Založ si blog

Gorila opäť cerí zuby. Politické mŕtvoly ožívajú. Slováci možno nie, ale pravica a „správne“ naladený mainstream strácajú pamäť.

Po ôsmich rokoch sa táto odkrytá politická zver zobudila. Zmizla nasypaná zemina a aj truhla spráchnivela, časom sa rozpadla a Gorila sa opäť dostáva do hlavného diania. Jej hlavní dvaja aktéri, ktorým to vo voľbách v roku 2012 voliči tak zrátali, že SDKÚ zmizla aj z politickej scény, sa opäť začínajú objavovať v éteri a opäť rozdávajú rady.

Už druhý týždeň sa objavil v TV Markíza v mimoriadnych reláciách Mikloš. A nielen tam ho preferujú. Áno, ten Mikloš, ktorý po politickej gilotíne išiel radiť na Ukrajinu Porošenkovej skorumpovanej vláde. Terajšia nová ho však vyhnala a po zvolení SaS sa opäť dostáva do kurzu. Už len čakám, kedy bude z neho minister financií.

Zaujímavé, že sme už zabudli na predaje strategických podnikov, doriadenia daňového systému pod gesciou Mikloša a zvykli si na podstatne vyššie účty za plyn a elektrinu, ktoré nám stanovili zahraničné súkromné firmy, ktoré sa dostali za nízke sumy k obrovským strategickým podnikom. A my každý mesiac platíme a platíme navyše a peniažky odtekajú do vyspelej Európy. A zabudli sme už aj na Gorilu, ktorá otriasla Slovenskom, zabudli sme už aj na bonzáctvo v bývalom režime, keď máme ministra- „Domovníka“ z bývalých bonzáckych štruktúr štátneho aparátu spred 30-tich rokov.

Mali sme vo vláde aj dva týždne bezchrbtokosťového štátneho tajomníka Mihála, ktorého voliči odmietli. Rovnako ako ďalšiu odídenkyňu zo strany SaS, dnes poradkyňu Sulíka Kiššovú.

Heslo – Všetko budeme robiť inak –  sa potvrdzuje. Kurz si vládnuce strany prispôsobia svojím potrebám, vzťahom a špecialitkám v duchu Mečiarovho hesla – Vyhrali sme voľby, môžeme všetko! A to bez mihnutia okom a bez minima hanby v rámci proklamovanej zmeny. Po mesiaci vládnutia je toho až až. Aj rodinkárstvo v SIS, na Ministerstve vnútra i v diplomatických službách sa začína objavovať. Aj priame nominácie namiesto konkurzov sú opäť v kurze. Veď o čo ide, len o „peňeži“ . Tie sa kotúľajú a kotúľajú a rečičky o tom, že sa budú kotúľať výhradne do štátneho vrecka a nie do súkromných, sa aj v prípade drahších nákupov začínajú vyparovať. Ako bolo s províziami, tak aj bude – nerobme si ilúzie. Človek a najmä Slovák to má v génoch. Volebné rečičky sme si vypočuli a naleteli sme a budeme jesť zase „obyčajný šmejdový slovenský politický chlieb“. Želám všetkým Slovákom pri konzumácii „znovurodiaceho sa Európskeho ekonomického tigra“ dobrú chuť a fantastické trávenie tejto slovenskej špecialitky!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.