Založ si blog

Komu chýba charakter a chrbtová kosť? Hegerovi, alebo Mičovskému?

To, čo nám predviedli v pondelok 7. jôna obaja aktéri pri demisii a antidemisii svedčí o hrubej falošnosti jedného z nich. Nechcem byť sudcom, ale popíšme si, čo sa stalo.

Minister Mičovský oznámil svoju demisiu na základe toho, že jeho nominantku  v SPF obvinili z trestného činu. Zrazu si po dvoch týždňoch zmyslel, že už prezidentke doručenú demisiu zruší (naša ústava také niečo nepozná), čo aj urobil v pondelok listom hlave štátu. Na tlačovej besede, ktorú zorganizoval na základe tohto rozhodnutia povedal, že ho presvedčilo mnoho listov od malých poľnohospodárov a široká podpora (Vyšlo najavo, že si vraj túto podporu sám zorganizoval!) a on nechce utekať z boja. Povedal, že to konzultoval s Matovičom, ktorý nebol proti a preto v pondelok predpoludním navštívil premiéra, ktorého rovnako informoval o svojom rozhodnutí. Nechce sa mi veriť, že by premiérovi nepovedal, že chce zostať vo funkcii ministra a oznámiť to národu formou tlačovej konferencie.

Poďme na druhú stranu. Heger dlho hľadal nástupcu (Niet sa ani čo čudovať, lebo OĽaNO má podľa predvolebných rečí „super odborníkov“ ako maku na každom rohu.). Nakoniec v piatok predstavil prezidentke svojho poradcu ako kandidáta na ministra. Vraj sa zhodli. Takže bolo rozhodnuté. A tri dni nato k nemu prišiel minister Mičovský, aby mu oznámil svoje rozhodnutie zostať ministrom. A Heger ho asi neinformoval, že sa už rozhodol a Mičovského asi nechal v tom, že zostáva vo funkcii. A po Mičovského tlačovke na otázku o odvolaní demisie premiér povedal, že išlo o Mičovského PR. To bolo celé jeho vyjadrenie k tejto téme. Veľmi „výstižné“!!!

Je však zarážajúce, aká z toho vznikla groteska.

Ak si vezmem doterajšie úprimné vyjadrenia Mičovského na tlačových besedách ako ministra, vždy sa snažil úprimne odpovedať a netváril sa ako boh. Žiaľ, jeho manažérske schopnosti na komandovanie tak zložitej oblasti boli nad jeho sily. Nepamätám si na to, že by sa vykrúcal, úprimne klamal, alebo úprimne trepal.

A čo náš premiér? Na otázky zväčša neodpovedá asi ako „pravý“ veriaci. Snaží sa vždy oblúkom vyhnúť priamej odpovedi, niekedy aj klamstvami a neustálym osočovaním predchádzajúcej vlády ko argumentom. Mám mu teda veriť, že sa rozhodol obsadiť ministerské kreslo až po tlačovke Mičovského. No neviem, neviem.

Mičovský teda urobil zo seba komika – blbca, ale vďaka komu? Vďaka Hegerovi, alebo vďaka jemu samému? Odpovedať si môžete sami, kto z týchto dvoch nemá ani charakter a ani chrbtovú kosť. A kto koho chcel zosmiešniť a podraziť? Už som napísal, že ja sudcom nebudem, ale myslím si svoje. A čo si myslíte Vy? Bol špinavcom v tejto politickej šachovej partii premiér Heger, ktorý vedie národ, alebo dnes už exminister Mičovský? Chrapúňom v tejto humoreske je iba jeden z nich, obaja určite nie! Taká je dnes slovenská morálka väčšiny politikov a nielen politikov. A tak sa stretávame dennodenne s neúprimnosťou, klamstvami, zlodejinami, násilím, protekcie, úplatkami, podrážaniami kolien, osočovaním, pritakávaným lízaním zadníc, špinavými bitkami o posty, egoizmom, zveličovaním nepodstatností s jedinným cieľom, čím viac si nahrabať do svojho trezorového senníka. To je dnešný zmysel veľkej väčšiny nášho „úžasne demokratického“ systému!!! Veď – money, money…aneb za peníze v Praze dům.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.