Založ si blog

„Máme tu dátový bordel“ – matematik Kollár na tlačovke Čaputovej. To je vizitka celého vládneho molocha.

Včerajšia tlačovka pani prezidentky sa niesla v jej obľúbených Čaputovej  frázach extrémne dôležité, veľmi dôležité, nesmierne dôležité, ako keby slovo dôležité nemalo svoje opodstatnenie. Čakal som však, že „buchne“ ako prezidentka všetkých Slovákov, po stole a vyzve premiéra a teda aj celú vládu na odstúpenie. Ale môžeme vôbec čakať od našej zmierlivej vyčačkanej spiacej krásavice tvrdé slová? Určite nie. To je len moje fantazijné zmýšľanie zatiaľ v štýle science fiction. Priznávam, že to môže byť naozaj len sen, lebo vo vláde vládne vyšší princíp – kriminalizovať a zničiť opozíciu. Čo tam po nejakej korone a obetiach, ekonomike, či po postihnutých lockdownom! Prezidentka obaľovala vety do superdiplomatickej prehnanej slušnosti, ktorá by nikde na svete nemala dôsledky, už vonkoncom nie na hulvátskeho premiéra. Ten takým rečiam nerozumie, v trnavských krčmách vládne iný slovník. Spomínala zváženie politickej zodpovednosti smerom na Krajčiho, ale tak nevýrazne, že to pôsobilo, ako keby to bol jej funkčne najnižší a kamarátsky nedôležitý nadriadený, Ale na Slovensku je to tak.
To, čo sme sa nedozvedeli od nej, povedal na plné ústa matematik Richard Kollár: Možno by ani nebolo vhodné, aby vystúpil, lebo nemal o čom hovoriť a iba skonštatoval, že oni nemajú čo rátať a určovať taktiku pri boji s Covidom. No jednoducho povedané, ak armáde nefunguje rozviedka, prehrá všetky bitky.
Spomenul, že nemajú dáta o testoch, o pozitívnych, o presných úmrtiach, o miestach silnej koncentrácie nakazených, nevedia, koľkí ľudia sa vyliečili, koľkí prichádzajú na nemocničné lôžka, neovládajú, kde sú ohniská nákazy, koľkí opúšťajú nemocnice vyliečení – jednoducho povedané nevedia nič. A zhrnul to do termínu: „Máme tu dátové peklo!“ Nevieme nič!
Aj keď si nemyslím, že čísla nás môžu zachrániť, môžu iba pomôcť. Zdravý sedliacky rozum vraví, že ako prvé treba krajinu uzavrieť a že s touto vládnou koalíciou to už nebude lepšie s Covidom . U nás musí Korona jednoducho odznieť s veľkými stratami na životoch, ak vôbec odznie. Zásadnú chybu som už spomínal v jednom z predchádzajúcich článkov a tou sú absolútne kontrolované hranice s okamžitým prvým testovaním a povinnou 14-dňovou hotelovou karanténou, čo sa nám v prvej vlne osvedčilo. A tú mali zriadiť od začiatku júla, kedy sa naši začali Slováci vracať z dovoleniek a nekontrolovane donášali koronovú pliagu. Ale kto neskoro chodí, nemôže sa čudovať, že má stále prázdne ruky. A naša vláda sa len a len čuduje. Nie však nad svojou neschopnosťou. O tom, že minister Krajči by mal okamžite odstúpiť, ako prvý vládny ústretový krok je nesporné.  A prezidentka ho na to mala jasne a stručne vyzvať. A nemala zostať iba pri Krajčim, ale  mala požiadať o demisiu vlády.  Pani prezidentka v dnešnej situácii je to, čo ste mali charakterizovať ako extrémne dôležite! Čím dlhšie budete zotrvávať v štýle milej a dobrej víly, tým to bude horšie. Aspoň, že druhý Miroslav Kollár poslanec už vystúpil z vládnej koalície aj z klubu Za Ľudí a vyzval na odstúpenie nášho už tretí týždeň „zašitého“ Katoviča, Tágoviča, Pubertoviča , Psychoviča či Zmätkoviča. Neviem, ktorý prívlastok a pomenovanie je najvýstižnejšie. Asi všetky spolu.
Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.