Založ si blog

Ako Kollár s Matovičom velebili diktátora Ceauşesca.

Pred chvíľou som som sa nestačil čudovať, čo som videl a najmä počul v priamom prenose na TA3. Celý štátny ústavný protokol presťahoval najpietnejšie slovenské miesto oslobodenia Československa Slavín pred Univerzitu Komenského. Položili vence a ako nacvičené opice, aby boli zaujímaví a prejavili dôležitosť, chodili upravovať stužky na uložených vencoch, ktoré sa vo vetre hneď vrátili do pôvodnej nečitatelnej polohy. Aká to len povrchná dôležitosť! Po prvý raz pri spomienke na 21. august sa zúčastnili a  prehovorili za sebou „NARAZ“ všetci traja najvyšší ústavní činitelia – tentoraz Čaputová, Kollár a Matovič. Vznikol hotový historický moment- teda zmena!!!

No Kollár zabil všetkých svojimi slovami. Mal síce tri roky, ale pamätal si na tanky!!! Úžasná to pamäť, no nespomínal si v minulosti na iné veci, keď tvrdil, že so Steinhüblom nikdy nepodnikal a že boli iba kamaráti z „prašáku“!. Ale tank je pre trojročného jedinca tak dominantný, že si určite nepamätá, akej farby mal hrkálky na kočíku. Nuž, takéto oblbovačky sme zažili aj pred a aj po auguste 68. Dokazuje nám to, že systém politického oblbovania a informovania sa nezmenil ani zmenou socializmu na súčasný demokratický systém.

No nie to ma najviac zaujalo, ale neznalosť predsedu parlamentu. Nezabudol sa totiž poďakovať hrdinskému rumunskému ľudu, že sa na okupácii nepodieľali. Naozaj sú Kollár a s ním aj Matovič, ktorý toto poďakovanie zopakoval a odobril, tak hlúpi, že nepoznajú históriu? Aký rumunský ľud, ktorý o ničom nerozhodoval!!! Veď o všetkom v Rumunsku rozhodoval diktátorsky tyran Ceauşescu so svojou rodinou a jeho tajná služba Securitate! Preto ho aj rýchlo popravili. A práve Ceauşescu sa rozhodol, že do tejto akcie aj pre málo financii, vďaka splácaniu veľkých pôžičiek štátu,  svoje vojská nepošle a postavil sa tak Brežnevovi na odpor. Ale keďže držal svoj ľud pevnou komunistickou rukou, tak mu to Ukrajinec Leonid prepáčil.

Takže nabudúce Kollár s Matovičom, keď budete velebiť rumunský ľud spred 89-teho roku, tak vedzte, že to nebol ľud, ale diktátor Ceauşescu! Doštudujte si dejiny, pretože novodobé školstvo, ktoré po 89-tom roku odišlo z najvyšších priečok, už žiakov poriadne neučí dejiny. Nuž, žijeme dobu hlupákov a to sa dnes vyžaduje.

Pozor netvrdím, že spomienka na 21. august si nezaslúži pozornosť. Zaslúži, ale určite nie väčšiu, ako oslobodenie Československa teda 8. mája a SNP 29. augusta. Viem, že teraz bola 8. mája epidémia Corony, ale bez víťazstva nad fašizmom a následné rozdelenie Európy medzi vplyv víťazných mocností, by okupácia v 68 roku a následné udalosti nemali byť prečo. Československo by neexistovalo, rovnako ako Sovietsky zväz ako víťazná mocnosť.

Po 89-tom sme pomenili všeličo a tak čakám, kedy „pokroková“ starostka Starého mesta Aufrichtová po vzore zmeny názvu časti námestia SNP, zmení Šafárikovo námestie a Univerzity Komenského na Slavínové námestie a Univerzitu Slavína. No a na Slavíne môžu developeri – po slovensky stavitelia – postaviť dominantné obchodné stavby Bratislavy. Čo tam potom, že nás oslobodili sovietski vojaci a že za našu slobodu a slobodu Európy obetovali vyše 20 miliónov životov. Veď to je nič oproti vyše stovky obetí po 21. auguste. Takže veľká vďaka Ceauşescovi – nech sa to každú noc sníva Kollárovi s Matovičom.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.