Založ si blog

Kočner sa stal zrazu Bohom. Je to na zvracanie.

To, čo sa odohralo včera vďaka uniknutým správam z Kočnerovho mobilu bolo naozaj čosi hnusné a špinavé. Reakcie na neoverené správy museli zdvihnúť všetkých triezvo zmýšľajúcich ľudí zo stoličiek. Ako je možné, že stále unikajú informácie zo spisov a stále k tomu istému kŕdľu novinárov? Položme si aj nasledujúce otázky: Kto má prístup k vyšetrovacím spisom, kto sa s kým stretáva, kto komu telefonuje a posiela emailom, či inými elektronickými aplikáciami tieto informácie??? Čo robí SIS a kriminálka, že tento neustály únik informácií nevie odhaliť??? Pravdepodobne nemá záujem to zastaviť. To, že to marí vyšetrovanie, je viac ako isté. Komu to vyhovuje? Samotnej polícii stále sa nevyjadrujúcej k únikom, ktorej sa nedarí stále identifikovať konkrétneho vraha z dvoch podozrivých, alebo aj zároveň opozícii, ktorá chce takouto formou udupať vládnu koalíciu a dostať sa ku kormidlu a teda korytám? Je to naozaj na zaplakanie, že si s tým polícia nedokáže, alebo nechce poradiť, pretože sa jej to ako vymyslená fabulácia hodí.

Podľa redaktorky spravodajstva STV uvedenú komunikáciu ešte advokát zavraždenej Kušnírovej komunikáciu nečítal. Zaujímavé, ako to, že doteraz vždy dopredu vedel, čo bude v sms správach. A opakujem – zrazu ju nečítal!!! A tomu máme veriť pán Lipšic?

Ale poďme k včerajším reakciám. Iniciatíva Za Ľudí reagovala z úst exprezidenta tak ako sme čakali s klasickým heslovitým záverom Kisku: Vrátime štát ľuďom. On nemal ani na to, aby vrátil jeden podfukom kúpený pozemok za čosi vyše tisíc Euro lekárovi a zrazu chce vrátiť celý štát? A od koho si ho chce uchmatnúť a prisvojiť, aby ho mohol venovať? Pozoruhodnú disproporciu som zaznamenal, keď Kiska na jednej strane k drogovej afére Trubana povedal, že o drogách sa nemá ani žartovať, že je to pliaga mladých a ani ich rodičia si to neželajú. Ale vôbec mu neprekážalo, že to ide na vrub šéfa PS Trubana. Hneď na to naskočila Remišová, ktorá vyjadrila stanovisko ZaĽuďov a tou je nulová tolerantnosť k drogám. Nerozumiem, ako tejto nezhode názorov mám rozumieť. Ale hlavne, že obaja nezabudli spomenúť, že Smer sa vnútorne rozpadá a preto už nemôže vládnuť. Je síce pravdou, že dobrý obuvník, chodí v roztrhaných topánkach, ale to platilo kedysi pre remeslo, ale nie dnes pre politiku, kde deravé „topane“ nepripadajú do úvahy, iba ak vyčaptané. Jedine, že by sme v tomto huncútstve mali iba mudrcov.

A opäť ma „ohromil“ mladý Šeliga, ktorý si myslí, že môže hocikomu prikazovať a aj šéfom generálnej prokuratúry a polície a doslova ich zaviazal zorganizovať tlačové besedy na dnes či na pondelok, aby zodpovedali na všetky otázky okolo komunikácie. Netrápil ho však únik informácií. Je Šeliga budúci diktátor, že takto organizuje štátnychna rozdiel od neho volených funkcionárov. Z hľadiska čoho? Že ste stál vedľa Kisku a Remišovej? Že pred vyše rokom na tribúnach a vyziapoval trestnoprávne heslá a obvinenia bez dôkazov a posielal za mreže všetkých, ktorí nie sú niekomu pohodlní?

Zaujímavé boli aj vyjadrenia koaličných šéfov. Bugár priznal týždeň po vražde malodivné raňajky na Maledivách a minimálnu všeobecnú komunikáciu s Kočnerom, Fico poprel, akékoľvek kontakty popisované v SMS-kách s Kočnerom (stretli sa predtým iba na verejných akciách, či plesoch , ale nikdy s ním nerokoval a môže ísť aj na detektor lži, aby to potvrdil) a Danko poprel rady a odporúčania a  priznal jedno stretnutie, keď sa stal predsedom strany a Kočner mu nasľuboval hory doly, rovnako ako vtedy aj Kollár, aby boli na kandidátke strany. Nič z toho sa nestalo, do kandidátky SNS sa nedostali. Kto hovoril pravdivo, je ťažké dokázať. Sú to ostrieľaní televízni huncútski harcovníci, takže je to ťažké zhodnotiť. Je však pravdou, že ak by nebol Kočner vo vyšetrovacej väzbe, určite by sa k tomu vyjadril a potom by sme mohli len „zírať“. To však niektorých novinárov z Lipšicového stáda vôbec nezaujíma, pretože to, čo povie Kočner je klamstvo a iba na neho kydajú, ale akonáhle niečo nasmeruje proti vládnej koalícii stáva sa z neho Boh. A to je viac ako zaujímavé! Tentoraz to bol „celkom náhodou“ útok na triumvirát vládnej koalície. Ako poznamenal Fico, opozícia vyhlásila džihád na SMER.

