Trinásť zhavranelých študentov žurnalistiky sa pred Úradom vlády SR. „predstavilo“.

Pondelňajší protest mojich nasledovníkov ma presvedčil, že budúcnosť slovenskej žurnalistiky nevyzerá ružovo. Aj ja som študoval na Katedre žurnalistiky UK a poznám aj kolegov o rok, dva, tri starších i mladších. Ale také prázdno ducha, ako som počul z úst protestujúcich študentov pred Úradom vlády SR som od svojej generácie kolegov nezažil. Neexistoval medzi mojimi spolužiakmi jeden jediný, čo by sa nechal udupať diskutujúcim. Stalo sa to naozaj výnimočne a z dotyčného si potom dlho spolužiaci strieľali. Jednoducho všetci museli mať filipa!

A čo títo začínajúci študenti bez názoru, len s klapkami na očiach nalinkovaní istou skupinou ľudí? Pri debate (10 min. záznam sa šíri po internete.) s mladším Kaliňákom a vedúcim úradu vlády Gedrom som žasol, že nevedeli, čo majú povedať. Ich dva argumenty bola cenzúra tlače a tichý protest, aby odpinkali preč spomínanú návštevu z úradu, ktorá si prišla vypočuť ich požiadavky. Oni však nemali čo povedať. A ak otvorili ústa, boli to frázy, ktoré počuli od dnešnej opozície. Totálna prázdnota!

Preto mi prichádza na rozum, ako je možné, že takýchto študentov bez fantázie, argumentov, guráže, dôvtipu, vzdelania i inteligencie prijali na Katedru žurnalistiky Univerzity Komenského??? Pamätám sa, že súčasťou prijímacích skúšok boli svojim spôsobom talentové skúšky z písania i vystupovania. Viem, že bez predloženej tvorby v novinách ešte pred vysokou školou až na mladých komunistov (To bola všade vstupenka, ale aj tí sa veľmi dobre uchytili. Jednu z nich pozná z televíznych relácii celé Slovensko a tých dvoch redaktorov denníkov a neskôr hovorcov z reportáží spravodajstiev polovica.) nemal nikto nárok študovať vtedy túto prestížnu školu. Zo záujemcov boli skoro vždy dve tretiny i viac podľa počtu prihlásených sklamaných.

No dnes je to asi iné. Vyjadrovania protestujúcich svedčia asi o tom, že vďaka prideľovaniu peňazí za každého študenta berú toho, kto sa prihlási na štúdium siedmej veľmoci.

Ak naozaj takto pristupujú k výberu študentov na štúdium žurnalistiky na Univerzite Komenského, tak sa o ohýbanie, klamstvá a zavádzania slovenskej žurnalistiky neobávam. Bude to horšie ako za socializmu! Zaujímavé vyjadrenia od dvoch študentiek vymámil nejaký reportér pred kamerou. A jasom mal pocit, že sú to dva klony slovenského „mozgového trustu“ – všetkými skazenými masťami hlavy pomazanej „milovanej“ Verči Remišky, ktorá aj v piatok v relácii Pozrime sa na to v TA3 i v nedeľňajšej Na telo v Markíze zase „excelovala“ do búrlivých tsunami. Takže Verči, môžete byť spokojná, o nasledovníčky nebudete mať núdzu. 13 zhavranelých študentov sa nám perfektne predstavilo. A tí sa budú dať veľmi ťažko odkliať!

Pavel Jacz

Prečo nám mainstream klame? Ako sa to dá zmeniť? A dá sa to?

17.10.2024

Každá redakcia funguje na rovnakých princípoch. Má svoje centrum redaktorov, ktorí vyrážajú do terénu a prinášajú svoje pohľady, vo vzdialenejších mestách a v zahraničí majú svojich korešpondentov a ako hlavný zdroj informácií majú redakcie tlačové agentúry a televízne aj obrazové správy z Eurovízie a ďalších televíznych agentúr s popiskami. A práve v [...]

Ešte som nepočul takú blbú otázku od skúseného rozhlasového moderátora! !!

06.10.2024

Ak občas sledujete na televíznych spravodajských staniciach tlačové besedy, musíte si všimnúť ten obrovský rozdiel v prístupe dnešných a môžem povedať, že mnohých aj plytkých novinárov ku koalícii a opozícii. Pokiaľ ide o dnešnú koalíciu novinári by sa pýtali do aleluja. Mnohokrát počujeme úplne nezmyselné otázky, len aby progresívnosťou nasiaknuto-podmazaní [...]

Pre poslancov Valášeka a Krúpu sme zistili zoznam prednášajúcich na oslavách SNP.

25.08.2024

Prehľad rečníkov: 1 Nvotová úvod – sjúper mopedrektorka na batérie program – privítanie hostí 2. Fico – ako eliminovať 9 mm projektily 3. Budaj – kúrenie v lesných ubytovniach partizánov 4. Chaves – ako sa venezuelskí partizáni naučili spôsoby boja od účastníkov SNP 5. Bin Ladin (hologram)– zdokonalenie partizánskeho boja v nepriateľských krajinách 6. [...]

Jahja Sinwár

VIDEO: Sám v zdemolovanom byte. Po drone hodil palicou. Posledné zábery zabitého vodcu Hamasu Sinwára

18.10.2024 09:10

Izraelská armáda zverejnila zábery z dronu, ktoré podľa nej zobrazujú posledné sekundy života vodcu palestínskej teroristickej organizácie Hamas.

francúzsko, záplavy

Francúzsko postihli silné záplavy, v Paríži zabil muža padajúci strom

18.10.2024 08:30

Silný dážď zapríčinil v niektorých častiach Francúzska záplavy, evakuácie a viedol k uzavretiu diaľnic a železničných tratí.

Očkovanie / Očkovanie bez registrácie / Vakcína /

Očkovanie ako za čias pandémie? Na podanie vakcíny proti COVID-19 sa čaká aj niekoľko týždňov

18.10.2024 08:00

Covid je na vzostupe, no dostať sa k očkovaniu je dosť náročné

Libanon Hizballáh Izrael útoky Bejrút

Hizballáh oznámil novú eskalačnú fázu vo vojne proti Izraelu

18.10.2024 07:15

Libanonské hnutie zároveň vyhlásilo, že po prvý raz proti izraelským vojakom nasadilo presne navádzané strely.