Založ si blog

Naozaj má dvojvražda taký motív, ako prezentuje polícia a z toho vychádzajúca a vášne rozvírujúca úderka opozície SASOĽANO?

Normálne a triezvo zmýšľajúci občania nášho štátu už dávno pochopili, o čo v tejto predmocenskej hre ide. Po počiatočných senzáciách, alias talianska mafia pri premiérovi. ovplyvňovanie vyšetrovania dvojnásobnej vraždy archeologičky Martinky a jej snúbenca investigatívneho novinára Janka (asi vás zarazilo, že som použil opačné garde označenia tejto tragickej udalosti, k čomu sa neskôr dostanem) a ďalšie útočné „prskavkové bomby“ v podaní úderky SASOĽANO, ktorá v priebehu dvoch týždňov vytvorila o Slovensku vo svete obraz odpadu, žumpového hospodárstva a politickej špine, v ktorej zanikajú úspechy Slovenska., začínajú prevažovať rozumnejšie riešenia vládnej krízy. Ale aj tak to môže našu krajinu stáť nemalé financie. Opozičnej úderke v hone za mocou je absolútne jedno, aký smrad za sebou nechajú. V tejto súvislosti spomeniem včerajšiu tlačovú besedu SAS. Konečne sa našiel medzi zväčša servilnými novinármi jeden, ktorý sa odvážne opýtal SAS-károv, ktorí netaja to, ako budú viesť krajinu. Samuel Migaľ z JOJ-ky konštatoval, že ľudia na námestiach (1,5 percenta voličov, len odstupujúci minister Kaliňák dostal vo voľbách skoro päť krát viac hlasov, ako bolo ľudí na námestiach!!!) nedôverujú slovenskej vláde a opýtal sa , či si myslia v SAS-ke, že ľudia na Slovensku (teda 98,5 percenta voličov teda veľká mnohonásobná zatiaľ mlčiaca väčšina) veria slovenskej opozícii? Vševedkyňa SAS Ďurišová Nicholsonová, ktorá predtým sršala istotou budúceho vládnutia, zrazu potratila svoju istotu a začala hapkať a stratila istotu reči a dostala zo seba citujem: „Toto si naozaj netrúfam povedať a toto (rozumej prevrat, ako to ako prvá začala používať) je iba jediný spôsob, ako sa presvedčiť, kto má tú dôveru a tým jediným sú nové voľby“ (Škoda, že túto otázku s neistou odpoveďou Migal a JOJ v Novinách nevypustila k verejnosti?). Po ďalšej otázke redaktora Migaľa zrazu 17 SAS-károv (asi to bola celá strana až na bossa, ktorý tentoraz nebol na autosalóne v Ženeve, ale v Bruseli) , rýchlo ukončila tlačovku, aby sa nedajbože neosmelili ďalší novinári. Nuž, to je typická SAS rozdúchať uhasený oheň, vyťahovať špinu, podrývať, ako sa dá a ak sa nesplnia scenárovité očakávania, okamžite zdupkať, ako aj včera z lavíc parlamentu!!! A tento bláznivý spolok chce vládnuť Slovensku? Možno sa potom študenti, ktorí boli prejavovať nespokojnosť s vládou na námestiach, ako bol aj hlavný argument na rozpútanie nežnej, spamätajú, keď stratia isté výhody a napríklad budú platiť za vlaky, aby sa vôbec dostali raz za čas k rodičom a samozrejme ak budú možno platiť aj za štúdium!

Aj druhá úderka okolo Matoviča fakticky priznala, že toto všetko je iba humbuk a uvedomila si, že z tohto „prevratu“veľa nevyťaží a tak Matovič naivne navrhol trom mimoparlamentným stranám spojenie sa do koalície. KDH na čele, či už s Hlinom, alebo s prichádzajúcim Vašečkom spojenie so šialeným Max-ovičom rázne odmietli. Obaja poslanci, ktorí z jeho ministrany odišli, veľmi dobre poznajú taktiku špinavej politickej hry krikľúňa a hlavne podrazáka Matoviča, to rázne odmietli a rovnako aj ďalšie strany vedia, že by to bol ich koniec, ak by sa spojili s touto pseudostranou, ktorá bude asi balansovať na 5 percentnej úrovni!

A čo na druhom brehu? Po prvom vyhlásení šéfa strany Most-Híd si vyššie spomínaná úderka už už mädlila ruky, ale situácia sa začína obracať. Asi si špičky koalície uvedomili, že 1,5 percenta na námestiach nie je Slovensko a tak rokujú a rokujú a vážia všetky možné kroky, ktoré by upokojili čeriace sa vody malej, maličkej časti z občanov Slovenskej republiky. Nevravím, že v hre nie je aj pád vlády, ale je tu aj množstvo iných rozumnejších možností a tak Bugár už nie je taký razantný a s ním aj celorepubliková rada Most-Híd vrátane hocakej strany držiaceho sa  Šebeja, (len aby opäť zasadol do parlamentu), ale na to si ešte budeme musieť počkať.

Vrátim sa ešte k spomínanej zámene garde dvojnásobnej vraždy. Po konzultáciách s niektorými vyšetrovateľmi a všeobecných znalostí i logiky môžu byť políciou vydané miniinformácie z taktických dôvodov zámerne mylné. Položme si v tejto súvislosti niekoľko otázok.

1. Komu vyhovoval čas dvojnásobnej vraždy v súvislosti s nedokončeným článkom Janka Kuciaka?

2. Prečo v tejto súvislosti sa našli náboje, teda symbol talianskej mafie?

3. Prečo sú otázky  o čase úmrtia oboch obetí?

4. A teraz dám do pozornosti z hľadiska logiky najzávažnejšiu otázku. Koho z dvojice vrah, prípadne vrahovia popravili a koho zastrelili, ako možno brániaceho, alebo utekajúceho svedka? Nevravím, že toto môže byť návod, ale naznačuje to, že teória o zavraždení novinára, pretože písal o mafii, dostala vážne trhliny a tým aj celá tragikomédia opozície, ktorá zneužila túto situáciu. Možno by bolo dobré preveriť, kde Martinka ako archeologička v poslednom čase pôsobila a čo objavila.?!?! A teraz ide o to, či zverejnenie páchateľov nemôže vyvolať veľké medzinárodné trenice a vyústiť v ďalšie tragédie. Uvidíme, že ak by sa to potvrdilo, či to radšej vyšetrovacie orgány budú ťahať do nekonečna. Lepšie sú v tomto prípade iba dve obete, ako podstatne viac. A tak Martinkina mama môže rovnako, ako matky Remiáša a najmä mafiánskeho zločinca Deáka vystupovať v televíziách do aleluja a dožadovať sa spravodlivosti. Zaujímavé je, že rodina Janka Kuciaka naozaj smúti a necháva si svoje veľmi boľavé city pre seba a neukazuje sa!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.