Založ si blog

Po Ilievovi, Dibákovej, Dírerovi „dobrovoľne odídu“ ďalší angažovaní neobjektívci sediaci v moderátorskych kreslách.

Čistiť od obrých pliev to začali v TA3. Moderátor Iliev, ktorý nastúpil do relácie V politike po nútenom odchode neobjektívneho Dolinského, už asi nemohol zniesť na svoju útočnú opozičnú moderátorskú politickú prácu tlaky, tak sa akože „dobrovoľne“ po česky povedané „odklidil“ do svojej novej debatnej, ale už apolitickej relácie. To sme si vydýchli po prvý raz. Náš druhý výdych prišiel so zrušením Dibákovej v JOJ aj s jej celou reláciou Na hrane. Jednoducho ignorantstvo vládnej koalície ju dohnalo ku koncu jojkárskej kariéry. Okrem útokov na koalíciu totiž už nemala, čo ponúknuť. Sponzori by to neboli ochotní platiť. Veď „nezávislosť“!

Tretí prišiel na rad so svojimi zväzáckymi úvodnými angažovanými okienkami a pretlačovaním svojho názoru vládnym politikom Dírer. Aj tomu teda za nadprácu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani jeden úspešný novinár – člen strany- za socializmu, skončilo moderovanie v relácii V politike. „Objektívny“ braček Iliev s ešte „objektívnejším“ bračekom Dírerom teda v TA3 skončili. Český majiteľ TA 3 to začal chápať najrýchlejšie.

Teraz je na rade Kovačič z TV Markíza. Aj tu pochopili, že angažovanosťou slniečkarských moderátorov cesta nevedie. Dokonca Kovačič v priamom prenose obvinil svojich chlebodarcov z cenzúry, len preto, že mu neodsúhlasili hosťa. Pýtam sa toto: Je to cenzúra, alebo dramaturgický zásah zodpovedných. Podpisoval niekto Kovačičovi každú minútu jazyk? Veď si trepal svoje slniečkarské teórie, skákal zástupcom koalície do reči a vnucoval im svoj názor, ako chcel a kedy chcel. Bol kvázi „ohromujúcou hviezdou“ pre tých jednoduchších, ktorí mu verili a kvitovali útoky na vládnu koalíciu. Lenže po jeho kritike v nedeľňajšej relácii by som sa čudoval, keby ho dnes (v pondelok) pustili do budovy Markizy. To som napísal včera ešte pred vyjadrením vedenia Markízy. Dnes je jasné, že relácia Na telo už s Kovačičom nebude, ak ju vôbec ešte budú vysielať. Kovačič asi vedel, že končí a tak, ako skapínajúci kôň zo zúfalstva, poriadne posledný krát kopol. A pripojilo sa k nemu sto ďalších Markízákov. Takú situáciu si pamätám zo súboja Kočner – Rusko. A potom aj „kľaky na kolená“ pred víťazným Ruskom tých, čo sa vraj pomýlili v Kočnerovi. Takých bolo dosť.

Takže všetky tri hlavné súkromné televízie dospeli k tomu, že so spomínanými štyrmi doteraz „hviezdami“ cesta ďalej nevedie. Vládna koalícia to dokázala bez akéhokoľvek diktátu. Ignorantstvo k dvom štvavým ústredniam Na hrane a Na telo (oba názvy – ako by ich jedna mater mala – sú bez trošku invencie) spôsobila svoje a k tomu aj možná stopka vládnych zákaziek zo štátnych inštitúcií.

V parlamente poskočil návrh o novej STaR do druhého čítania. To obaja moderátori Jančkárová a Makara vedia, že za svoju nadprácu asi v relácii O 5 minút dvanásť pokračovať nebudú. To bude šesť najviac sledovaných predĺžených rúk dnešnej opozície, ktorým základné atribúty novinára nestrannosť, objektivita, nezávislosť a najmä novinárska česť a etika veľa nehovoria. Na siedmeho sa trochu zabúda. Kedysi moderoval politickú diskusnú reláciu v Slovenskej televízii, ale vtedy sa slniečkarstvo nenosilo, tak ho pre neobjektívnosť vypoklonkovali a dnes svoje opozičné umenie predvádza v Radiu Expres. Dobre tipujete, ak myslíte na Závodského. No nezabúdam ani na vychádzajúce „hviezdy“ dve veľmi opozične angažované tváre: moderátorka Ježová z TV JOJ 24, ktorá je z rovnakého cesta ako Dibáková a Bodáková z STV, ktorej vďaka vedomostným medzerám a chýbajúcim informáciám absentujú základné znalosti a bude sa hádať o práve aj s odborníkom na právo Harabinom a pritom vyšla pred divákmi na psí tridsiatok. Na jej mieste by som ani nevychádzal z kanálov. A podobne s Harabinom dopadla aj Ježová. Nezabúdam ani na Večeru s Havranom a jeho moderátorskú propagandistickú nadprácu. A keďže aj tieto riadia dostupné a nedostatočné informácie, tak nasledujúcich pár riadkov.

