Založ si blog

Kto iný, ako československý spevácky boh Karel Gott si to zaslúži aj na Slovensku!

Škoda skvelých prívlastkov o Karlovi Gottovi. Zapísali by sme mnoho stránok. Máme ho v dušiach, v srdciach, v ušiach i očiach. Je našou súčasťou už 60 rokov a mnoho, mnoho ďalších rokov aj bude.  Vieme o ňom všetko. Jeho predvčerajší posledný výdych a skon zaplnil všetky média na svete a zarmútil všetky mysle. Keď poviem, že to bol jeden z najlepších, ak nie najlepší spevák mimo klasickej opery v Európe, tak budú so mnou určite všetci súhlasiť. Mal síce českú národnosť, ale bol to Čechoslovák. Doma bol rovnako v Česku, ako aj na Slovensku. Bol to teda aj slovenský spevák. Mal a ešte dlho bude mať popularitu najvyššieho rangu. Prívlastky Zlatý hlas z Prahy, Sinatra Európy a ďalšie mu právom patria. Rovnako ako Česko, aj Slovensko trúchli nad jeho odchodom.

Slovák na čele českej vlády Babiš mu vzdal najväčšiu úctu. Jeho vláda schválila štátny pohreb tohto výnimočného umelca podmienený súhlasom rodiny a v deň pohrebu vyhlásia aj štátny smútok.Je to po prvý raz v histórii, keď takto nepochovávajú vládcu, alebo prezidenta krajiny. Viem, že sa kvôli tomu strhla búrlivá diskusia na internete. Jedni sú proti, ale väčšina je za. Preto sa pýtam aj ja a to premiéra Pellegriniho, či vláda SR neuvažuje aj na Slovensku vyhlásiť štátny smútok v deň pohrebu Karla Gotta?. Žiadny iný Český občan si to na Slovensku nezaslúži, ale výnimočný československý spevácky boh Karel Gott ÁNO. Aj český prezident Zeman sa vyjadril, že Karel Gott sa rozdával a rozdal sa všetkým a to nemyslel len obyvateľom Česka, ale aj Slovákom. Karel Gott patrí teda  rovnako aj Slovákom. To mi nikto nevyvráti.

Zároveň vyslovujem rodine Karla Gotta hlbokú a úprimnú sústrasť.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.