Založ si blog

Goebbels by utorňajší prejav v parlamente Naďovi určite závidel.

(Zdroj SputnikNews) To, čo nám predvádzali vládni činitelia okolo obrannej zmluvy s USA je doslova bezargumentačnou „čarokrásnosťou“! Pred týždňom v Sobotňajších dialógoch Slovenského rozhlasu sa premiér Heger správal presne podľa amerického sociálneho kritika a humoristu 20-teho storočia ako totálny demagóg. Henry Luis Mencken klasifikoval túto vlastnosť osoby takto: “Demagóg je človek, ktorý hlása veci, o ktorých vie, že nie sú pravdivé a to ľuďom, o ktorých vie, že sú hlupáci.“ Horšie bolo, že ho moderátorka Jančkárová hladkala otázkami po vlasoch. Hegerove odpovede argumentačne vôbec neobstáli a samozrejme, že sme počuli, že za všetko bola zodpovedná Ficova vláda. Najmä za to, že rozpracovala túto zmluvu. Na otázky, prečo potrebujeme túto zmluvu a kto nás ohrozuje, sa uspokojila s už sto krát nejasnými opakovanými pseudoargumentami Hegera, ktoré sme počúvali aj od Naďa, Korčoka, Krúpu, Remišovej a ďalších obhajovateľov tohto nezmyslu. Moderátorka vôbec nespomenula prejav chorvátskeho prezidenta, ktorý chce stiahnuť svoje vojská z misií NATO i postup bulharského vedenia štátu, ktoré začalo proces zrušenia obrannej zmluvy s USA, pretože im nezaplatili ani dolár. A v obrannej zmluve Slovenska s USA nie je o platení a ani o sume ani zmienka!!! Ale to je len jedna časť právneho nezmyslu zmluvy. Tých dôležitejších je oveľa viac. Dočítate sa ich na zverejnenej správe generálneho prokurátora na internete.

V pondelok bol premiér Heger hosťom v Rádiu Expres. Moderátor Závodský mu kládol podstatne ostrejšie otázky, ale na mnohé z nich Heger nechcel či nevedel odpovedať!!! Pôsobil, ako keby „prišiel z ulice“ a ani nesedel na premiérskej stoličke.

Iné to už bolo v utorok v parlamente. Na úvod požiadal o slovo Generálny prokurátor Žilinka, z ktorého právnymi pripomienkami si slovenská vláda vytrela zadnicu. No a navyše mu koaličná väčšina zamietla možnosť prehovoriť. Nakoniec jeho rozbor zmluvy prečítal podpredseda parlamentu Blanár. Ten, kto si ho vypočul a aspoň trochu rozmýšľa, musel mať v hlave revolúciu. To, čo Žilinka vytkol v zmluve DCA, bolo až neuveriteľné. Nedokážem popísať, kto môže vôbec takúto zmluvu podpísať a podporovať. Je niekoľko možnosti. Buď je to imbecilnejší debil, či človek, ktorému naši americkí spojenci sľúbili nejakú odmenu, alebo je to totálne zvrátený človek, ktorý popiera identitu svojho vlastenectva a svojho národa. Vyberte si, ktorá možnosť platí pre tých, ktorí budú mať na svedomí podpis tejto pre Slovensko otrockej zmluvy.

Bolo až smiešne počúvať poslancov vládnej koalície, ako dourážali Žilinku. Z renomovaného právnika urobili ruského agenta, klamára a zradcu, človeka nehodného sedieť na jeho stoličke. Predviedli sa najmä poslanci potravinársky inžinier náhradník za Sulíka Žiak (SaS) s vyše 7 tísíc hlasmi spolu s 26 ročným doktorantom medzinárodných vzťahov Stančíkom (OĽaNO) s vyše 3 tisíc hlasmi vo voľbách a ešte predtým pred kamerami aj očovo-klapkový Baránik (SaS), ktorý chce Žilinku zosadiť a „najmúdrejší z najmúdrejších“ a „najskúsenejší z najskúsenejších“ zelenáč Šeliga (Za Ľudí) perlil tie svoje plamenné reči .

Nepoznám podnikateľa, ktorý by podpísal pre svoju takúto nevýhodnú zmluvu!!! Ale v štátnom molochu je všetko možné a verím, že ak táto zmluva prejde, že príde čas a všetci tí, ktorí túto zmluvu vehementne podporovali a podpísali, skončia na dlhý čas mimo reálneho slobodného života a to až po najvyššiu ústavnú funkciu. Vždy totiž príde čas zúčtovania!

