Založ si blog

Sklamanie, alebo radosť z výsledkov volieb? Vyhrala zlosť, alebo rozum? Uvidíme!

Šašo v slovenskej politike raketovo vystrelil na záver kampane do nebies. Toto prekvapenie nikto nečakal, iba jeho manželka. Že by sa oženil s bosorkou? Pravdepodobne mu pomohli zahraničné cesty za Počiatkovým domom a za účtami Penty. No asi najviac sa ujala jeho internetová anketa, ktorá oslovila aj nevoličov. Náramne to pripomína zaujímavý výtlak Čaputovej tesne pred voľbami (Voľby sa ešte neskončili a v Nemecku už ohlasovali jeho víťazstvo – zaujímavé!). A tých , čo prišli, bolo o skoro 6 % viac, ako pred štyrmi rokmi. Z hľadiska tém programu sa zdá jeho zmýšľanie ľavicové, no je to skutočne tak? Teraz ide o to, ako Matovič zladí svoje myšlienky s pravicovou SaS a či bude, ako tvrdý a nezmieriteľný kritik prešľapov, trvať na riadnom vyšetrení Kiskových daňových podvodov a čachrov s pozemkami v Tatrách a bolo by fér, ak si prepíše majetky svojej manželky opäť na seba, aby mal čím ručiť, ak schvália zákon o hmotnej zodpovednosti politikov, ktorý presadzuje. Budem rád, ak splní všetky tézy a plány, ktoré deklaroval. Najrozčarovanejším, najnahnevanejším a určite najfrustrovanejším človekom z tohto víťazstva bude určite redaktor JOJ-ky Soltész, ktorý nazval všetkých 149 kandidátov strany okolo Matoviča naivnými hlupákmi, hyperambicióznymi psychopatmi a oportunistickými gaunermi, Možno ho aj šľak trafí z tohto jednoznačného víťazstva. A ak nie, veľmi dlho to bude prežúvať. Zaujímavé, že včera – predpoludním po voľbách, ako som išiel so psom do Horského parku, som videl parkovať dve čierne dodávky s logom Trnavský samosprávny kraj, ktoré evidentne patria županovi z OľaNO, pri rezidencii veľvyslankyne USA Brinkovej. A vonku som videl stáť aj spomínaného Soltésza. Bol to zaujímavý pohľad. Bude nás celkom riadiť tentoraz náš veľký brat spoza mláky???

SMER síce obstál so cťou, ale vzhľadom na predchádzajúce víťazstvá sklamal svojich priaznivcov. Druhé miesto je pre neho neúspech, no z hľadiska pripisovaniu aj Kuciakovej vraždy je to viac ako dobrý výsledok. SMERu „neverili“ systematicky mienku ovplyvňujúce prieskumy, kopali do neho skoro všetky opozičné i mimoparlamentné strany a to sa odzrkadlilo v nálade ľudí, ktorú podporovali samé útoky, vďaka kauzám s Paškom, Počiatkom, Glváčom, Kočnerom, dvojvraždou,  výber mýta i pitie coly Fica, zo všetkých strán s nadávkami mafiáni a zlodeji, ktoré ovplyvnili mnoho nedumajúcich voličov. Navyše SMER predstavil slabý volebný program s tromi hlavnými témami. A volebný líder Pellegrini i keď je odborne najzdatnejší z volebných lídrov, nebol taký vodcovský a dominantný typ vo vystupovaní a v argumentoch ako Matovič a to asi rozhodlo. Slováci vždy chceli a chcú vodcu, ktorý argumentmi strhne masy ako boli Mečiar, Dzurinda a Fico. A odstúpenie Fica na základe protestujúcej ulice bolo zrejme chybou. Ani Babiš neodstúpil i keď množstvo protestujúci ľudí iba na pražskej Letnej bolo 5 krát viac ako na všetkých slovenských námestiach dohromady. A Čechov to už prestalo baviť.

Osobne som tipoval, že sa Kollár bude biť o tretiu priečku spolu s Matovičom a Harabinom. Nakoniec skončil tesne pred Kotlebom. Pomohla mu aktívna účasť na schválení dôchodkov a v poslednom čase celkom rozumné plány a riešenia problémov Slovenska. Avšak mohol mať ešte aj vyššie percentá, ak by si občas neprotirečil, ako som spomínal v jednom z predchádzajúcich komentárov prípade opakovaných volieb po volebnom pate.

Kotlebova strana sklamala. Určite v tom zohrala svoju úlohu masívna antikampaň z každej strany a zablokovanie zákona o rodinných prídavkov len preto, lebo by ich dostávali aj neprispôsobiví občania. Toto selektovanie mu veľmi uškodilo. Tipoval som ho s viac ako dvojnásobne vyššími percentami na druhé miesto. No mýlil som sa.

