Založ si blog

Aké hodinky, taký minister! Pán Mikulec, myslíte si to isté? Väčšina určite áno.

Problémy ministra vnútra sa začínajú kopiť. Lapá ho jeho zaujímavá minulosť. Jeho vysvetlenia oficiálnych záznamov komentuje slovami vykonštruované a Fico je klamár, chrapúň a gauner. To nám všeličo vysvetľuje, nie však podstatu problému. Oháňa sa rozsudkami súdov, na ktoré v iných reakciách haní a odsudzuje a to podľa toho, ako mu to vyhovuje. V tom našom zhnitom súdnom systéme má pravdu, ale hrdiť sa argumentami, keď korupcia na súdoch stúpala a vládne tu už 30 rokov je trošku čudné. Žiaľ, doteraz je Mikulec najneviditeľnejší minister, ktorého počas posledného mesiaca začína dobieha zmizíkovaním  z diania erudovaný „financmajster“ Matovič (Pre neho musí byť strata televízneho narcizmu veľmi deprimujúca!), ktorý sa doslova „zamotal“ do papierov s euroslovenskými číslami.

Vráťme sa však k vysvetleniam pri ďalšom útoku (podporené písomnými záznamami) Fica na „historické“ počiny a môžeme použiť s nadsádzkou slovo amorálne prečiny dnešného ministra vnútra na samostatnej tlačovke, ktorej tému nám TA3 avizovala ako: „Reakcia na úbohé obvinenia Fica.“

Nuž, skôr si myslím, že reakcia Mikulca bola úbohá a pred národom sa vôbec neočistil. Použil veľmi slabé argumenty: Všetko čo povedal Fico, boli výmysly, všetko na neho našili, žiadny úradný záznam sa nezakladal na pravde, všetko bolo vykonštruované preto, že odmietol poskytnúť financie nejakej manželke niekoho. „Výborná“ obhajoba, ktorá by tak možno zabrala v detskom divadle pred súdnym tribunálom druhákov Základnej školy a u priaznivcov, ktorých má určite medzi slepovoličmi.

A ako je zvykom, každý problém členov súčasnej vlády, ktorý spôsobia nekompetentnosťou a vnútornou amorálnosťou presmerujú, na Fica a SMER, aby okázalo ukázali, čo hrozného tu bolo predtým a kto je za to zodpovedný. Pustené video na tlačovke o tom, ako Fico chcel v roku 2014 odísť z politiky a ako vyhlásil, že nebude kandidovať na prezidenta malo byť očistcom Mikulca. To sa rovno mohol ponoriť do suda s blatom so splaškami a bolo by to to isté. Mikulcové oddelenie PR asi zabudlo na to, že názory Fica na budúcnosť sú neadekvátne nemorálnym a podľa Mikulca možno aj trestným činom, keď sa nimi obhajoval a mám ten pocit, že ak by Fico plánoval pravdivo a odišiel z politiky, tak by Mikulec nemal takú pošramotenú minulosť. Do ústa sa mi derie otázka: Bol by v tom prípade Mikulec, alebo nebol Ficov človek?  Trošku mám z toho zmätok!   Niet sa ani čo čudovať, ak tam má za pravdepodobne protekčnú hovorkyňu dnes už exfrajerku iného ministra z rovnakého hnutia, ktorá ako redaktorka v televízii neočarila publikum okrem svojho vzhľadu ničím novinárskym.

A spomeniem aj myšlienku z titulku. Výhovorka bez štipky hanby, že minister nenosí na ruke drahé, ale fejkové ázijské hodinky je naozaj detinské. Je to naozaj hanba, že v takej reprezentačnej politickej funkcii si vôbec na ruku natiahne šperk – falzifikát, ktorých má vraj doma veľa a ktorým dáva najavo svoj predstieraný luxus.  Tie môže nosiť do kôlne, pri kydaní hnoja, alebo keď kosí záhradu, aby mal dobrý pocit. A možno si aj kúpil odkopírované čínske SÚV,  ktorému za príplatok  10 Euro primontovali na prednú masku trojcípu hviezdu, alebo vzpínajúceho sa koníka. Bolo by dobré, ak by bulvárna kamera navštívila aj jeho šatník s čínskou arómou. To musí v každom evokovať myšlienku z titulku. Problémy, ktorými prechádza rezort pod ministrom, ktorý neriadi (aspoň to tak vyzerá) sa kopia. Vojna policajtov pod jeho krídlami naberá na obrátkach. S takou bitkou medzi vlastnými v bezpečnostnom ministerstve sa pre dôveru občanov nevychádza na svetlo. Všetko by malo prebiehať v rezortnej tichosti.

Členom vlády jedného z najdôležitejších rezortov je človek, ktorý nevie ani argumentovať, ktorý si myslí, že všetci sú voly, ovce, sloni i sliepky a spapkajú mu každý plevel. Je naozaj na uváženie a spozornenie všetkých, ktorí pracujú v tomto rezorte, aby uvážlivo zvažovali každý krok, aby sa nestali súčasťou mletia slobody a demokracie na Slovensku. Takže, aké hodinky (Tie fejkové svetových značiek od 40-80 dolárov si môžete nakúpiť v New Yorku v  časti China Town aj celý kufor), taký je aj minister. Pán Mikulec, nebuďte presvedčený o svojej genialite, pravde a nadradenosti. Prosím, sám položte funkciu a odíďte do zabudnutia, aby ste nezažili ešte viac nervových reakcií, hanby a potupy.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.