Založ si blog

Novinár Martin M. Šimečka nemá v komore turnikety. Škoda, potom by neohuroval.

Bakalov týždeník Respekt zorganizoval na konci mája skoro dvojhodinovú besedu v Brne o situácii na Slovensku po excese dvojvraždy so slovenskými hosťami. Zameranie českého štvavého média malo aj zameraných hostí. Novinár Milan Šmečka, zástupkyňa organizátora Za slušné Slovensko Táňa Sedláková (prosím nemýliť si s redaktorkou kultúry Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu) a známa to redaktorka spravodajstva RTVS a samozvaná šéfka vlastných odborov Zuzana Kovačičová Hanzelová. Táto zostava predznamenala okydávanie Slovenska v zahraničí.

U Šimečku to nie je nič inovatívne, keď na úvod povedal, že bude hovoriť po česky , ako vždy v českom médiu a tak si zatrénoval českoslovenčinu, ktorá „zaujala“. Veď bol šéfredaktorom Respektu od 2006 do 2009 roku. Asi by tomuto slovenskému „vlastencovi“ auditórium nerozumelo, ak by hovoril po slovensky. To je však len kozmetická záležitosť jeho výpovedí a o stave Slovenska po dvojvražde. Keď som včera počul pateticko-herecký prejav prezidenta Kisku v parlamente, ako keby si obaja vo väčšine téz vzájomne odsúhlasili reči. Nie nadarmo dostal ten menší od toho väčšieho štátne vyznamenanie pri štvrťstoročnici Slovenska. Zaujímavé je, že prejav prezidenta o stave republiky v parlamente konečne ukončil prezentáciu bielych odznakov s nečitateľným názvom  na moderátoroch v Novinách TV JOJ.

I keď počet zúčastnených na SNP prešiel neraz revíziou počtu, „informovaný“ redaktor jedného z triumvirátu vraj mienkotvorných ( čiže zavádzajúcich pozn. autora) denníkov s minimálnymi číslami čítanosti 2,2 % nezabudol zase ohúriť počtom zúčastnených na proteste v Bratislave. Opäť udal číslo 65 000 a zavádzal tak brnenské auditórium. Pán Šimečka, keď Vás nevedia osloviť rozmery námestia SNP v Bratislave a minimálne priestorové možnosti pre človeka, zaobstarajte si zábrany a turnikety (napr. požičajte si ich od Kmotríka, ten ich má na skládkach po búraní štadiónov niekoľko desiatok) na ďalší protest a budete vedieť presne ako na futbale, koľko ľudí sa zúčastní na protestoch, aby ste nabudúce už nešírili bludy o skoro trojnásobne zdvihnutých počtoch.

Zastavím sa ešte pri jednej Šimečkovej definičnej vete. Na to, aby sa zamedzilo ďalším svinstvám, mafiánskym praktikám a neprávostiam, treba zmenu systému!!! Zarazil som sa, že sa chce vrátiť tento trpiaci ošetrovateľ, plavčík, predavač, kurič a samizdatista do socializmu. A možno myslel na nejaký mohamedánsky ázijský systém, keď mu kapitalizmus na základe demokratických volieb vo Ficovej ére nevyhovuje. Je mi jasné, že ako zástupca politickej menšiny môže len tárať za peniaze mecenášov súhlasiacich s jeho názormi, pretože Denník N, kde je predsedom redakčnej rady, by sa z reklamy neuživil. Viem pán Šimečka, veľmi rád by ste videli na čele tohto štátu svojich „koňov“. Ale na to nestačí len si vymýšľať a tárať. To by ste museli podstatne zmeniť myšlienky, rovnako ako tí vaši vyvolení a presvedčiť tak väčšinu slovenských voličov, ale to sa asi v demokratickom systéme s vašou slepou taktikou asi nedá. Takže sa asi naďalej budeme stretávať len s vašimi hrôzostrašnými teóriami, kam Slovensko smeruje. A na záver ešte zopakujem. Zožente si na budúce turnikety, aby ste z počtov protestujúcich nedostali päťku! A to isté platí aj pre herca Kemku, ktorý ohuroval v Novom čase s rovnakým číslom.

Pavel Jacz

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }a:link { }

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?