Založ si blog

Minister zdravia Lengvarský chce kupčiť so zdravím. Za očkovanie chce ponúkať peniaze na ruku, alebo lotériu.

Zostal som ako prikovaný, keď sa minister zdravotníctva Lengvarský vyjadril, že chcú zvýšiť percentá zaočkovania Slovákov štátnym úplatkom – finančnou odmenou, alebo lotériou. Aj týmto spôsobom sa chceme opičiť po Američanoch (max 100 USD) a Srboch (25 €)? Lenže všeobecná vzdelanostná úroveň Slovákov je o mnoho percent vyššia, ako našich novodobých zrazu „bratov“. Naozaj si myslí pán minister, že naláka u nás také percentá ľudí týmto trikom ako v USA (kde 40 percent Američanov žije nie pod, ale pri úrovni chudoby), na nejakých úplatných 50-100 Euro (nepredpokladám vyššiu sumu) tých, ktorí sú presvedčení, že im očkovanie môže poškodiť? Je to až neuveriteľne trápne, ak sa k takémuto kroku ponižovania národa odhodlá sám minister, ktorý ma na starosti zdravie. Kto mu takýto obchod smrdiac šmejdom a špekuláciou poradil??? To naozaj nemá iné odborné argumenty, iba peniaze?

Zaujímavá je aj reakcia doktora Sabaku, ktorá zo dňa na deň zmizla z internetu, v súvislosti s 39-ročnou matkou dvoch detí z Nitry, ktorá si po očkovaní druhou dávkou vakcíny Pfizer ľahla večer spať a ráno ju objavil manžel mŕtvu. Sabaka sa vyjadril, že tí, čo takto po očkovaní odišli zo sveta, by aj tak či tak zomreli. V podstate mal pravdu, všetci raz zomrieme, ale prieči sa mi ten argument, ktorý ospravedlňuje bez dôkazov možné nežiadúce a smrteľné účinky očkovania. Neviem, možno to bola prekrútená informácia, ale vyšla do éteru. Predpokladám, že sa lístok bez vánku nepohne. Takže pri posledných vyjadreniach doktora Sabaku, ktorého názory zo začiatku pandémie som si vážil ako doktora, ktorý sa staral priamo o pacientov v najťažších covidových stavoch, mi v posledných mesiacoch pripadajú ako tvrdá propaganda za očkovanie v súvislosti so zvýhodňovaním tých správnych už očkovaných občanov. Preto aj to dobrovoľné musenie dať sa zaočkovať.

Slová ministra i doktora mi pripadajú, ako keby mali sľúbenú odmenu od výrobcov vakcín. Na jednej strane generál armády NATO neodporúča očkovať ruskou vakcínou Sputnik V (skúsenosti ukazujú, že má podstatne menší výskyt vedľajších účinkov) a na druhej strane chce silou peňazí prehovárať ľudí na očkovanie vakcínami s väčším výskytom nežiadúcich účinkov!!! Je mi naozaj na vracanie, ak sa tu ide kupčiť s presvedčením človeka a najmä s jeho zdravím. Pán minister, zobuďte sa prosím z amerického sna!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.