Založ si blog

A zase sme poslední po ďalšej volebnej euromaturite? A koho sme vystrelili do EP?

Prekvapilo ma len veľmi málo z toho, čo sme nahádzali do volebných urien. Vďaka šialenému štekaniu besného psa baskervillského zo všadiaľ s názvom Eurovoľby (Bál som sa, že aj keď budem sedieť na intímnom kráľovskom tróne, že bude nejaký kandidát do mňa hustiť bláboly hologramom na obkladačkách, tak som si radšej namontoval super jasné silné reflektory nasadil som si tmavé okuliare a slúchadlami s hudbou som túto možnosť eliminoval.), sa aktivizovalo o sedem percent našich obyvateľov viac, aby si obuli topánky, slávnostne sa obliekli a zamierili pred tribunály volebných úradníkov. No i tak sme zase poslední!!! Po piatkových žúrkach až do rána sa mladí prišli v mestách progresívne realizovať. Nechýbali im tak „veľmi opticky vzdelané“ tak po americky populárno-politicko-islamsko-davové fúzkobriadky a s presvedčením hraničiacim s neomylnou istotou budúceho luxusného života si zaškrtli tých svojich internetovo davových kandidátov- „priateľov“, len aby boli innn a coool a v mladom kolektíve v práci neboli na odstrel. Také sme tu už kedysi zažili so SZM. To, že dnes bývajú po dvoch či troch na izbách v podnájmoch a nie vo vlastnom a ani v zadĺženom a ešte si musia platiť aj za vlaky, aby sa mohli po týždňovom hamburgerovaní a tyčinkovaní energiou konečne doma poriadne najesť u mamy, hádžu všetko na Fica a spol. Veď ich teší, že budú absolútni liberáli a budú si vlastne robiť, čo sa im zapáči. Dokonca taký niekoľkonásobne stranový poslanec Beblavý vyzval v diskusnej relácii STV na demisiu vládnej koalície (Opakoval slová ním nenávidenej Francúzsky Le Penovej, lenže Slovenských 23 percent voličov, nie je vyše 60 % francúzskych!). Pretože v tom čase uniknutých výsledkov ešte len 20 percent národa vyradilo z volieb do EÚ dve strany koalície Most Híd a SNS. Ja sa len čudujem šéfom PS, že im stojí za nejaké percento prichýliť k sebe toho politického zúfalca spolu s najvyťaženejším televíznym právnikom Lipšicom, ktorí by bez Trubanovej čriedy zostal asi s hodnotením približujúcej sa k jednočlennej ziskuchtivej strane Korektúra!!
Žiaľ, so vzdelaním hraničiacim s neznalosťou našej histórie a súvislostí som sa presvedčil včera s 21-ročným mladíkom pracujúcim v jednej nemenovanej firme. Mali sme čas asi na polhodinový rozhovor. Nežasol som, predpokladal som, aké bude mať názory. Len som si overil, či aj čerství absolventi gymnázia s maturitou žijú ešte stále v nevedomosti a povrchnej znalosti a že škola im zatajuje a prekrúca históriu mnoho krát viac, ako to robili ideológovia bývalého režimu.
Ale poďme k výsledkom: Odzrkadľujú to, čo sme predpokladali, že Progresívne Slovensko a Spolu, vďaka internetovému marketingu môže poraziť v týchto pre Slovákov nezaujímavých volieb aj  SMER. Stalo sa. Príde nová krv do EP a „určite tam čosi vystrieľa“ s tou obrovskou palebnou silou štyroch poslancov „ životom ostrieľaných nováčikov“ pre našu krajinu.
Som rád, že sa tam nevmestil náš supertalent 25 ročný skúsený znalec európskej politiky Dominik Hatiar. No žiaľ, vo volebnom drafte neuspel! A teší ma, že sa nepredraftoval ani jediný člen strany Korektúra, ktorý má už osobný bankrot za sebou a pre ktorého je vtip trestným činom a osobnou ujmou, ktorú si chce nechať zaplatiť, Andy Hryc . Dokonca v obvode, v ktorom býva. nedostala jeho jednoosobová strana ani 0,00000001% hlasu. Asi sa Andy pohádal aj s rodinou.
