Založ si blog

Včerajší amatérsky kabaret spravodajkýň TV JOJ bol hotový zábavný úžas!

Už neraz sa diváci JOJ- ky zasmiali nad amatérskymi výkonmi niektorých redaktorov. O gramatickej stránke sa ani baviť nebudem (super špecialisti sú titulkári v spravodajstve) lebo pekná slovenčina je pre niektorých redaktorov španielska dedina a tak počuť mnoho hantírok, nespisovných slov, anglických i českých, ale to je na niekoľko článkov. Základné atribúty televízneho redaktora – rétorika, výslovnosť, rečové chyby, výzor a dikcia niektorých redaktorov i redaktoriek sa dá prirovnať hodinám čítania vo štvrtej triede Základnej školy. Evidentne je vidieť, že šéfom v JOJ-ke je jedno koho zamestnajú ako redaktora do obrazu a k mikrofónu! Zväčša sú to ľudia, ktorí o novinárčine a najmä o televíznej žurnalistike nemajú ani šajnu. Ako správny bulvár musí JOJ -ka zaujať. A to aj zaujme mnohými neschopnými paredaktorkami.

Poďme však k včerajšiemu vysielaniu, ktoré bolo veľmi vážnou konkurenciou komediálnym seriálom. Podvečerné spravodajstvo o 17.30 hod. muselo rozosmiať každého. Najnešťastnejšia z neho bola asi moderátorka, ktorá sa na záver každého živého i nevydareného vstupu, kde sa mohla ospravedlniť, sa zmohla iba na vetu: To bola tá a tá odtiaľ a odtiaľ. Čo potom, že stratili reportérky v živých vstupoch spojenie s redakciou, alebo im nebolo kvôli zabarikádovaným ústam rozumieť. A neprekážalo to ani zvukárom, ani režisérovi. Ale pohľad na nich musel naozaj pripomínať šašov, pardon samozrejme šašovice z cirkusu Maska z asteroidu.

Tri reportérky. To bola naozaj „elita“ a „ťahúňky“ redakcie. Mali živé vstupy z testovania. Objavili v ochranných igelitových oblekoch s rúškom na ústach a aby toho nebolo málo, tak si naložili na hlavu aj plexisklový štíť. Mal som ten dojem, že v miestach vyčíňa najsilnejšia forma novičoku. Vyzerali naozaj “skvelo“!!! Čo potom, že mikrofóny zaznamenávali z časti huhňania a najmä slávnej Eliške nebolo nič rozumieť. Bolo počuť iba jej írečitú melódiu nejasnej reči, s nekonečnou spevavou dikciou nepoznajúc bodku vo vete, ktorou sa preslávila. Lenže reportáž je reportáž, kde majú pri pokazenom vstupe možnosť opravy. Ale včera vysielali informačné reportérky na živo. Bolo to len trápenie. A to ste mali vidieť, ako dokážu bez papiera „plynulo“ povedať dve vety. Myslím si, že takéto redaktorky sa môžu uplatniť naozaj iba v JOJ-ke a niekedy aj v spravodajstve STV. Pardon ešte by som zabudol a určite aj v štátnej televízii republiky Oho-Poho! Všade inde by ich určite zamestnali na iných „zodpovedných“ miestach, ale nie pred kamerami s mikrofónom v ruke. Tieto už dlhý čas pracujúce dievčiny v JOJ-kárskom spravodajstve nikto nevzdeláva. A nezlepšujú sa a šéfom JOJ-ky je to jedno. Asi majú argument – veď sú prirodzene svojské!

Do dnešného politického a najmä informačného chaosu od vládnej koalície dievčatá veľmi dobre pasujú. Ešte, že sa niektorí vo vedení redakcie zbadali a do večerného hlavného spravodajstva ich trošku preriedili, až na slávnu Elišku. Tá opäť „zahviezdila“.

Všetko v Novinách o testovaní na Covid 19 zakorunoval Marťan podobajúci sa na ducha svätého, pardon, to bol určite duch svätý, ktorý sa prevtelil do dvojnohého a dvojrukého tvora. Celý v bielom. Tomuto mimozemšťanovi nechýbal na očiach ani ufónsky priezor. Ešte mu chýbali k dokonalosti marťanské anténky. Vraj to bol nejaký minister Krajči – aspoň to tak napísali. A túto mimozemskú návštevu obkolesili mikrofóny zo všetkých strán. Nuž stojí si to pozrieť z archívu a s pokojom si to môžete pozrieť namiesto programu v hlavnom vysielacom čase. Príjemnú zábavu. Vyhľadajte si v televíznom archíve Noviny o 17.30 23.októbra., alebo na linku: https://videoportal.joj.sk/noviny-o-17-00/epizoda/83949-noviny. Želám Vám príjemnú zábavu.

Pavel Jacz

 

 

 

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.