Založ si blog

Je Remišová zlá bábka, zlá herečka, alebo zlá politická bábko-herečka?

Keď mi raz pred necelými dvoma rokmi príbuzná Remišovej povedala, že je to veľmi inteligentná osoba, tak som sa jej opýtal, „Prečo to nedá znať na televíznej obrazovke?“ Príbuzná nedokázala reagovať a odišla. A stále si to myslím, že nevie svoju inteligenciu prejaviť. Ako bábko-herečka by nemala mať problém s hovoreným slovom, lenže asi preto, že stále hľadá slová, sa v tejto brandži neuplatnila. Len rozmýšľam nad tým, prečo ju vôbec na toto štúdium, kde musia mať všetci talent, prijali? Ale nechajme to tak.

Venujme sa jej najnovšej kauze, ktorá vychádza v intenciách Remišovej predvolebného agresívneho hesla z billboardov „Všetkých zlodejov pozatvárame!“ A aj po včerajšej reakcii jej predchodcov na úrade, keď jasné, že si zašpinila svoje pomstychtivé čižmy, odkázala Pellegrinimu a Rašimu, že im tečie do topánok. Aj to svedčí o vysokej“inteligencii“ tejto „super političky“ Žaluďky. Na jej mieste, ako ju včera ohodnotil Pellegrini, by som radšej už ani na ulicu nevyšiel a nie to ešte primitívne reagoval. Na tlačovke ma trochu zarazila tendenčná otázka jedného „objektívneho“ redaktora, či má Pellegrini na to, čo hovorí dôkazy? Pýtal sa tento redaktor na tlačovej besede Remišovej, či má vôbec dôkazy na jej tvrdenia o ohrození štátu? Nepýtal a všetci novinári jej umelo vytvorený škandál spapkali. Čo spapkali, priam jej to vyzobali z ruky!

Tajné veci sú tajné veci a každý rozumný človek a politik so štátnymi tajnými vecami nevychádza s hlukom na verejnosť a rieši ich interne. Ide o bezpečnosť nášho štátu a Remišová, aby nahnala svojej zakapajúcej strane nejaké percentá, ktorá s odretými ušami prešla len tak, tak do parlamentu, je schopná vyzradiť aj štátne tajomstvo, ak ide o súčasť hry zaútočiť na politického súpera. A štyrom pracovníkom firmy spravujúcej Govnet neuveriteľne poškodila reputáciu a pozmenila život im i rodinám. Som zvedavý, či sa im po doriešení škandálu a ich nevine, keď ju preukážu aj verejne ospravedlní!

Na to nemusím mať právnické vzdelanie, aby som vedel,. Že vyzradiť (právnicky povedané zbaviť sa mlčanlivosti bez súhlasu kompetentnej osoby) štátne tajomstvo, kam určite patrí aj zabezpečenie informačných prostriedkov Govnet, je trestný čin!!! Lenže to v „inteligentnej“ hlavičke Remišovej ani neškrtlo. Veď jej slová, či to dopadne tak, alebo tak, je to obrovský škandál a psychopubertálne indivíduum sediace v premiérskom kresle neschopné riadiť štát ju zakrylo a už vyhlásilo svetové Watergate. Len neviem, či vie, o čom hovoril. Ale na to sme si už u Matoviča zvykli, že trepe dve na tri. Na druhý deň povie niečo celkom iné a potom zaprie tú prvú myšlienku a nakoniec to zvalí na jeho podriadených. Ešteže sa aj priznal, že fašisticko-nacistickú stranu NSDaP, ktorú si vzal za vzor, spomenul zámerne. Nuž, dožili sme sa toho, že máme na čele štátu dvoch „super“ expertov! Ale aj v tomto prípade bude platiť porekadlo: „Čím horšie, tým lepšie!“ A na to určite prídu aj voliči, z ktorých veľká časť má už poopalované ruky za zle umiestnené krížiky na volebných lístkoch. Stále teda rozmýšľam nad tým, v čom je horšia Remišová? V bábke? V herečke? V bábko-herečke? Alebo nedajbože v političke? Asi si budem musieť hodiť kockou.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.