Založ si blog

Aké hodinky, taký minister! Pán Mikulec, myslíte si to isté? Väčšina určite áno.

Problémy ministra vnútra sa začínajú kopiť. Lapá ho jeho zaujímavá minulosť. Jeho vysvetlenia oficiálnych záznamov komentuje slovami vykonštruované a Fico je klamár, chrapúň a gauner. To nám všeličo vysvetľuje, nie však podstatu problému. Oháňa sa rozsudkami súdov, na ktoré v iných reakciách haní a odsudzuje a to podľa toho, ako mu to vyhovuje. V tom našom zhnitom súdnom systéme má pravdu, ale hrdiť sa argumentami, keď korupcia na súdoch stúpala a vládne tu už 30 rokov je trošku čudné. Žiaľ, doteraz je Mikulec najneviditeľnejší minister, ktorého počas posledného mesiaca začína dobieha zmizíkovaním  z diania erudovaný „financmajster“ Matovič (Pre neho musí byť strata televízneho narcizmu veľmi deprimujúca!), ktorý sa doslova „zamotal“ do papierov s euroslovenskými číslami.

Vráťme sa však k vysvetleniam pri ďalšom útoku (podporené písomnými záznamami) Fica na „historické“ počiny a môžeme použiť s nadsádzkou slovo amorálne prečiny dnešného ministra vnútra na samostatnej tlačovke, ktorej tému nám TA3 avizovala ako: „Reakcia na úbohé obvinenia Fica.“

Nuž, skôr si myslím, že reakcia Mikulca bola úbohá a pred národom sa vôbec neočistil. Použil veľmi slabé argumenty: Všetko čo povedal Fico, boli výmysly, všetko na neho našili, žiadny úradný záznam sa nezakladal na pravde, všetko bolo vykonštruované preto, že odmietol poskytnúť financie nejakej manželke niekoho. „Výborná“ obhajoba, ktorá by tak možno zabrala v detskom divadle pred súdnym tribunálom druhákov Základnej školy a u priaznivcov, ktorých má určite medzi slepovoličmi.

A ako je zvykom, každý problém členov súčasnej vlády, ktorý spôsobia nekompetentnosťou a vnútornou amorálnosťou presmerujú, na Fica a SMER, aby okázalo ukázali, čo hrozného tu bolo predtým a kto je za to zodpovedný. Pustené video na tlačovke o tom, ako Fico chcel v roku 2014 odísť z politiky a ako vyhlásil, že nebude kandidovať na prezidenta malo byť očistcom Mikulca. To sa rovno mohol ponoriť do suda s blatom so splaškami a bolo by to to isté. Mikulcové oddelenie PR asi zabudlo na to, že názory Fica na budúcnosť sú neadekvátne nemorálnym a podľa Mikulca možno aj trestným činom, keď sa nimi obhajoval a mám ten pocit, že ak by Fico plánoval pravdivo a odišiel z politiky, tak by Mikulec nemal takú pošramotenú minulosť. Do ústa sa mi derie otázka: Bol by v tom prípade Mikulec, alebo nebol Ficov človek?  Trošku mám z toho zmätok!   Niet sa ani čo čudovať, ak tam má za pravdepodobne protekčnú hovorkyňu dnes už exfrajerku iného ministra z rovnakého hnutia, ktorá ako redaktorka v televízii neočarila publikum okrem svojho vzhľadu ničím novinárskym.

A spomeniem aj myšlienku z titulku. Výhovorka bez štipky hanby, že minister nenosí na ruke drahé, ale fejkové ázijské hodinky je naozaj detinské. Je to naozaj hanba, že v takej reprezentačnej politickej funkcii si vôbec na ruku natiahne šperk – falzifikát, ktorých má vraj doma veľa a ktorým dáva najavo svoj predstieraný luxus.  Tie môže nosiť do kôlne, pri kydaní hnoja, alebo keď kosí záhradu, aby mal dobrý pocit. A možno si aj kúpil odkopírované čínske SÚV,  ktorému za príplatok  10 Euro primontovali na prednú masku trojcípu hviezdu, alebo vzpínajúceho sa koníka. Bolo by dobré, ak by bulvárna kamera navštívila aj jeho šatník s čínskou arómou. To musí v každom evokovať myšlienku z titulku. Problémy, ktorými prechádza rezort pod ministrom, ktorý neriadi (aspoň to tak vyzerá) sa kopia. Vojna policajtov pod jeho krídlami naberá na obrátkach. S takou bitkou medzi vlastnými v bezpečnostnom ministerstve sa pre dôveru občanov nevychádza na svetlo. Všetko by malo prebiehať v rezortnej tichosti.

Členom vlády jedného z najdôležitejších rezortov je človek, ktorý nevie ani argumentovať, ktorý si myslí, že všetci sú voly, ovce, sloni i sliepky a spapkajú mu každý plevel. Je naozaj na uváženie a spozornenie všetkých, ktorí pracujú v tomto rezorte, aby uvážlivo zvažovali každý krok, aby sa nestali súčasťou mletia slobody a demokracie na Slovensku. Takže, aké hodinky (Tie fejkové svetových značiek od 40-80 dolárov si môžete nakúpiť v New Yorku v  časti China Town aj celý kufor), taký je aj minister. Pán Mikulec, nebuďte presvedčený o svojej genialite, pravde a nadradenosti. Prosím, sám položte funkciu a odíďte do zabudnutia, aby ste nezažili ešte viac nervových reakcií, hanby a potupy.

Pavel Jacz

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Kto je vlastne nula? Fico, alebo Magda Vašáryová?

29.02.2024

Najideálnejšie je porovnávať dvoch ľudí, alebo kolektívy, ktoré bojujú len v jednej kategórii. Tak napríklad môžeme porovnať dvoch rockerov, dvoch šachistov, futbalové, či hokejové mužstvá či ženské družstvá, i tenistov. Teda tých, ktorý súťažia s rovnakými podmienkami o rovnaké méty. A to svojím jednoduchým „unikátnym“ postrehom! Pri našich dvoch [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.