Založ si blog

Matovič – klasický vydierač a verejný „úplatkár“ sa zase blysol.

(Zdroj SputnikNews) Matovičovi asi prestáva fungovať mozgovňa. Vtedy prichádzajú zúfalci s takýmito „geniálnymi nápadmi“. Mizernú kapacitu si asi vyčerpal ročným premiérovaním a komplikovanou daňovou „revolúciou“, ktorá nemá kompletnú podporu v koalícii a tak mu zostalo asi minimum na zúfalosti. Presne, ako skapínajúcemu koňovi, ktorý sa ešte z posledných síl snaží kopať.

Tento náš politický vrchol elementov definoval svoj genitálny nápad ako: Ponuku, ktorá sa neodmieta! Tentoraz nás na tlačovke ubezpečil, že to vyhlasuje so všetkou zodpovednosťou k štátnym financiám, pretože to splní dva ciele. Novozaočkovaní dôchodcovia odbremenia zdravotnícke zariadenia a navyše pomôžu tým prevádzkam, ktoré sú teraz počas lockdownu zatvorené a potrebujú podporiť.

To znamená, že dôchodcovia, alebo ich rodinní príslušníci nemôžu 500 Euro minúť ľubovoľne! Óóó, aké vznešené, že dôchodcovia budú zrazu navštevovať reštaurácie, wellnes, fitness, kaderníctva, pedikúru či manikúru. Mám ten dojem, že sa Slovensko nachádza krôčik od ríše, kde sa Alenka nevedela nabažiť divov.

Ten, kto neverí vakcínam, toho je ťažko presvedčiť o tom pol tisícovkou Euro, aby si ich dal vpichnúť. A tu začínajú niektorí naši polo-diktátorskí politici ako Šeliga z rozpadajúcej sa Kiskovej strany, ktorá láme rekordy v minimálnych preferenčných číslach, preferovať svoje príkazové nápady – povinné očkovanie!!!

To zase odmieta Kollár a preto sa pridal ku Matovičovmu nápadu so slovami : Presvedčiť ich, nie povinne očkovať!“ Matovič s Kollárom sú obaja bohatí podnikatelia, pre ktorých je prvoradý zisk a z toho vznikajú takéto kreatívne nápady ako oblbnúť zákazníkov všelijakými fintami. Denno denne to absorbujeme do seba z reklám i deklarovanými proforma zľavami až 80%. Nič teda nie je zadarmo. Dokonca aj naša ohromujúca „ikona“ slovenskej inteligencie Remišová to hodnotí, ako: Akceptovateľný druh motivácie!“ a to je už čo povedať!

Ja mám pre nich o čosi výnosnejší trikový nápad. Zdvihnite odmenu na 1000 Euro za smrť každého dôchodcu. Potom sa ani jeden z nich, ako povedala naša prezidentka Čaputová: Nebude báť umrieť!“ Peniaze budú striktne určené na pohreb a ostrú britvu, ktorou si podrežú žily. Prežiť príjemnú neasistovanú eutanáziu je snom každého nevyliečiteľne i ťažko chorého a každý dôchodca si bude vedomý toho, že po ňom nezostanú dlhy.

Matovič s Kollárom si budú môcť zapisovať do kolonky šetrenia plusové Europeniažky. A nebude ich málo. Každý mesiac ušetrený dôchodok (návratnosť investície 1 až 3 mesiace) a každý rok aj jeho valorizácia (od januára iba 1,3 % i napriek trojnásobnej inflácii), ďalšie ušetrené peniaze za dotované lieky, liečenie a hospitalizácie. Uvoľnia sa hromadná doprava a najmä vlaky, na ktorých štát ušetrí. Menej bude aj dotácii na DSS-ky, ktoré budú poloprázdne a nebude treba stavať nové a otvárať ďalšie domovy dôchodcov. Nuž čo, účel svätí prostriedky. Možno som Matovičovi osvietil mozgovňu, aby zachránil verejné financie, ktoré sa poriadne prepadli počas jeho vládnutia a ministrovania. Ide len o to, aký bude náš Maťák flexibilne zúfalý. Možno príde ešte na bizarnejší ziskový trikový komplot (možno zníži sumu iba na 500 Euro). Zámerne nepíšem o múdrych myšlienkach, lebo tie naše trnavské indivíduum Katoviča obchádzajú vo vzdialenosti minimálne 1000 km.

Žiaľ, motivácia so splatnosťou až po tretej vakcinačnej dávke – teda k polovici budúceho roka sa stretne určite s nevôľou a teda neúspechom. Je to presne tak, ako s jeho všetkými doterajšími nápadmi. Ich základnou črtou je nedomyslenosť. Je to presná charakteristika toho, čo tu zažívame  po celý čas po voľbách. Dá sa povedať, že všetko, čo doteraz navrhla, alebo zákonne schválila táto rozhádaná, skôr by bolo adekvátnejšie použiť o písmeno dlhší prívlastok – rozhádzaná vládna koalícia má hlavné atribúty v tom, že si jej predstavitelia stanovili ako hlavné len spustiť valec, ale čo tam potom, že zvalcujú viac ako polovicu prospešností a po valcovaní zostanú v betóne a v asfalte vzduchové bubliny, ktoré vytvoria hlboké výmole.

Politička Belousová, ktorá sa po odmlke vracia na politickú scénu, ho vo svojom príspevku v Hlavnom denníku kvôli 500 Euro príspevkom za očkovanie dôchodcov, nazvala lotrom, hovädom a stelesneným zlom. Niekto s ňou môže súhlasiť a niekto nie. Ja ho skôr pomenujem klasickým vydieračom, nielen vo vzťahu k svojim vo vládnej koalícii, ale aj verejným úplatkárom.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.