotrmelce. Jeho argumenty, pokiaľ ich nečíta z papiera, alebo sa ich nenaučí naspamäť, majú často veľmi malú logiku a úroveň vrcholného politika! Spomeniem aspoň niektoré lapsusy, ktoré narobili škodu Slovensku. Najväčšiu spôsobila súkromná večera s Dalajlámom (paradoxne opakujem súkromná, ale za účasti kamier), po ktorej Slovensko prišlo o veľké peniaze z obchodu v Číne, ďalej jeho apel na hrozbu z Ruska a potrebu vybudovať na Slovensku základňu NATO, aby nás naozaj ohrozovali nasmerované ruské rakety. Jeho útoky na Ruskú federáciu a bratanie sa s protirusky zameraným poľským prezidentom, ale najmä so samozvaným prezidentom čokobarónom Porošenkom, kvôli ktorého ekonomickej a národnostnej politike opustilo Ukrajinu vyše 10 miliónov obyvateľov, sú totálnym lapsusom medzi Slovanmi. Spomeniem aj vyše dva a pol ročné nevymenovanie ústavných sudcov a aj aj jeho úlohu kozogazdu priamo v jeho farmovom PePaláci. Trochu si zle vysvetlil americký Deň vďakyvzdania sa a vymenil moriaka za kozu. Ale to je už pre Kisku, že chce byť taký čudesno americký, charakteristické pchať sa do zadnice názormi nášmu veľkému bratovi, ktorý si ho nevšíma a ani už nevšimne. Spomeniem jeho štvordňový pracovný týždeň (A ani ženy mu za to nestoja, aby na ich práve dnes 8. marca na MDŽ prijal, lebo je to žiaľ piatok, tak to zorganizoval o deň skôr!), aj jeho služobné výlety na americký kontinent, odkiaľ nedoniesol pre blaho Slovenska nič a ešte raz nič!!! A v tom, že to bol doposiaľ najnemožnejší slovenský prezident zhodnotia určite aj historici. Nemôžem nespomenúť ani jeho politicky zamerané vyznamenania najmä ľuďom, ktorí neboli za rozdelenie Slovenska,  zároveň však mali podobné  politicky útokové názory na Slovensko ako sám prezident, a mnohí si ani nezaslúžili vyznamenanie. Každoročne nás pán Kiska svojim výberom ocenených prekvapoval a prekvapoval. Vďaka, že to bolo ako obvykle počas jeho prezidentovania nie na štátny sviatok 1. januára, ale až keď všetci začali pracovať naposledy, pretože takéto nie štátne, ale ideologické vyznamenania sme tu zažívali pred nežnou evolúciou.

A to nespomínam z jeho súkromia daňové podvody, podvody s pozemkami a ožobračenie s následnými exekúciami tisícov Slovákov. Na druhej strane, musím pre objektívnosť povedať, že jeho charita a plat prezidenta pomáha aj chudobným a aj tým, ktorých možno aj obral o peniaze.

Takže podľa Čapútovej Kiska nezlyhal. A ja tvrdím, že zlyhal a veľmi. A to aj v zahraničnej politike. Včera prijal americký prezident Trump s manželkou českého premiéra Babiša s manželkou v oválnej pracovni a pokiaľ prvá a tretia dáma Česka mali iný program, prezident a iba predseda českej vlády (prijali ho ako prezidenta) debatovali spolu 80 minút. A keďže je český premiér Slovák, konečne sme mali zastúpenie aj v Bielom dome. A pýtam sa, prečo tam Kisku nevpustili ani na toaletu? No asi preto, že nemôžu prijať v Bielom dome, daňového kriminálnika, kšeftára s pozemkami a aj šéfa mafiánskeho štátu, ako to sám Kiska verejne vyhlásil.

Takéto hodnoty teda včera prezentovala kandidátka na prezidentku pani Čapútová, ktorej zázračne vyskočili, ako som už písal v jednom z predchádzajúcich článkov za dva týždne preferencie o čarovných 49 %.

Asi nám prezident Kiska dal málo po hube, potrebujeme ešte silnejšiu facku, aby sme sa spamätali, pretože si asi nič iného nezaslúžime. Iba poriadne po papuli. Tak teda Slovensko do toho!

Pavel Jacz

P.S. Želám touto cestou všetko najlepšie všetkým ženám a matkám k MDŽ.

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.