Predtým novinári neverili, že Lipšic nemravne koketoval so Zsuzsovou, že sa Kočner stretol s Matovičom, a dokázaný video rozhovor so Sulíkom nie je pre nich diskvalifikačný pre politiku. A práve tento politik- šéf SaS si dovolil povedať, že – Bugár s Kočnerom chceli oblafnúť spoločnosť a nevyhovieť ich volaniu – použil aj slová citujem: „ BELA HNUS“! Je to neuveriteľné, že politik, ktorý ako predseda NRSR dohaduje s Kočnerom voľbu generálneho prokurátora, vyblafne zo seba takéto zvratky. Sulík, Sulík, Vy by ste sa mali každé ráno pozrieť do zrkadla a povedať si: „RIŠINO HNUS, JE MI Z TEBA NA VRACANIE!!!“

Ale počuli sme opäť zopakovať aj pekné slová z úst Kisku. Za každým z nás (myslel zatiaľ ešte nie stranu, ale zoskupenie iniciatívy Za Ľudí) je úspešný príbeh. Mal pravdu. Úspešne prišiel o pozemok, úspešne očierňoval ako prezident Slovensko, úspešne pokazil obchody s Činou prijatím Dalajlámy, úspešne zdržiaval vymenovanie ústavných sudcov, úspešne za naše lietal domov, ale aj úspešne rozdával svoj plat. Remišová úspešne škandalizovala vládnu koalícii pri každej príležitosti a veľmi dlho pochlebovala svojmu šéfovi aj pri jeho daňových problémoch a nakoniec ho úspešne odkopla a úspešne preskočila k ďalšiemu huncútovi, aj Šeliga má  úspešné návštevy u exprezidenta v paláci, úspešný dvojmesačný príbeh vybliakovania na tribúnach v Bratislave, a v ďalších mestách, na ktorých sa celkovo na Slovensku úspešne zúčastnilo maximálne 50 – 60 000 ľudí, čo sa rovná jednému percentu Slovákov. Sú to naozaj „úspešné“ príbehy zoskupenia ZaĽuďov! Čudujem sa, že ešte stále neexistujúcej strane dávajú média taký priestor. Je to dobre premyslený reklamný marketing. O ostatných mimoparlamentných stranách okrem PS nevieme vôbec nič.

Televízne spravodajstvá sa včera išli potrhať pri utečenej Treema-komunikácii. Po jeho niektorých zlovestných článkoch – útočiacich na SMER ma v TN Markízy milo prekvapil šéfredaktor portálu Aktuality.sk. Na úvod síce poriadne citovo preplieskal komunikáciu, ale na záver aj on triezvo spomenul, že to nemusí byť overená komunikácia i pravda a aj pripustil, že to môže byť zo strany Kočnera i Zsuzsovej chválenkárstvo. A chce tomu aj veriť. Poklona k triezvemu úsudku pán Bárdy.

Reakcií bolo neúrekom. Dali by sa o nich písať ešte litánie. Jedno je však isté, začala sa volebná kampaň a hneď na úvod je na zvracanie. Čo nás ešte čaká nasledujúcich sedem mesiacov, bude naozaj kruté a brutálne. Opozícia si založila na Kočnerovi a na vražde Kuciaka s priateľkou celý svoj raketový útok na vládne stoličky. Doteraz sme od nich nič podstatné nepočuli, ako chcú zmeniť Slovensko. A rečičkám typu My sme zmena a slušnosť, nemôže uveriť nikto, kto používa logiku a rozum. Je to škoda, lebo výmena vládnej koalície by sa zišla, ale za kvalitnejšiu garnitúru. Tá sa však nerysuje ani v náznakoch, iba vo veľkohubých vyhláseniach, osočovaní, vo vyhrážkach a v odsudzujúcich rozsudkoch. A to všetko na základe domnienok a nie faktov!

Naozaj mi je z toho na vracanie. Ale keďže mám kravský, dobre vytrénovaný žalúdok, vydržím aj nasledujúcich sedem mesiacov tráviť bludy politiky zo všetkých strán, straničiek a iniciatív. Ako Česi vravia. „Možná budu blít, ale raději si usrknu ještě ze zapěneného moku“. A teda skúsim vydržať nevracať a to za každú cenu.

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.