Založ si blog

Klamanie je také ľudské! Veď pravda tak neuveriteľne bolí!

Všetci vieme, ako nás klamú politici, náboženstvo, ideológia, novinári, kolegovia,kamaráti dokonca i priatelia, ďalej známi, neznámi, susedia, svedkovia, reklamy, marketing, podnikatelia, obchodníci, svedkovia atď, atď. Klameme sa na sociálnych sieťach, na verejnosti, v kaviarňach, na ulici, v práci, v motivačných listoch, super je to v telefonickom rozhovore, kde nie je vidieť, ako sa tvárime, aby sme vytvorili dojem svojho najlepšieho a nenahraditeľného ja. Denno denne nás klamú ženy svojím výzorom. Bez tvrdého ranného boja s biológiou v kúpeľni sa nám neukážu. Ani odpadky bez kúpeľňového kozmetického „superboja“ nedokážu vyniesť do kontajnera. A ak to náhodou urobí nejaká známa modelka, tak sú z toho titulky v mediach. Aj toto dokazuje to, ako pravda bolí, ale aj zaujme! Ale slušné klamstvo predsa dobre zarába!

Už od malička poriadne trénujeme, keď sa snažíme zatajiť náš prehrešok. Mnohí dokážu klamať majstrovsky, iné stvorenia zase po „žiakovsky“. Náš život sa nezakladá na pravde, ale na výhovorkách, klamstve a prikrášľovaní. Všetko sa skôr zdá byť optimistická ilúzia. Ťažké je potom precitnutie z tvrdej reality, keď sa dozvieme, že život totálne poprel náš optimizmus a obrátil sa k nám s krutou pravdou. Tak to býva vo voľbách, ktoré podliehajú davovej psychóze.

A podliehajú im najmä kandidáti. Na otázku, prečo si myslia, že majú nádej uspieť, klamú sami seba? A ich odpovede? Všade po Slovensku, kde som debatoval s voličmi, som cítil obrovskú podporu, všetci so mnou súhlasili, že treba zmenu a ja im ju prinášam, ako vravia kandidáti o svojom budúcom úspechu, Veď naši fantastickí Slováci si ju zaslúžia, aby sa to tu zmenilo. V predchádzajúcich dvoch vetách je klamstva a aj sebaklamstva ako maku. Myslíte si, že kandidát s jedným percentom by vďaka pravde, alebo klamstvu získal viac, alebo menej percent? Možno nejaké desatinky percenta. Žiaľ nie sú v kurze. Všetci porazení vo voľbách dostanú po hrebienku a nikto o nich už ani nezakopne. Ale svoju slávu i napriek neúspechu, ktorý si nepripúšťali, si užili.

A z čoho vychádzajú? Neuvedomujú, si že kandidáti priťahujú pozornosť a každý sa s nimi chce odfotografovať. Čo, ak by naozaj vyhrali? Veď sa potom môžu chváliť a profitovať z toho, že s nimi súhlasili a volili ich. A aby mali optimistickú tvár kandidáta na selfie, tak ho chlácholia, ako budúceho víťaza.

Rovnako to bolo aj pri zmenách režimu. Najskôr veľkí „ spravodliví ČechoSlováci“ sa zrazu v davovej psychóze stávali slovenskými gardistami, arizátormi, kolaboranti, udavačmi a fašistami. A po vojne z nich boli zase presvedčení komunisti a z „presvedčených a tvrdých“ komunistov sa v terajšom režime zrazu stali bohatí kapitalisti. Jedno klamstvo však bolo treba prekričať druhým, aby im ľudia uverili. Ako len „neúnavne bojovali“ za zmenu nenávideného režimu, ktorý bol po zmene zrazu ukrutný. Tak ukrutný, že z neho ukrutnosťou sami dokázali egoisticky veľmi veľa vyťažiť a samozrejme ho „kladivami“ udržiavali čo najdlhšie, ako sa len dalo!

Debaty prezidentských kandidátov budú nasledujúci týždeň vrcholiť. Budeme počuť ďalšie sľubovacie klamstvá, senzačné odhalenia škandálov aj plné klamstiev a budeme teda dobrovolne, ale intenzívne nasávať vnemy a niekedy mnohé kecy adeptov na pionierske prezidentovanie. Vyhrá ten, kto nás najviac presvedčí o tom, že najmenej klame. Pravda je totiž neslušná a klamanie je slušnosťou. A my predsa chceme na čele slušného zdôrazňujem spravodlivého, múdreho, objektívneho a slušného SLOVÁKA a takého ťažko hľadať aj na námestiach! Čo na tom, že sa niektorí nechcú dozvedieť, ako ich sklamal ten predchádzajúci a vďaka davovej psychóze bez používania „mozgovne“ (to sa predsa dnes predsa nenosí) vhodia svoj „davový“ hlas. Nedajbože by sa pochválil v kolektíve, že použil svoju vlastnú hlavu proti všeobecnému prúdu!

Škoda, že prezident nemá svojho šéfa, ktorý by mu mohol dať pri prvom prehrešku kárne opatrenie, rovnako aj po druhom a po treťom okamžitú výpoveď. Pretože demisia je pre každého prezidenta cudzie a nestráviteľné slovo a výpoveď prezidenta má veľmi komplikovanú konštrukciu.

A tak sa vážení voliči „nenechajte“ blbo ovplyvňovať pravdivými rečami. „Zvážte“ všetky pre a proti, aby ste sa náhodou nevymykali z vami obklopeného davu a rezolútne rozhodli“. Veď si to mnohí z Vás, rovnako ako teraz, nepripustia, že sa mýlili. Veď klamať a klamať seba samého je také ľudské, ale aj zaslúžené!

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.