Založ si blog

Sulíkovo koaličné absurdum – Lipšic najhorúcejší kandidát na post generálneho prokurátora.

Ďalší spôsob, ako nás chce oklamať vládna koalícia prezradil podpredseda vlády Sulík v relácii Na telo v TV Markíza. Koľko rečí sme počuli pred voľbami, ako treba toto a ono zmeniť, ako treba ľudí dostávať na verejné funkcie, ako toto, ako tamto a ako…… A počuli sme, že na najdôležitejšie miesta treba morálne čistých a bezúhonných odborníkov, pričom morálka bude na prvom mieste! A zrazu to vôbec neplatí. Len minister dopravy stačil povymieňať niekoľkých riaditeľov, v železničných organizáciách, v NDS a ani nepoznáme všetky personálne rošády. Nezaostávajú ani iní ministri. A to všetko bez výberových konaní. No a Slováci, ktorí si mysleli, že koalícia bude konať podľa predvolebných sľubov a aj podľa PVV sa veľmi mýlili. Ale ťažko je plakať nad rozliatym mliekom. Zväčšujúcu bielu kaluž si musíme vylízať všetci až do sucha.
Vládna koalícia sa správa podľa Mečiarovo hesla vyhraj voľby a môžeš všetko. Ako ho len za to kritizovali, kriminalizovali, nadávali na neho, ohovárali ho v zahraničí a žiadali všetky štáty, aby Mečiara zastavili a teraz nám predostierajú síce nie rýchlu noc ostrých nožov, ale mesiac ostrých nožov a vymieňajú každého, koho majú pod sebou, lebo SMER. A určite sa ešte nezastavili. To, že na väčšine ministerských postov sú nekvalifikovaní a neschopní ľudia, sme si už všimli. Slováci sa teda musia opäť poučiť a z ich elánovitého nadšenia, môžu očakávať sklamanie, strádanie a v mnohých prípadoch aj zúfalstvo. Ale pokiaľ vydrží štvorlístok protificovcov vládnuť, dovtedy to budú musieť trpieť. Je až zarážajúce, na čo všetko sa podujali v rámci ťaženia proti SMERU a SNS. O diletantstve ministra obrany Naďa som už písal. Raz si podpíše aj svoj vlastný rozsudok smrti, pretože podpisuje to, čo mu podhodia bez toho, aby si to prečítal. Prezentoval sa ako skutočne verejný podpisový superšpecialista.
Vráťme sa ale k včerajšiemu oznámeniu Sulíka, ktorý prezradil, že dnes advokát Lipšic s čudnou advokátskou licenciou, dvojnásobný exminister je jedným z hlavných kandidátov na generálneho prokurátora. Čo si máme vôbec o tom myslieť?
Pozrime sa na jeho politické účinkovanie. Na česť mu slúži, že v osobe policajného prezidenta Spišiaka, ktorý je dnes poradcom Ministra vnútra SR (má pomôcť pri reforme polície – o to sa už ako Prezident PZSR pokúšal, ale neúspešne, skôr si myslím, že to bude spôsob, ako odstaviť z postov nepohodlných policajtov), začal úspešný boj s mafiou. No i napriek vedomostiam o kauze Gorila minister vnútra Lipšic neurobil nič, aby sa to hneď začalo riadne vyšetrovať! Toto vážne rozkrádanie Slovenska nechal skoro spráchnivieť vďaka tomu, pretože tam figurovali jeho súkmeňovci z SDKÚ a ANO. A pomôcť k objasneniu prispel nahrávkou dnes Lipšicom a špeciálnym prokurátorom Šantom démonizovaný Kočner, akých sú na Slovensku tisíce. Ale iba jeden je vraj exemplárny miliónhlavový drak Kočner!
Pred necelými štyrmi rokmi Lipšic zapríčinil smrteľnú dopravnú nehodu. Zrazil chodca na priechode pred chodcov. Keď sa to isté stalo Skrúcanému, tak sa horlivo vyjadril, že za takúto nehodu musí Skrúcaný dostať nepodmienečný trest odňatia slobody v rozmedzí od dvoch do piatich rokov. Takýto trest už však pre seba nežiadal, veď on je iný – teda rovnejší človek ako komediant Skrúcaný. V jeho vyjadreniach po nehode sme nezaznamenali to, že by sa k veci postavil ako chlap. Usvedčili ho až znalci a kamera na dome. Pokiaľ by tieto dva faktory neuzreli svetlo sveta, tak by sa nepriznal k žiadnej chybe. Dozvedeli sme sa teda pravý charakter bojovníka za spravodlivosť a právo. A práve tento „charakterný a morálny“ človek je zrazu jedným z hlavných kandidátov na generálneho prokurátora? Veď ho morálne môžeme prirovnať k exgenerálnemu prokurátorovi Trnkovi, ktorý tak isto nič „protizákonné neurobil“. Lipšic dostal pred tromi rokmi za autonehodu dvojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov. A tak by sme mali najdôležitejšieho funkcionára – generálneho prokurátora zvoleného v podmienečnom treste!!! To by bolo svetové terno!!! Neodsúdení Vanek so Šufliarskym museli iba za písanie s volavkou Zsuzsovou a s Kočnerom opustiť námestnícke stoličky a zrazu je kandidát s rovnakým šrámom najhorúcejší favorit na ešte vyšší post??? Nuž, pre „morálne založeného“ Sulíka sú rešpekt pred zákonom a výsledky volieb (obsadenie nominantmi porazenej Demokratickej strany do vlády Mihál a Kiššová) iba toaletným papierom.
