Založ si blog

Ako sa stali agentúry Focus a AKO na smiech?

Je to na smiech, ak počas dvoch týždňov sa zmení 4-6 percent na 53 %. Rozdiel skoro 50 % percent je impozantný. Myslím si, že aj Einstein by mal s týmto vzostupom problémy, aj keď obrátil teórie o relativite na ruby! A toto sa udialo na reálnom predvolebnom Slovensku. Nebola to teória, ale skutočnosť. A tak si položím otázku, naozaj skutočnosť?

Zhliadol som na „Ako sme zachránili Čapútovu..“ teda video kontroverzného Vaskyho. A pekne som sa zasmial a najmä pobavil. Vaskyho a jeho nerozlučnú dvojičku momentálne prezidentského kandidáta Daňa pravdepodobne vyškolil nesmrteľný Mičurin a tak vynašli neuveriteľne zázračné hnojivo, ktorým ekologickým spôsobom totálne urýchlili rast kandidátky na prezidentku. Podstatu odhalili v tom, že im prekážal favorit Mistrík s jeho nekorektnou predkampaňou a jeho úzke väzby na isté kruhy a na súčasného šéfa PéPaláca a SaS, ktorú zakladal. Nazvali ho suchárom, bez znalostí, bez rétoriky. …V tom s nimi súhlasím. Prezident predsa musí aj vyzerať a byť sympatický. Prezident by mal stelesňovať to najlepšie z národa. Mal by mať kvality, vzdelanie, čistotu, morálku, česť a najmenej odporcov v radoch obyvateľov a to najpodstatnejšie je,  aby mal najviac priaznivcov, teda voličov, ktorý chcú, aby reprezentačne zastupoval ich rodnú krajinu navonok. To, že sme sa popálili, lebo sme v predchádzajúcich voľbách nevolili za niekoho, ale proti niekomu bol už druhý omyl opozície, ktorá aj preto márne siaha po nedostihnuteľnej vláde. Po prvý raz to bolo v súboji Mečiar – Schuster.

O čo vlastne išlo? Ako vysvetlil Vasky, tak cez svoju úderku „Vasky Jugend“ vymysleli stratégiu na odstránenie Mistríka, ktorý sa nemusel, ale ako ho pochválil šéfovia OĽaNO a SaS sa zachoval čestne a sebakriticky odstúpil po prvom zaostávaní za Čapútovou. To preto, aby sa netrieštili sily medzi „jedinými demokratickými kandidátmi“. Podľa opozície – teda výnimočnej elity medzi ostatnými nedemokratickými kandidátmi!?!?!

Vaskyovci to dosiahli prehováraním všetkých, ktorí mohli očakávať telefonát z reklamných agentúr v rámci zisťovania preferencií. Otázne je pre mňa, ako sa k tomu zoznamu ľudí dostali? Podstata bola v tom, aby všetci nimi oslovení i napriek tomu, že budú voliť iného kandidáta v rámci odstránenia Mistríka, povedali do telefónu agentúrnikom , že budú voliť Čapútovú. A tak sa aktivistka z Pezinka dostala počas týždňa raketovým tempom na druhú priečku za Ševčoviča, ktorý mal okamžite 30 percent, rovnako  ako v relácii Markízy Na telo majú čudesné čísla od prvej sekundy všetci opozičníci. .

Spomínanému skoku Čapútovej by sa ešte s prižmúrením oka dalo ešte uveriť i napriek tomu, že to bol viac ako výrazný skok z volebnej podlahy k piedstálu. Toto sa udialo za týždeň a čo čert nechcel, druhý týždeň bol ešte bombastickejší. Skok o 36% na 53. Úžasné, ale neuveriteľné!!!

Vasky to vysvetľuje takto. K ich stratégii sa pridalo aj Progresívne Slovensko, ktoré skopírovalo trik cez svoje linky možných odpovedajúcich a tak dokonale zachránili doteraz nie veľmi známu, ale sympatickú aktivistku Čapútovu. Pri tom zrýchlení preferencii by sme ju mali posadiť do rakety a určite by o tri dni pristála na Marse a vyvesila by tam Slovenskú vlajku. Hneď by sme ovládli ďalší kontinent a Slovensko by sa rozlohou stalo veľmocou.

Na tom, ako reklamné agentúry Focus a AKO naleteli, sa smial Vasky a poriadne som sa zabavil aj ja. Pekný vtip, ktorý odhalil preferenčnú a pochybnú stratégiu agentúr. Verím, že nebude mať dohru ako súboj Wallner – Hryc zo strany herca – bankrotára, ktorý chce a potrebuje ďalšie nové „peňeži!“ Očakávam, že sa ozvú zasiahnuté kruhy, ktoré vyhlásia voľby na Slovensku za nelegitímne a dožijeme sa ďalších sankcií proti Rusku. A to preto, lebo za všetko ako čítame, počujeme a vidíme v mainstreame ,môže Putin. „A toto je predsa neuveriteľné zasahovanie do volieb zo strany Ruska!!!!“

No na záver ešte zreprodukujem slová Vaskyho, že voľby ukážu pravdu a že ak Čaputová možno dosiahne 9 percent, bude rada. Ale hlavný zámer, zbaviť sa Mistríka to splnilo.

Vypočul som si aj rozhovor vo Fun radiu, kde Daňo Sajfičkovi (tak Daňo oslovoval Sajfu), ktorého trochu vykoľajil, vychrlil na Čaputovú, že je to pobehlica, žumpa a podvodníčka a že je to ochotný dokázať aj na súde. Nuž, voľby prinášajú nielen hnojivo, ale aj hov… – pardon teda exkrementy a vracaniny. Koľko ich ešte bude?

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.