Založ si blog

Čo nám to len vytrúbil Truban – náš nový „hrdina“ !

To, čo sa nám dostalo a derie sa do parlamentu je naozaj na zamyslenie sa. Ale máme vždy vládu ako odraz nášho ovplyvňovaného zmýšľania a následného konania. Dve videá nám urobili z nádejného politika nádejného potetovaného narkomanského klamára s nádejou na zmenu. Životom neokresaný mladík sa už vyhlasuje za budúceho premiéra a to i napriek vyhláseniu, že nikdy nechcel byť politikom. Ale ako tvrdí, z chýb sa vie poučiť. To je „veľmo súci“ predpoklad na politika. Motivačný list do vlády teda vyplnil. Škoda, že sa nechce poučiť z chyby vkročiť vďaka internetovému oblbovaniu mladých do politiky a vyhlasovať sa za budúceho premiéra a odísť do sféry odkiaľ prišiel. No, na tú chybu príde až neskôr. A opäť sa nám bude ospravedlňovať? To je, ako keď nám novopečená vodička rozbije nové auto a ešte nám aj niekoho zraní a začne sa ospravedlňovať. Taký je však život Chyby v ňom sa stávajú. U politikov ,platených z našich daní, sa však chyby neodpúšťajú, ale seriózni politici opúšťajú sféru verejnosti. Ale heslo – Chceme zmenu – je však v ústnom podaní nášho samozvaného budúceho premiéra stále veľmi tajuplné. A tak si stále kladiem otázku, čo chcú vlastne zmeniť. Chcú nám vrátiť socializmus? Chcú nám nastoliť fašizmus? Chcú zamedziť voliť robotníkom (ako to Truban napísal v téme robotníci, ktorí ho oj***li)? Chcú zmeniť demokraciu na neexistujúcu superdemokraciu? A to všetko v novej forme v neoliberálnom ponímaní??? Kapitalizmus a jeho podstata peňazí a zisku sa zmeniť nedá, dá sa iba zrušiť a tak stále rozmýšľam, akú zmenu nám to sľubujú okrem výmeny stoličiek. Že sa tu nebude kradnúť? Že tu nebude ovplyvňovať politický život podnikateľské prostredie? Že by si dával predseda progresívcov ako premiér stále trávičku a občas aj niečo tvrdšie?

Vo vedení štátu môže byť hocikto, či Lenin, či Hitler, Či Mao, či Kim, či Trump, či Brežnev, alebo Putin a menovať môžem všetkých vládcov. Kradnúť, lobovať a ovplyvňovať sa bude vždy, za každého režimu a za každého politika. Aj keby nám velil pápež, alebo superotec všetkých náboženstiev. Mečiar to chcel dobre, ale pijavíc, ktoré začali pri ňom kradnúť, bolo neúrekom a na záver žal z ich priazne. Zodpovednosť bola na jeho pleciach. Nedokázal to ukočírovať. Na to isté doplatia všetci, ktorí sú dlhší čas pri kormidle. Doplatil na to aj Dzurinda, z časti aj Radičová a dopláca na to aj Fico.

Asi jediný, ktorý v Európe dokáže vzdorovať týmto vplyvom je Orbán, ktorý tak isto vyhlásil, že kradnúť sa bude vždy, ale treba ľuďom aj dávať. O on aj dáva Maďarom a veľa. Tak isto sa darí aj Salvinimu v Taliansku, ktorého nezlomili ani trestné oznámenia na neho a ani oslobodenie kapitánky lode, ktorá vrazila na palube s utečencami, ktorých chcela silou mocou vysadiť na talianske územie, do policajného člna. Napriek tejto mašinérii jeho preferencie stúpajú. Dnes sú na 40-tich percentách. A keďže sa všetci v parlamente chcú udržať v kresle dlhšie, schválili mu aj tvrdý zákon proti pašerákom ľudí, ktorí spojili s dôverou vláde. No to mu nestačí na rýchle ukončenie imigrácie. Chce nové voľby. To sú dve stratégie umenia politiky. Také v slovenskej progresivite neexistujú.