Zarmútil ma ale posun najhubatejšej ŠaŠkárky Ďurišovej Nicholsonovej. Za touto bosorkou Luciou bude nielen mne, ale aj novinárom smutno. Jej odchodom stratíme časť našich zaujímavých tém a konečne prestaneme hľadať jej maturitné vysvedčenie. Škoda. Bosorka Lucia s novou lepšou vizážou zapadne do súkolia EP a nebude o nej počuť. A možno aj čosi intímne k nám prenikne. Budú nám chýbať jej škandály, osočovanie, rozčuľovanie sa,urážky protivníkov, útoky na Fica,  výmysly a bludy, ktoré ako kedysi od Slotu oživovali slovenskú politiku. Ešteže si to Matovič rozmyslel, lebo ani Polák nedostal 50 tisíc hlasov! Ale čo to bude za zábavu, keď tu zostane osamelý Matovič bez našej kanadskej aktivistky chutných dám! Bude mi to pripomínať rozdelené humorné dvojice Lasica bez Satinského a Bubílkovej bez Šimeka. Teda už žiadny poriadny humor.
No najviac hlasov dostala plasticky omladená už pomaly dôchodkyňa Europarlamentu Beňová zo SMERu a k nej môžeme priradiť aj stálicu Štefaneca z KDH.
Po prvý raz sa dostali dve známe tváre z dielne v poradí tretích Kotlebovcov. Mozog strany Uhrík a statočný dnes už exsudca Radačovský, ktorý si to rozdal s prezidentovými pozemkami.No neviem, čo tam dokážu s dvojranovkou?
Čo dodať a iba chcem zaželať novozvoleným poslancom, aby si užívali atmosféru obrovskej a najmä drahej čarovnej európskej inštitúcie (vyše 40 000 veľmi dobre platených európskych štátnych úradníkov  a zamestnacov a skoro 800 super platených europoslancov, čo ročne stojí stámilióny Euro, časť aj z našich peňazí), v ktorej zvolení poslanci pozerajú na nezvolených komisárov s predsedom, ako rozhodujú za nich a vydávajú všemožné smernice, aby si užívali luxusu i doživotného vysokého dôchodku a ak prídu domov, aby sa dôležito a neochvejne tvárili a zdôrazňovali, ako nám Európska Únia pomáha dotáciami a nepreriekli sa, že vlastne z našich peňazí, ktoré pošleme na európsky bankový účet. Veď európski úradníci veľmi správne rozhodnú, či naše pardon už európske peniaze „správne a pravdivo“ očistené od prívlastku slovenské, výhodne investujeme do našich diaľnic, železníc, ďalších významných stavieb, ktoré zaplatíme európskym staviteľom a najmä do niektorých čudne hlbokých vreciek slovenských jednotlivcov.
Pavel Jacz
P.S. Účasť slovenských voličov na prezidentských a európskych voľbách  dáva do popredia otázku ústavne zakotviť povinné voľby, ako to majú v Belgicku,v  Luxembursku, v Grécku a tak ako aj v Estónsku zriadiť internetovú voľbu (nedávnych parlamentných voľbách volilo v Estónsku prostredníctvom internetu 44,5 percenta voličov). To preto, aby sa ukázala pravdivá voľba národa a nie len aktivizovanej silno kričiacej rozzúrenej menšiny, ktorá si chce ukradnúť moc. V štáte, kde vládne chaos, nedodržiavanie zákonov a v diaľke plápolajúca spravodlivosť by to bola podľa niektorých ziapačov trúfalosť. Viem, že „inteligentný“  fúrik alias natan  a aj ostatní s klapkami na očiach ma ihneď počastujú minulosťou (mimochodom moja jediná značka , keď som ako študent písal o športe články do TIPu a Pravdy  bola jcz). Tak páni poslanci zamyslite sa nad zmenou ústavy, lebo možnosť voliť a občianska povinnosť voľby na Slovensku stojí naozaj za fajku močky!!!

 

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.