Založ si blog

„Doneste mi Fica, roztrhám ho v zuboch! “ povedal včera v JOJ-ke Maťák Kameňákovi.

Včerajšia relácia Na hrane sľubovala, ako vždy, keď sedí v štúdiu Matovič a SMER-ák burlivú debatu. Kamenický je však pokojnejší a realistickejší typ politika so zásobou argumentov, ktorý sa vyhýba ostrému slovnému pingpongu. Na úvod povedal, že očakáva vecnú diskusiu. Nemôžeme povedať, že by nebola celkom vecná, ale diváci sa určite nenudili. Opäť sme nepočuli odpovede na niektoré otázky moderátorky Dibákovej (len neviem, či to ona nie je ešte stále prezlečený Magnušin, pretože v informácii o programe v EPG na Skylinku je stále uvedený už vyše roka račľavý exmoderátor!!! JOJ-kárskemu oddeleniu programu i vedeniu televízie je to však jedn a ktoré si nevážia svoju moderátorku!)

Matovič pôsobil zo začiatku na počudovanie celkom pokojne, ako pod tabletkami. Samozrejmosťou jeho slovnej zásoby boli ako vždy, stále sa opakujúce verklíkové argumenty: Rozkrádali 12 rokov, SMER-ácka mafia, zlodeji, obvinení sa priznali ku korupcii a k zločineckým skupinám, Bodorovo riadenie polície a ďalšie jemu zaužívané slovné útoky a urážky opozície. Zo začiatku to bolo zaujímavé,  voliči mu aj uverili, ale sú to len otrepané opakujúce sa heslá, ktoré už nikoho nedokážu prekvapiť a nemajú hodnotu zaujímavosti. A najmä po jeden a pol ročnom vládnutí. Myslím si, že ak by bol Matovič pri moci súvisle 30 rokov, nezmenil by asi pri neschopnosti riadiť štát argumentačné nadávky na predchodcov. Jedno heslo vraví: „Všetko je úplne inak!“ A Matovič nám to mnohými argumentami a svojím konaním a nesutále menenými pravidlami neustále dokazuje.

Hovorilo sa o rozpočte, o ktorom sa pochválil na tlačovke a čelil Kamenického argumentom. Debata veľmi nestrhla pozornosť, pretože moderátorke trochu utekala od témy. Dibáková nedokázala poriadne vysať od oboch dôležité informácie. Diskusiu neúčelne roztrhala debatou o rozpočte prieskumom agentúry s preferenciami a o tom, ako pocítia občania zvýšenie cien, ktorý mohol počkať na záver. A Matovič ubezpečil, že nikto nebude trieť biedu, že pomôžu tým najchudobnejším. Skutočne to bude tak? Uvidíme, pretože mnoho jeho predchádzajúcich vyhlásení, ktoré mu pripomenul diskutujúci boli iba výkrikom do tmy.

Pokiaľ bol Matovič po celý čas na jeho povahu a správanie sa, ako ho poznáme pokojný, na záver ho rozohnila informácia z úst Kamenického, že Fico, ktorý odmietal túto JOJ-kársku reláciu, je zrazu ochotný prísť do štúdia a podrobne chce poukázať na vedené trestné stíhania voči nominantom SMER-u. A vtedy Matovičov adrenalín vykypel a nadobudol psychopatické prvky. Okamžite ožil, oči mu začali ohňostrojovať, dostal sa do svojho pravého zurvaleckého módu a vystrelil s poznámkou násilnosti:“ Doneste mi Fica, roztrhám ho v zuboch!“ (Veľmi „úctivé a príkladné“ správanie sa politika!!!“). A ako oznámila moderátorka, o dva týždne by to bolo možné. Len či pri tejto myšlienke a očakávaní Matoviča od tornádového nervového napätia a nedočkavosti v tele neklepne šľak. No uvidíme, kto z koho vyjde víťazne. Obaja šéfovia opačného politického pólu totiž používajú stále rovnako opakujúce sa argumenty a fakty. A možno sa dozvieme aj niečo nové.

A tak po mnohých rokoch by sme mohli vidieť duel ala Mečiar Dzurinda, či Dzurinda Fico. Som zvedavý, kto z dvojice Matovič Fico, bude mať po chystanom štúdiovom zurvalstve celý chrup a kompletné telo a dušu. Veď predsa by sme mali uvidieť na živo žraločí súboj o budúce panstvo slovenského oceána!

Pavel Jacz

 

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.