Založ si blog

Heger a Krajniak – ministri s despotickým a nacistickým nádychom!

Tak, ako sa správa časť ministrov súčasnej vládnej koalície vrátane niektorých poslancov je naozajstný do neba volajúci amatérsky kabaret s prvkami despotizmu. Žiaľ, niektorí vkladajú do prezentovania sa mnoho krát nacistický prvok – nadradenosť. To, že vládna koalícia sľubovala pred voľbami všetky možné klamstvá, aby sa dostala k válovom, je dnes už zrejmejšie, ako jasné. Svoje predsavzatia, ako by povedal Klaus st.,“dnes a denne“ porušujú. Všetci už vedia, že predvolebné prísľuby o morálke, zlodejinách, k dodržiavaniu zákonnosti atď., boli iba poťahovanie medu po fúzoch a fantasmagoria na to, aby voliči naleteli ľúbezným slovám. Ale poďme k verejnému pôsobeniu prvého ministra z titulku -prvého z dvoch príkladov.
Za pomalú a nedostatočnú „Covidovú“ podporu zo strany vlády rozhorčene zaútočil na Matovičov „rekreačný“ pobyt v Bruseli a na ministra Hegera jeden z najvýznamnejších slovenských podnikateľov zastupujúci klub 500 pán Soták. A despotická reakcia ministra Hegera bola okamžitá. Namiesto toho, aby uznal požiadavky podnikateľov a zaoberal sa výčitkami, minister „riadený“ satanom a duchom svätým reagoval slovami, aby Soták nevyskakoval, lebo sa pozrie na jeho minulosť, na jeho dane, na jeho podvody. Čo si to minister financií dovoľuje – vyhrážkami reagovať na požiadavky??? Ak vie o podvodoch, nech podá trestné oznámenie a neargumentje vyhrážkami!  Rozmýšľam nad proklamovanou vierou ministra Hegera. Určite pozná to známe kresťanské, ale najmä slovenské porekadlo: „Kto do teba kameňom, ty doňho chlebom!“. Heger ho síce pozná, ale iba teoreticky. Prax mu v tejto sfére nič nehovorí. Dokazuje to v celom svojom arzenále slovných útokov, ktorými asi zakrýva vlastnú neschopnosť a najmä neochotu riešiť problémy ako služobník ľudu. A tak silou a vyhrážkami – charakteristickou pre nacistov  a diktátorov si chce presadiť svoju pravdu, ktorá sa však javí opačne. Je však nehorázne, ak sa takto vyhráža minister a reprezentant s číslom 2 z OĽaNO- teda z obyčajných ľudí. Je vôbec Heger obyčajný človek, alebo nadčlovek, ktorý si môže dovoliť všetko a kedykoľvek sa mu to zachce? Spadajú do toho aj bezhlavé odvolávania šéfov štátnych inštitúcií bez oboznámenia sa so skutočným stavom veci a bez dôkladného vysvetlenia verejnosti.
A dôvod, prečo píšem tento článok je správanie sa aj ďalšieho despotu – ministra Krajniaka pri rokovaní s tripartitou. Právom sa na neho sťažovali odborári, že rokoval za ich chrbtami s „chudákmi“ podnikateľmi. Na tlačovke vykrikoval, že ako môžu prísť odborári (vraj verklikári) na rokovanie bez toho, aby nezľavili z nárokov. To je diktatúra s podmienkami? Ale, ale pán Krajniak! V zákone sa jasne píše o 60 percentnej minimálnej mzde a zákony sú na to, aby sa dodržiavali. A Vy ho chcete svojimi handlovacími debatami porušiť a znížiť minimálnu mzdu o 33 € ? Vy neviete, že zákon je zákon a ten v demokracii platí!!! Nad ním je len ústava a nie minister! O čom majú s Vami debatovať odborárske zväzy? O porušovaní zákona? O chaose, ktorý z toho vyplynie? Ak neviete, tak porušovanie zákonov je trestné!!! A ak si myslíte, že Vás vydierali a vyhrážali sa Vám, tak potom ako čestný občan tohto štátu podajte na odborárov trestné oznámenie a netrepte do vetra!
Ani keď ste boli vo Fonde národného majetku, keď sa rozdávalo za babku všetko štátne Vás nikto nevydieral a nevyhrážal sa Vám? Ani vtedy, keď sa tam stali gorilie rozkrádačky a Vy ste za ne hlasovali? Asi nie, lebo vidina osobných ziskov bola presvedčivejšia!
Vaše vystupovanie, argumentácia i rétorika, ako aj Váš povýšenecký kontrolovaný krok a chôdza s vystretým telom a s viac ako vztýčenou hlavou pred kamerami v štýle: „Ja som Krajniak, kto je viac?, mi pripomína Heidricha, jedného z najkrutejších nacistov hitlerovského Nemecka. Pán Krajniak slovo minister má latinský pôvod. Je odvodené zo slova minus (nižší, menší): nižší služobník, sluha, pomocník, vykonávateľ a posluhovač. Tak sa prosím aj tak pokorne správajte! Rovnaká prosba patrí aj ministrovi Hegerovi, ktorého nemá ovládať satan a ani duch svätý, ale realita funkcie a služba ľudu!
Uvedomte si pán Krajniak, že chcete obrať zamestnancov porušením zákona o peniaze. Penzistov chcete s 13-tym dôchodkom protizákonne okradnúť! Dávate viac krídiel podnikateľom, aby mohli ešte viac bohatnúť. Hrajú sa na chudákov, ale položme si otázku, prečo je u nás zákonom stanovená minimálna mzda? Pretože by zamestnanci zarábali totálne žobračenky. Znížte radšej vysoké odvody (napr. o 33 € + následne vyplývajúce odvody, aby ste uľahčili podnikanie zamestnávateľom pri vyplácaní minimálnej mzdy, ale neberte zamestnacom, na čo sa neodhodlali predchádzajúce vlády pod vedením SMERu. A prosím neporovnávajte nás so Švédskom ani so žiadnou krajinou západnej Európy. Tam sa minimálnou mzdou nemusia zaoberať, tam ľuďom dajú podnikatelia zarobiť, na rozdiel od našich podnikateľov „chudákov“, ktorí na rozdiel od tých švédskych a nielen švédskych majú podstatne vyššie zisky. Ako len v tej západnej Európe dokážu podnikatelia prežiť s oveľa vyššími platmi a nákladmi, na rozdiel od našich??? Ak by to nebolo tak výnosné, tak by to tí naši už dávno zabalili. Ale všetci, s ktorými ste rokovali, majú už dnes pre svoje dve – tri pokolenia zabezpečený sladký život. Majú obrovské majetky, exkluzívne vily, rekreačné rezidencie po svete, každý rok najluxusnejšie nové autá, ročne mnoho dovoleniek v exotických strediskách sveta – jednoducho super luxusný život. Naozaj to nevidíte? Alebo im idete po chuti, aby ste si mohli prilepšiť, ako v „“gorilovom Fonde národného majetku“? Asi už dnes viete, že vládna koalícia bude existovať maximálne štyri roky, možno menej. Tak len do toho pán Krajniak – veď ste Sme rodina a tú treba zabezpečiť na niekoľko generáciíí!!!
Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.