Pre advokáta Lipšica absolútne neplatí advokátska česť a etika! A nikomu z advokátskej komory to ani neprekáža! To aj charakterizuje celú túto právnickú skupinu, z ktorých mnohí z mafiánskych vrahov vyrábali nevinných anjelikov. V prípade vraždy advokáta Valka sa Lipšic ako minister vnútra ocitol okamžite na mieste činu, kde nemal čo robiť, ale pri trestnom stíhaní na súde zrazu obhajoval jedného z vrahov Valka. Čo k tomu povedať? Tu niet slov, rovnako ako v prípade vraždy Kuciaka, kde zastupuje priamo poškodenú stranu i napriek tomu, že na lavici obžalovaných sedí Zsuzsová, s ktorou si vypisoval smsky plné erotiky a dokázateľne sa s ňou aj stretol! Na Lipšica padá aj podozrenie, že vynáša informácie z trestných spisov. Samozrejme, ani to nie je na prekážku k obsadeniu najvyššieho trestnoprávneho kresla! Som presvedčený, že ak by to navrhol niekto zo SMERu, tak by moderátor relácie Kovačič okamžite tvrdo zareagoval. No tentoraz som neočakával podľa jeho jednostranného politického nastavenia žiadnu tvrdú reakciu. Tak aj bolo.
Zaujímavo sa k tejto nominácii stavajú vyhlásenia politikov koalície, že generálneho prokurátora si majú zo svojich radov voliť samotní prokurátori a nie politici. A tak sa pýtam, čo na zozname kandidátov hľadá advokát Lipšic a prečo sa  snaží koalícia obsadiť tento post svojím človekom??? Je viac, ako jasné, že by za špeciálneho prokurátora vymenoval Šantu, s ktorým súzvukuje na pojednávaniach o zmenkách.
No, niet sa čo čudovať nad touto nomináciou, keď každého jedného šéfa strán štvorkoalície poznačil šrám. Matovič – premlčaný daňový podvod, Sulík čudné prevody pozemkov z OLO, ktoré podpisoval za obe strany ako riaditeľ OLO a ako majiteľ firmy a raňajky s Kočnerom (prvý pokus o obsadenie najvýznamnejšieho postu), Kollár – mafiánska protizákonná minulosť po nežnej a čulé styky s bossmi z nedávnych čias, čulé styky a sponzoring Zsuzsovej a Kiska obvinený z daňových podvodov. „Super peknej zostave“ sme to dali moc do rúk! Ale hlavne, že je SMER zlodejská mafiánska organizácia!
No neviem, či by samotný post Generálneho prokurátora psychicky neublíži Lipšicovi. Ako minister si zvykol na obletovanie televíznymi kamerami a pokračovalo to aj v parlamente, kde sa vyjadroval pred novinármi – lepšie povedané pred svojim stádom aspoň raz týždenne. No a po odchode z parlamentu sa dokázal nanominovať na každé súdne pojednávanie sledované verejnosťou. A tak máme dojem, že je to najzamestnanejší televízny advokát na svete. Zvláda všetky televízne kauzy s viac ako štipľavou rétorikou. A ak niektoré nie sú dôležité, jeho stádo nabehne a z exkrementu upletie kozmickú loď a všetky mediá sú opäť plné Lipšica. Ale to by z jeho portfólia zmizlo. Veď generálny prokurátor sa vyjadruje raz za čas a to len k najzávažnejším kriminálnym činom. A možno by to Lipšic zmenil a bude hovoriť aj o vreckových zlodejoch, obyčajných autonehodách, ohováraniach, červených hviezdach, či o šmejdoch. A to len preto, aby bol ako pravý narcisoid každý týždeň v slovenských obývačkách.
My „veľmi rozumní a neuveriteľne prezieraví“ voliči – občania Slovenska túžiaci po zmene, si len už bezmocne počkáme, ako nám bude pomaly, ale isto horknúť chuť na jazyku.
Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.