No a my máme zase trubiča Trubana, ktorý nám vytrubuje zmenu. Trubana, pre ktorého je robotník nula. Truban, pre ktorého klamstvo bolo a aj je prvoradé. Truban, ktorý sa dokáže kajať a vraj sa vie poučiť z chýb. Tak to je asi „bad trip (zlý výlet) ala Truban“ v priamom prenose, ako to on hovorí, keď si trošku zabafá. Čo na jeho nabádanie na narkotiká študentom, čo považuje za chybu, ale aj predaj drog generálny prokurátor? Je to podľa našich zákonov v poriadku pán Čižnár, alebo sa skutok opäť nestal?

Jeho video na facebookovej stránke tohto „budúceho“ progresívneho premiéra (tuším, že sme tu už jedného mali v osobe Sulíka), kde sa popriznával ku klamstvu a okrem častého fajčenia marihuany aj k tvrdým drogám, ako aj v relácii STV Neskoro večer návšteve festivalu Burning man ( v preklade čosi ako zhorený človek- teda odstránenie všetkých zábran) orientovaného na drogovo sexuálne orgie bolo asi pod vplyvom trávičky. Povedal si asi: „Však nejakou báchorkou tým hlúpym mladým z Bratislavy, ktorí ma podporujú, aby sa nevyčlenili z davu, zalepím oči a dozvedia sa, že som jeden z nich, ktorý bafá trávičku a občas si dá aj čosi tvrdé!“

Po takomto škandále by vo vyspelých demokraciách už v politike nebol. Vlastne on ešte politikom nie je, ale snaží sa o to. No odhodlanie po zmene našich mladých to určite nezlomí a poskytnú mu svoju priazeň. Chyby robia predsa všetci, len sa z nich treba poučiť! A pritakali mu aj Brblavý s Hlinom. Zrazu nespustili uštipačné monológy!

Ale vráťme sa k samotnej podstate. Spomínal som, že poškvrnený sa tak vyvinil, že aj Fico na druhý krát stratil reakčnú reč. No v piatok sa objavili jeho písačky na internete, kde na portáli Blackhole (v kalkovom preklade Čierna diera, alebo Čierna pekná kaša) napísal: „nebudem sa dlho rozpisovat, dnes ma caka este predat 5gramov bieleho“ či „biele je uz rozpredane uz ma stale neotravujte ze aj vy xcete“. Na otázku novinárov, či je to písané pod jeho pseudonymom zahral odpoveď do autu. No po tlačovke už pseudonym priznal. A na otázku či predával drogy, sa mu okamžite zmenil výraz v očiach, stiahli sa mu hlasivky a odpoveď pregĺgal. Vďaka, že existuje televízia, pretože jeho odpoveď, že nepredával drogy sa ukázala ako klamstvo. Čiže opäť zopakoval to isté ako v prvom videu. A toto je človek, ktorý sa už pasoval za slovenského premiéra? Škoda, že je vysoký a pravú ruku si nezasúva do zapnutého saka na hrudi. Dnes už máme pokrokovo zarasteného premiéra, takže v tomto by sme nič nezískali, no na rozdiel od neho by pribudli masívne potetované ruky, ktoré ukázal na tlačovke, neobratnosť v reči, chudobná slovná zásoba, užívanie a po jeho klamlivej odpovedi aj predávanie narkotík a z očí sršiacu drsnosť a nedobro.

Iný príklad máme v Kollárovi, ktorý nemal krok, ale ani len malinký krôčiček od mafiánov – dvoch už zastrelených gaunerov Steinhübela a Deáka. Neviem, či by sa od nich verejne dištancoval, ak by žili. A dnes už je v politike. Zmrákalo sa nad ním vďaka pozvaniu Le Penovej, ale už to, že takýto človek sa dostal do politiky stojí za uváženie aj napriek jeho nedávnym dobrým názorom. Aj on by vo vyspelej demokracii nemal miesto v politike. No a vrchol som videl v jeho reklame, ktorá preráža na internete. Asi šesťkrát som ju zastavil, ale v piatok som si ju pozrel až do konca a žasol som, čo tam Kollár povedal. Postavil sa pred Leopoldovskú väznicu a tvrdil, že sa bol pozrieť za múry, ako poslanec, kde je továreň a kde makajú samí zločinci. Ale počudoval sa nad tým, že tam nevidel ani jedného politika, ale že po voľbách už príde ten čas, kedy sa tam dostanú a budú tvrdo makať vo väzenskej fabrike. A toto hovorí človek, ktorý zázračne zbohatol po zmene systému, kedy sa rúcali všetky zákony a spravodlivosť mala 10 ročnú dovolenku. Ak by nebolo spomínaných atribútov a premlčacej doby, spoznal by tú Leopoldovskú fabriku určite už dávnejšie. Šikulka je to len ten Kollár. Riadi sa presne porekadlom : Zlodej kričí, chyťte zlodeja.