Korunu všetkému ako čerešničku na vrcholku predviedol v parlamente minister Naď. Počas jeho uvedenia kotleboví poslanci po celý čas pískali na píšťalkách. Naď dal do prejavu taký entuziazmus a také argumenty, že by mu aj nacistický minister osvety a propagandy Goebbels, ktorý vymyslel Hitlerovi aj titul Führer, úprimne závidel. Ani som nezrátal, koľko krát Naď spomenul meno Fico a stranu SMER, ktorá je vlastne na vine, že oni sa zaoberali touto zmluvou. Ďakoval SMERU za prípravu zmluvy! Pokiaľ predchádzajúce vlády zmluvu odmietli, táto dnešná ju bez mihnutia oka schválila.

Vieme, ako skončila rozprava v parlamente. Po Blanárovom prečítaní elaborátu Žilinku o chybách v texte zmluvy, rečnil Fico a po ňom nastúpil Osuský. Lenže sa začala ozývať siréna a po vyše hodinovom prerušení schôdze oznámil predseda parlamentu Kollár ukončenie rozpravy. Zarážajúci je aj fakt, že Naď ako predkladateľ zákona zmizol po svojom „úžasnom“ výkone ako gáfor, napriek tomu, že mal sedieť po celý čas rokovacej v sále. Nuž ignorovanie je Naďova vlastnosť. Korčok, Heger ani Matovič, ktorí celý proces pomáhali doklepnúť obrannú zmluvu, si nepovažovali za potrebné vypočuť si opozíciu a jej názor. Z rokovania sa stratil aj predseda Kollár. A prítomná mohla byť pri prekovaní takejto vážnej medzinárodnej zmluvy, ktorá časovo presiahne volebné obdobie všetkých spomínaných, aj prezidentka Čaputová.

No a v stredu 9.2.2022 po 11.tej hodine prišla hodina H. Schvaľovanie v parlamente a to po predčasnom ukončení rozpravy. Zo 140 prítomných poslancov bolo za zmluvu 79, proti bolo 60 a jeden poslanec sa zdržal. Viete kto? No predsa predseda parlamentu Kollár, ktorý ešte deň pred schvaľovaním tvrdo presviedčal svojich nerozhodnutých poslancov, aby zmluvu odsúhlasili. Typická lišiacko-farizejsko-alibistická i vekslácko-mafiánska reakcia! Komunita, v ktorej vyrastal a formonoval svoje povedomie teda zanecháva stále svoje stopy. Veď to, čo sa za mladi naučíš, na starobu, ako keby si našiel.

Rozhorčene reagovali aj Fico a Pellegrini na následných tlačových besedách a avizovali rozbehnutie referenda ako jedinú možnosť zrušiť zmluvu.

No po nich nastúpil pred novinárov premiér Heger so suitou. Nevyvrátil fakty, len zaútočil na HLAS, SMER a fašistov. Po ňom si vylial srdce minister obrany. Naď je extrémne hrdý na poslancov, keď si napriek tlaku uvedomili, čo je dôležité pre ďalšie generácie. HLAS, SMER, Republika a ĽSNS je pre neho rovnaká čumba. A nasledoval smerom na nich aj termín komunisticko-fašistická žumpa. Čumba – žumpa -všetko jedno!

Aj Krupa, ktorý sa pomaly doťahuje na inteligenčnú „expertku“ Remišovú zaperlil. Ani on, ani Šeliga nereagovali na právne výčitky Žilinku, iba osočovali opozíciu.

Aspoň jeden novinár sa opýtal na správu generálneho prokurátora. Minister Naď ju označil za 25 strán bludov a klamstiev. Na otázku, aby spomenul aspoň jedno klamstvo si vybral len politické porovnanie s okupačnou zmluvou so Sovietskym zväzom, pretože na ďalšie právne argumenty nemal. Škoda, že sa nepridali ďalší novinári, ktorým je asi jedno či zmluva má byť po právnej stránke správna, alebo nie. Nuž, chudoba myslenia nevypučala iba u politikov, ale aj u strážcov demokracie siedmej veľmoci. Veď, prečo by riskovali svoju stoličku nezávislými otázkami. Profesionál si to môže dovoliť, amatér nie. A novinárska česť dostáva od nich pravidelne poriadne facky.

A o čom to všetko je? O veľmi rýchlo zbúchanej medzinárodnej zmluve a o jej schválení v parlamente z jedného dňa na druhý. A naša manekýnka z paláca prezidentov neotáľala a hneď popoludní bez mihnutia oka ratifikovala obrannú zmluvu. Prečo ju neposlala na Ústavný súd ako referendovú otázku? Prečo asi to expresné zbúchanie bez diskusie s oponentmi zmluvy? Môžete o tom rozmýšľať.

A nemôžem nespomenúť ani to, že v stredu vláda v tichosti schválila účasť našich vojakov na cvičení na Ukrajine. Teda v krajine, ktorá ani nie je členom NATO. A o tom to všetko je. Zostrovať situáciu a provokovať Rusko!

Ešteže utorok začal Vlhovej triumfom v slalome na olympiáde, čo nás lepšie naladilo na trávenie horkosti z dielne koalície. Peťa ďakujeme a srdečne blahoželáme.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.