Sulík pred voľbami opäť rozbil svoju stranu, len, len prešiel do parlamentu a mal by odísť nielen pre najhorší výsledok strany z politiky! Jeho odídenci skrachovali v Demokratickej strane (Som rád, že už nebudem počúvať výlevy Galka, Rajtára a Bláhovej) a tipoval som ho na mimo parlament, rovnako ako Kiskovu stranu, PS/Spolu a KDH, pretože ich netaktická predvolebná agenda nič neriešila iba útočila na koalíciu. Vyšlo mi to na 50% a ani čosi nad percento rozhodlo v jeho a 77 stotín v Kiskov prospech na účasti v parlamente. V rámci štatistickej chyby som sa celkom vtrafil. Ako jediný v parlamente je SaS zástancom pravicovej politiky, LGBTI a vpustena migrantov. Aj toto veľmi zavážilo, že bude v parlamente s doškriabanými ušami. Nerátal som, že sa Ďurišova manželka Nicholsonová presťahuje z európskeho do slovenského parlamentu, keď získala viac ako 50 tisíc preferenčných hlasov. Ak by nebolo Nicholsonovej (64 689 pref.hlasov), tak by Sulík skončil so svojou stranou v politike. Ale plus je v tom, že aj toto vyradilo nenávistnú koalíciu PS/Spolu. Účasť europoslankyne považujem za istý druh volebného podvodu! Zaujímavé vyjadrenia som z úst Sulíka zaznamenal včera v STV. Vyvolali u mňa úsmev, keď s bohorovnosťou vyhlásil, že má stabilný poslanecký klub (už ho dva či tri razy opustili poslanci), chce byť ten stmeľujúci a kľudný stály partner, lebo sa všetci poznajú (asi už všetci zabudli na to, že povalil Radičovej vládu – aj vtedy bol „stmeľujúci“!), ale najúžasnejšie bolo, ako vyhlásil, že budú voľby vedenia v strane a uskutočnia ich tým „ NAJDEMOKRATICKEJŠÍM“ spôsobom – tajným hlasovaním!!! Spomínate si na vlaňajšie voľby ústavných sudcov, keď tajná voľba bola neprijateľná, pretože ju presadzoval SMER a SNS?

Najväčšie zlo v slovenskej politike prešlo len o 77 stotín. Opäť sme Kisku počuli to otrepané, že za všetkým je SMER a nie jeho nekalé počínanie si. Ak sa ho hocaký moderátor pýtal na kauzy, tak neodpovedal, ale obviňoval SMER. Jeho daňové podvody, čachre s mafiou pri pozemkoch v Tatrách, údajný dovoz zbraní do Stredoafrickej republiky z neho spravilo odstavča v parlamente. Doteraz sa vždy chválil, ako porazil Fica. A práve ten Fico s 243 463 pref. hlasmi mu poriadne naložil k jeho 100 081 hlasov. A SMER získal o 3,5 krát viac hlasov ako strana Za ľudí. A výhovorky opäť padli na SMER. Ale to, ako on útočil na SMER z veľmi zle zvládnutej prezidentskej funkcie, kde rozoštvával a klamal občanov, si nepripúšťal. Chcel prevziať vládu, chcel byť premiér, chcel všetko a bude sa musieť podriadiť a možno aj čeliť obvineniam zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Tento neúspech jeho strany evokuje jeho odchod z politiky, ale človek jeho „formátu“ bez rovnítok na chrbtovej kosti sa k tomu neodhodlá a neodovzdá žezlo herečke Remišovej, ktorá stranu zachránila od potupy svojimi 81 385 preferenčnými hlasmi. A bude hanba, ak bude musieť, po vynesení rozsudku nútene odísť z parlamentu ako Mazurek. Lenže v jeho prípade môže vymeniť poslaneckú lavicu za ďalšiu erárnu, hneď vedľa Bašternáka. A to si ešte včera v Markize neodpustil povedať, že bolo by dobré využiť schopnosti Trubana, ktorého voliči odmietli, na novom Ministerstve IT!!! Toto bol asi druhý najlepší vtip, po prestupe roka Remišovej. 