Asi by nám pomohli neúprosné spoločenské a právne zákony nášho nášho veľkého brata. Svetoznámy režisér Polanski sa práve preto nemôže vrátiť do USA, pretože by sa okamžite ocitol za mrežami za zvedenie 13 ročnej nádejnej modelky v roku 1977 – teda z dávnej minulosti. Nepremlčiavanie za mlákou neexistuje. U nás zahladíme aj vraždy. Už čakám, kedy sa víťazne vráti na Slovensko z Belize náš supergauner Mello, Ešte pár rôčkov však musí vydržať. Rovnako to v USA platí aj o politikoch. Tak to chodí po svete, len u nás vládne pseudodemokratická nespravodlivosť. Veď vraždiť môžeš, ale potom sa poriadne zaši na 20 rokov a si čistý!!!

Ďalší prípad máme už našťastie v exprezidentovi. Kiska má stále odvahu i napriek svojej nekalej minulosti. Derie sa znova do politiky, ale už nie ako nová tvár, ale človek, ktorý popieral vo funkcii prezidenta všetko, čo urobila vládna koalícia. Ktorý kazil imidž Slovenska vyhlasovaním, že tu máme mafiánsky štát. Keď mal toľko súdnosti, prečo neodstúpil z funkcie a naďalej stál na čele mafiánov. A po prevalení sa Kočnerovej komunikácie to s mafiánskym štátom len utvrdil, že veď som vravel a mnohí ma za to odsudzovali a potvrdilo sa, že tu mafia vládla. Kiska asi nepozná základné prvky mafiánskeho štátu. A sám Kočner nebol mafiánsky štát, možno prvok mafiánskych praktík využívajúc svoje kontakty a informácie. Ja však už od 15-teho júna čakám na kroky polície, keďže Kiska už nemá imunitu. No a obvinenie za daňové delikty nie a nie uzrieť svetlo sveta. Hádam sa policajti v NAKA neboja, že by mohol byť ministrom vnútra?

Ale v kútiku duše sa už teším, že budeme mať ďalšieho bradatého, potetovaného narkomana vo vláde, dokonca teraz už na premiérskej stoličke. To bude progresívne zmenené vládnutie. Čo na to jeho súputnik“ čestný to a čistý“ občan štátu doteraz stále neúspešný politik Beblavý. Nebrbol si do trubiča, a nedal od neho ruky preč, pretože to pobilakoval a povýšil na cestu poučenia mládeže z krízového drogového vývoja našej mladej spoločnosti. A ani zásadový Hlina veľmi neprotestoval. Avšak je ochotný si dočasne vytetovať heslo: So Smerom nepôjdem! Aké to pôsobivé! A tak boli na prešľapy vždy rozhorčení „murár s tankistom v jednej osobe“ Hlina a najmä skrachovaný finančný poradca banky Beblavý výnimočne zhovievaví, veď pre Beblavého ide o predvolebného koaličného súkolegu, bez ktorého by sa s vyše dvoma percentami nedostal ani na predparlamentné schody? Zacítil šancu opäť si pri niekom vyhrievať v parlamente svoju už hranatú zadnicu a tak sa progresívne prisal, ako Spolupijavica. „Až sa mi z tejto dojemnosti kotúľajú slzičky po tvári“, pretože, keď sa títo traja motivačne zdatní s príveskovým štvrtým dostanú ku korytám, bude naozaj veselo!!!

Pavel Jacz

 

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.