Založ si blog

Najväčšiu radosť z očkovacej lotérie budú mať určite zaočkovaní gambleri.

Obchod so zdravím človeka je tou najpodlejšou dovolenou činnosťou v dnešnom svete a najmä v dnešnom ziskovom kapitalistickom systéme: „Oklamať a zarobiť!“ Farmakologické firmy sa tohto špinoochodu maximálne zhostili a vďaka najpresvedčivejším reklamám a ľuďom, ktorí naletia, si prehadzujú vidlami peniaze. Presviedčajú ľudí, že im správne nefunguje žiadny orgán v tele na sto percent, že ich bolí hlava, že im kĺby obmedzujú pohyb, že sú unavení, že im kypia nervy, a ovláda ich stres, že zle trávia, že im nefunguje pečeň, že dole vzduchujú a ženy kvapkajú atď. a tak treba chémiou všetkým pomôcť. A ľudia v situácii „Topiaci sa aj slamky chytá!“ si nakúpia stravo-doplnkové tabletky od výmyslu reklamnej ponuky, aby „vyzdraveli“. A iní naletia iba vďaka úžasným a fantázijným rečiam spíkrov reklám o „ohromujúcich“ účinkoch . V niektorých prípadoch funguje placebo efekt, ale vo väčšine prípadov je to vyhadzovanie peňazí do kanála. Pracovníci laboratórií, ktorí skúmajú zloženia odpadových vôd, by dlhé hodiny vedeli hovoriť o tom, čo sa v odpadových vodách nachádza.

V pondelok nám oznámil minister financií novú  po atómovej špachtlovacej bombe, ďalšiu supersonicu ala Matovič – podlú uplácaciu lotériu so zdravím. OČKOVANCI – teda dnes už definične NADĽUDIA sa budú môcť zapojiť do štátnej lotérie, ktorej na výhry podľa úvodných oznámení Matoviča pôjde 2 milióny Euro. Lenže celá súťaž, ako oznámil Útvar hodnota za peniaze, bude stáť vyše 26 miliónov Euro (članok v HS veľmi rýchlo zmizol). V TA3 včera oznámili 21 miliónov. Dobre čítate – slovom vyše  dvadsaťšesť/jeden miliónov Euro. „Opäť „geniálny“ ťah psychopubertálneho indivídua z Trnavy. Aký je zrazu štát štedrý pre tých, ktorý sa budú podieľať na celej organizácii súťaže a televíznom prevedení dennodennom  žrebovaní pred Spravami STV a 12-tich nedeľňajších relácií Slovenskej televízie. 2 milióny na výhry a vyše 24/21 miliónov Euro na zabezpečenie lotérie. Tak ten druhý údaj kšeftu so zdravím je super „pálka“. Ako povedal Matovič: „Čím viac peňazí minieme, bude ministerstvo financií viac rado, lebo to znamená, že sme zachránili viac životov a viac zdravia!“ Neviem, či by nasledujúci výrok – čim viac minieme, budeme radi – vôbec vyslovili ostatní správcovia štátnych pokladní iných krajín. Ale na Matovičove alogické excesy sme už zvyknutí.

Matovičov argument, že je to lacnejšie ako liečiť ľudí v nemocniciach počas pandémie. Lacnejší je možno na mieste, ale položme si otázku, prečo časť nakazených ľudí končí v nemocniciach? Ani dnes nie je v lekárňach dostatok liekov (Ivermectin, Isoprinosin a ďalšie) na liečenie, aby Covid neprekvitol do ťažkého stavu. Protežované sú drahšie vakcíny. Tých máme dostatok. A ja sa pýtam, čo je lacnejšie, liečiť chorých lacnejšie  a rýchlejšie časom overenými liekmi, alebo očkovanie všetkých drahšími neoverenými vakcínami? A tak môžem opäť spomenúť heslo z úvodu: Oklamať a zarobiť! Veď farmaceutické firmy vďaka neotestovaným vakcínam, za ktoré neručia, dnes zarábajú desiatky biliard dolárov! A to už je superkšeft na presúvanie provízii do tých správnych vreciek propagátorov očkovania a tým, ktorí o tom rozhodujú. Veď, čo s toľkými kopami peňazí, ktoré idú aj z našich vreciek.

Finančne poddimenzovaní a hladní po peniazoch už očkovaní Slováci sa v počte skoro 200 tisíc veľmi rýchlo zaregistrovalo. Koľko bude vďaka dvojnásobnej lotérii (jedna je o zdraví a druhá o peniazoch) nových záujemcov, ktorí sa nechajú kúpiť, budeme vedieť až po lotérii.  Útvar hodnota za peniaze napísal, že viac ako 4  tisíc nových očkovaných by bol adekvátny k plánovane minutým peniazom. Skôr by som prijal rozdeliť tieto peniaze pre tých, ktorí mali, alebo aj majú trvalé následky po očkovaní, prípadne pozostalým po obetiach nielen očkovania, ale aj zomretým vďaka neadekvátnej liečbe a chabým opatreniam vlády v minulom roku proti Koronavírusu. Žiaľ, v trnavskej „geniálnej“ tvrdohlave takéto myšlienky nemajú miesta.

A tak budú mať najmä očkovaní gambleri opäť príležitosť nádejať sa a možno, ak nalomená motyka vystrelí, aj sa radovať.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.