Založ si blog

Chudáčik náš generálny prokurátor Čižnár. To je nehoráznosť, že si ho až 200 krát dovolili lustrovať! !!

Post generálneho prokurátora je funkcia najsilnejšieho jedinca v našej demokratickej hierarchii, ako je to zakotvené v Ústave SR a v Zákone o prokuratúre. Generálny prokurátor má z hľadiska dodržiavania zákonov najväčšiu moc v krajine. Okrem riadenia všetkých prokurátorov v štáte, môže začať stíhať, ale i zastaviť trestné stíhanie a môže zrušiť väzbu, môže dávať návrhy na úpravu zákonov, návrhy zákonov, môže žiadať aj trestné stíhanie a väzbu poslancov NRSR a má mnoho ďalších právomocí smerom k Ústavnému súdu, Najvyššiemu súdu, k prezidentovi, k NRSR, k vláde a k ďalším inštitúciám a samozrejme môže, ako sa sám vyjadril, rozpútať aj peklo. Jednoducho povedané – je to najmocnejší muž na scéne.

A práve preto v kresle generálneho prokurátora musí sedieť človek, ktorý nemá na sebe žiadny šrám, je teda nevydierateľný a preto aj neúprosný zástanca dodržiavania zákonov. Musí byť taký čistý, ako voda z prameňa.

Včera sa objavila správa, že je Generálna prokuratúra hlboko rozhorčená, že nášho nedotknuteľného Generálneho prokurátora až 200 krát lustrovali. Sám Čižnár, ako to tlmočila hovorkyňa GP Predajňová: „To považuje za niečo absurdné, čo sa nemôže v právnom štáte stať!“ Žiaľ, nedozvedeli sme sa, kto lustroval v policajných databázach nášho „Čižnárika“. Bola to polícia, vojenská tajná služba, alebo SIS? Rozmýšľam nad tým, prečo sa vôbec Generálny prokurátor zaoberá takouto činnosťou. Ak je čistý ako ľalia, tak ho môžu lustrovať aj dennodenne a vôbec by s tým nemal mať problém, pretože byť absolútne čistý v tejto funkcii je záujem všetkých obyvateľov a inštitúcií. Čistej duši predsa nemôže prekážať, že sa bezpečnostné zložky zaujímajú o jeho osobu ako najmocnejšieho muža na Slovensku. A keďže 200 lustrácii nenašlo u Čižnára žiadny šrám, môže byť len hrdý a dokonale poctený, no Čižnár sa zdá byť dotknutý a chudáčik!!! Asi sa niečo niekde pokazilo!

Škoda, že takto nelustrovali a nepreverovali aj jeho predchodcu Trnku. Možno áno, no nedozvedeli sme sa to, ako bol vydierateľný! Až teraz po zverejnení škandalózneho rozhovoru s Kočnerom. To, čo mali odhaliť tajné služby, sme sa dozvedeli až ex post zo zvukového záznamu!!! A ak áno, prečo ho nechali vo funkcii dovládnuť sedem rokov. Prečo nikto nepodal návrh do NRSR na jeho okamžité odvolanie.

Pán Čižnár, vaše čižny (rozumej upravené čižmy) nie sú plné humusu, ale sa lesknú od čistoty, pretože som presvedčený, že pri dnešnej situácii by nám vaše prípadné zlyhania určite už niekto vykvákal. Takže si môžeme stále myslieť, že náš generálny prokurátor je až na niektoré chyby (ako faux pas teda trapas s obžalobou na zrušenie strany LSNS) ten pravý človek na pravom mieste. Avšak nikto nie je bezchybný, kto niečo robí.

Rozmýšľam len nad tým, či sa v tomto smere náš čistý generálny prokurátor nedal ovplyvniť lustrovanými novinármi, ktorí urobili z lustrovačiek o ich osobách dokonalú drámu a ako sme počuli, majú z toho traumu, nespávajú, nemôžu sa sústrediť a čo ja viem čo ešte. Azda ich bolia aj nechty na nohách! A všetci do jedného, ako sme čítali, počuli a videli, mali v duši hrôzu a desivé pocity zo sledovania. Nuž, asi majú od čistoty ľalie a neviniatok veľmi, ale veľmi ďaleko. A neubránim sa pocitu pri niektorých lustrovaných novinároch, keď ich čítam, počujem, alebo sledujem v televíziach, že majú mať prečo obavy!

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.