Lenže tieto zmeny nebudú stačiť. Výkonné zložky by sa mali pozrieť najmä na tri tlačové agentúry TASR, ČTK a SITA, ktoré určujú politické informácie v slovenských mediách hlavného prúdu. Dnes sa novinári nezaťažujú aspoň preštylizovať texty z agentúr a tak to isté od slova do slova počúvate z rádií, televízií a prečítate si v tlačovinách a na webových stránkach. Jednoducho stopercentne fungujú dvojtlačidlá CTRL A, CTRL C a CTRL V. A to aj s chybami a bez uvažovania výkonných novinárov – kopírobojcov. Sú to ešte novinári, alebo len administratívne výkonné kopírovacie slúžky bez vlastného uvažovania? Ja som zažil aj časy, keď mali monopol na pravdu sovietska tlačová agentúra TASS, československá ČTK a denníky Rudé právo so slovenskou Pravdou. Čo uverejnili tieto štyri hlavné zložky propagandy, to bola povinná svätá pravda. A čo je dnes? Dnes je to podobné, ale s výmenou jedného slovíčka slniečkarská svätá pravda z presvedčenia svojej neomylnosti a nepripustenia iného názoru!

Jedna z posledných takýchto neobjektívnosti je dopad dvoch ruských rakiet na obchodné centrum v Charkove. Na internete si môžete nájsť video po dopade a dymiaceho obchodného centra a následne jeden výbuch za druhým. Takže v obchode budú mať sklad granátov a výbušnín? Nuž, ukrajinská propaganda presiakla našimi agentúrami a nenašiel sa jeden novinár, ktorý by v v mediach hlavného prúdu spomenul aj sklad zbraní! Azda sa dá vytknúť ruským ostreľovačom, že to nevykonali v noci.

Nuž, niekoľko rokov boli spomínaní moderátori na výslní, teraz ich čaká za nadprácu menej lukratívna práca v slniečkarských médiach. Uvidíme ako ich obsadí do svojich radov triumvirát troch slniečkarských medií Dennik N, SME a aktuality.sk. A možno budú tak šikovní, že si založia svoju vlastnú slniečkarskú televíziu. Ale móda netrvá večne, a nebude to ani v prípade korčokových progresívnych okuliarov. A tak by takáto televízia, ak by už aj vznikla, nemala dlhé trvanie.

Nuž, kršiačok sa moderátori a moderátorky pre niekoho už totálne rozbil a pre druhých zatiaľ len praskol a začína pretekať. Asi si za nečistú prácu a je celkom jedno, či z nevedomosti, z presvedčenia, alebo zámernú, nič iné nezaslúžite, iba stratiť výsadné a vysedené moderátorské kreslá v spomínaných reláciách!

Pavel Jacz

Skrachovala známa super luxusná cestovná kancelária!

14.06.2024

Pred piatimi rokmi vznikla nová cestovná kancelária, ktorá prispôsobuje cesty na mieru svojim zákazníkom a všetko v jednej cene all inclusive. A bola veľmi úspešná. Dokonca ako jedna z mála cestoviek vlastnila aj luxusne zariadené lietadlo Airbus za 42 miliónov s doletom 9000 km, s ktorým zaletela so svojimi zväčša stálymi solventnými zákazníkmi do mnohých turistických [...]

Vymení si moderátor spravodajstva TV JOJ Mečiar už neaktuálny odznačik na klopni svojho saka za aktuálny?

22.05.2024

Moderátor spravodajstva TV JOJ Mečiar od vraždy Kuciaka s priateľkou si pripína do každého rýdzo slovenského vysielania svoj obľúbený odznačik po napísaný po anglicky All for Jan – Všetci za Jana. Je to už 6 rokov odznačkovania sa od roku 2018, kedy sa stal tento ohavný čin. Keďže je Mečiar v tomto tvrdohlavý posledný mohykán, ktorý si pripína do každého vysielania [...]

„Zmierlivosť“ od extraligových štváčov SME, Denníka N a aktuality. sk, ! Aké „poetické“! „Chce se mi blejt! “

19.05.2024

Po brutálnom útočnom atentáte na premiéra Fica sa snaží pohnúť svedomie u šéfredaktorov tých troch najštvavejších plátkov na Slovensku. Použil som sloveso snažiť sa. No len to nestačí. Tento politicky besniaci triumvirát hravo prirovnám k socialistickým hlavným médiám Rudému Právu, Moskovskej Pravde i bývalej TASS (Tlačová agentúra Sovietskeho zväzu). [...]

handlová, fico, atentát

Vyšetrovanie atentátu na Fica: Aký je posun? Prvé závery by mohli byť známe koncom leta, Cintulu posudzujú psychiatri

21.06.2024 07:00

Po embargu na informovanie prestali o prípade podrobne hovoriť aj ministri. Opozícia však kritizuje úniky či tvrdenia o jasnom motíve napriek tomu, že závery vyšetrovania ešte nepoznáme.

malvér, vírus, malware, malver, antivirus, trojsky kon, pocitac,

USA zakazujú ruskej firme Kaspersky Lab predaj antivírusového softvéru

21.06.2024 06:27

Ministerstvo obchodu svoje rozhodnutie odôvodnilo obavami o národnú bezpečnosť.

Kalifornia streľba usa

Počas sviatku pripomínajúceho koniec otroctva v USA bolo postrelených 15 ľudí

21.06.2024 06:20

Násilie vypuklo večer pri jazere Merritt počas akcie, na ktorej sa zúčastnilo až 5000 ľudí a ktorá bola inak pokojná,