Nový koaličný subjekt PS/Spolu vyhorel. Ani sa nečudujem. Neraz som písal, že hubatý Beblavý s 1-1,5 percentným výtlakom môže Trubana stiahnuť na dno. A aj sa stalo. Určite v tom zohrali aj jeho neskromná vidina premiérskeho kresla, vyhlásenie, že môže byť ministrom v každom rezorte, nekultivovaná rétorika ako lídra, jeho nadávky do zlodejov, násilnícke antimítingy, úzke spojenie s oligarchami z Esetu, vízie o gréckej ceste SMERu a najmä drogové škandály, nezvyklá kampaň, keď ľudí otravovali všade, ale aj to, že je hrdý na to, ako Beblavý a spol pri dôchodkoch zablokovali parlament. Vyrobili veľmi veľa lapsusov, len aby neboli mimo diania. Jedno z nich je aj extrémistické a heslo „Poďme do nich“, ktorý evokuje násilie. A toto by si mali všimnúť vyšetrovatelia a aj špeciálny prokurátor Honz, ktorému prekážajú fotografie, pozdravy, citáty Štúra, či názory nepohodlných politikov. No a Bratislavčania navyše precitli už po roku z politiky „progresívneho“ primátora Valla – bývalého penťáka, ktorý má najvyšší primátorský plat v Európe cca 6000 Euro mesačne, zdvihol o 100 % dane za nehnuteľnosti, zavádza zle vyriešenú parkovaciu politiku (o parkovacej praxi na ulici, kde býva som už písal, že menej ako 12 voľných miest na 480 m dlhej Červeňovej ulici v hociktorý čas nenájdete a okolité ulice sú tak preplnené, že domáci nemajú kde parkovať, že nenašiel peniaze na vianočný obed pre bezdomovcov, ale na obed so starostami áno, pričom jeden obed prekročil sumu 112 Euro. To mäso bolo asi vybíjané vzácnymi kovmi. Dúbravčanov nahnevala aj dlho nechodiaca električka pre amaterizmús nových úradníkov Magistrátu a fušersky opravená trať, na ktorej električky o 5 hodine každé ráno doslova budia obyvateľov Karlovej Vsi. A tak hlasy obyvateľov hlavného mesta odišli k SaS, ktorú to zachránilo. A keďže sa vyjadrili, že nekončia, tak bude mať Truban štyri roky čas na to, aby si skultivoval rétoriku a Beblavý sa naučil r, aby mu bolo poriadne rozumieť.

KDH už po druhý raz strelilo capa. Nepomohol im ani Hlina, ktorý pôjde opäť dojiť ovce na svoju farmu za Stupavou. Od začiatku som sa čudoval, že kresťanskí demokrati zverili svoju dôveru nevzdelanému subjektu, skôr murárovi a tankistovi, ako šikovnému politikovi.

Druckerova slušnosť a zlyhanie v kresle ministra vnútra mu zahatalo cestu do parlamentu. Nebol priebojný, ale čakal som, že svojimi argumentami prekročí 5 percent. No Slováci uprednostnili zlo, pomstychtivosť a najmä vyrevovanú a dookola omieľajúcu protikoaličnosť.

Sklamal ma aj Harabin, myslel som si, že bude bojovať o tretie miesto. Avšak jeho bohorovnosť, argumenty a neschopnosť sa vymaniť z nepríjemných otázok zavážili. Ľudia asi nechcú absolútny poriadok v štáte. Myslím si, že talentovaná Soročinová so širokými znalosťami ako volebný líder, by stranu vytiahla podstatne vyššie.

Ostrieľaný harcovník v politike skončil. Takto si Bugár svoj koniec určite nepredstavoval. Chybu vraj vidí v tom, že išli do vlády so SMERom a SNS. Ja ju vidím v odmietnutí dôchodkov a rodinných prídavkov a lavírovanie, ešte keď boli vo vláde. Buď ju mal položiť, alebo sa postaviť za Fica.

Aj neúspech MKS sa podpísalo na tom, že slovenskí Maďari nebudú mať po prvý raz zastúpenie v parlamente. Neschopnosť sa spojiť s Mostom-Híd a diktátorské prejavy Bárdosa sa na tom určite podpísali. Pokiaľ sa nespoja, a nevymenia šéfa, aj o štyri roky môžu dostať opätovne  červenú kartu.

SNS doplatila na svojho šéfa – „kapitáňa“. Šéfa, z ktorého si robilo srandu na internete celé Slovensko. Jeho neschopná rétorika a neschopnosť predať to, čo vytvorili, im zahatalo cestu.

Dôležité voľby skončili, vybrali sme si jedného šaša, jedného exmafiána, jedného liberálneho klamára, povalača vlády, účastníka Kočneroraňajok a jedného  úžerníka, pozemkového mafiánskeho čachristu a daňového kriminálnika a tak si želajme, že tu už bude pokoj a Slovensko bude o štyri roky, ak táto partia „špecialistov“ zostane pokope, na tom lepšie.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.