Založ si blog

„Úžasná“ Remišová, ktorú ani moderátor Makara nezvládol.

Nedeľňajšia relácia O 5 minút 12 na STV 1 sľubovala pri zostave Fico – Remišová tvrdý súboj. No z tohto súboja viac sršal úctivý Valentínsky súbojíček.

Už sme si zvykli na reakcie Remišovej na nepríjemné otázky, keď sme sa mali dozvedieť odpovede na otázky. Táto dáma – nedokážem ju pomenovať termínom politička – si myslí, že všetci jej budú papkať z ruky. V nedeľu však 90 % ponúknutého jej doslova prehltol slabý moderátor Makara. Iba na úvod sa pokúšal dva krát sa opýtať na to isté a potom ešte raz. A samozrejme od Remišovej sa odpovede nedočkal. Žiaľ, jeho slabosť a neobjektívnosť mu nedovolili vydolovať z Remišovej nejaké odpovede. Podpredsedníčka vlády sa po skoro roku vládnutia obhajovala spôsobom lebo 12 SMERo-rokov, lebo SMER a lebo Fico. To boli základné odpovede na každú otázku, aby odbočila z témy a zahovorila odpovede. Zo všetkých pripomínam, že z pripravených otázok, ktoré jej položil slabý moderátor, dokázala odpovedať iba raz. Aj to iba polovične.

A tak sme sa nedozvedeli odpovede na nasledujúce otázky:

Moderátor Makara – hosť Remišová

1. Prečo ešte ani za 10 mesiacov nefunguje štátna aplikáca e-karanténa? – Ani na opakovanú otázku neodpovedala.

2. Ako chcete vyriešiť problém s Covid automatom? – Nevieme.

3. Budeme mať biznis s vakcináciami aj my? – Nedozvedeli sme sa..

4. Keďže máme ich nedostatok, ako chcete zastaviť krivku nákazy? -Opäť zahováraním neodpovedala.

5. Upustíte od celoplošného testovania? – Naša strana je proti, ale ostatné tri sú za.

6. Ako chcete zlepšiť komunikáciu so samosprávami? Dá sa na tom popracovať. Ale ako? Nevieme.!

7. Ako dlho bude štátna karanténa ? – Nemôžu byť polroka zavreté hranice. Teraz sme sprísnili hraničný režim.

8. Zmienka padla, aj o falošných osvedčeniach o testovaní. – Remišová o tom nevedela a reakcia? Časť občanov bude vždy podvádzať.

9. Ďalšia téma bola odškodňovanie podnikateľov. – Ale podpredsedníčka vlády to okamžite presmerovala na ministra Sulíka. To je jeho záležitosť.

10. Aká bude schéma odškodňovania? – Opäť presmerovala výhybku na ministra.

11. Mohli ste presunúť fondy na podnikanie? – Odpoveď bola jasne nejasná. Iba sme sa dozvedeli, že miliarda neprepadla!

Keďže opäť začala opakovať „lebočky“, moderátor konečne zasiahol a povedal jej, že to sme už počuli. – Remišová : „Neprerušujte ma“ a vysvetlila, že Eurofondy majú na starosti ministerstvá.

Zareagoval Fico, akože na eurofondy nemáte kompetencie? Neodpovedala a zahovorila.

12. Ste spokojná s riadením vlády? – „Lebočkami“ zahovorila a nedozvedeli sme sa jej postoj.

13. Má dôjsť k rekonštrukcii vlády? – To nechám na OĽaNO a neskáčte mi do rečí.

14. Budete rešpektovať výsledky referenda? – Referendum nebude platné zopakovala dva krát, s istotou veštice, ale odpoveď sme nepočuli.

15. Otázka na obavy z konfliktu záujmov na Lipšica. – Budeme pozorne sledovať jeho kroky. On vždy bojoval za spravodlivosť.

Verím, že som presne vystihol neodpovede a nekompetentnosť Remišovej na vysokú štátnu funkciu. Počas hodiny sme sa z jej úst prakticky nič nedozvedeli, iba jej SMERo-HLASofóbie. O riadení štátu nič. Ak by moderátor Makara takto spovedal Fica, Pellegriniho, alebo Kotlebu, tak by bol určite iniciatívnejší a nenávistnejší. Tentoraz to bol z jeho strany veľmi slabý výkon. „Hladkal“ Remišovú po vláskoch. A tak sa pýtam, načo tam bol? Mohol jej odovzdať moderovanie. Ani by sme si to nevšimli. Položiť 15 otázok hosťovi a vydolovať jednu polovičnú odpoveď, je ozaj výkon hodný stiahnutia z obrazovky. Naozaj je zaslepenému Makarovi jedno, kam sa rúti Slovensko? A to len preto, že  na základe svojho politického presvedčenia sa nehanbí verejne podporovať neschopnosť politikov a takto manipulovať verejnú mienku?

A ešte jeden postreh na rozosmiatie nielen Fica v štúdiu, ale určite aj divákov. Na jednej strane Remišová obviňovala Fica ako premiéra, že nevedel, čo robili jeho členovia vlády a o niekoľko minút na strane druhej, ako som už napísal, Remišová ako podpredsedníčka vlády pri reakciách na otázky nenesie zodpovednosť za ministrov a nevie o veľkej časti problematiky nič a odkazuje nás na podriadených ministrov. A tak si kladiem otázku, prečo má funkciu podpredsedníčky vlády, keď si nenaštuduje a neovláda všetky problémy ministrov. Veď pri neúčasti premiéra preberá zodpovednosť za celú vládu!?!?

Na záver ešte spomeniem jej super maxi „múdry výrok“, ktorý vyslovila s totálnym pátosom istoty: „Sme na začiatku konca pandémie, lebo sme začali s očkovaním!!!“ Naozaj pani Remišová, keď sa zisťuje, že vakcíny nereagujú na nové mutácie Covidu?

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.