Založ si blog

Ako si včera Čaputová protirečila a odhalila chyby v zmluve s USA, pričom ponúkla iba zle prišitú záplatu.

To, čo včera predviedla prezidentka Čaputová, sa rovná počínaniu hláv štátov s diktátorskými praktikami a nie k demokratickej krajine. Bolo evidentné, ako si protirečila. Najskôr sa s neomylným prejavom kajala pred zmluvou, s ktorou jednoznačne súhlasila a následne odhalila chyby zmluvy, ktoré aktérom všetci vytýkali, keď pripojila interpretačnú doložku. A tá poukazuje na vážne nedostatky v zmluve. Interpretačná doložka nie je zmluva, iba zdrap papiera, ktorý Američania vôbec nemusia rešpektovať! Prečo sa takto aj podľa samotnej prezidentky k zlej zmluve postavila Čaputová? Prečo ju nevrátila na prepracovanie naspäť do rokovacieho procesu, keď mala sama pripomienky? Prečo sa vyhla odobreniu na Ústavnom súde SR s odvolaním sa na poradcov, ktorým dala za pravdu a ktorí určite neboli objektívne naladení? Prečo aj ona odignorovala vyše 30 pripomienok k zmluve Generálneho prokurátora Žilinku? Kam sa vlastne ponáhľala?

To sú otázky, na ktoré pozná odpoveď iba naša „americká prezidentka“ Susan Tchaput. Je neuveriteľné, ako si s národom Slovenským vytrela zadnicu. Takáto je teda slovenská prezidentka!!! Pred občanmi sa doslova „vyzliekla“ so svojím zapredanstvom do naha!

Verím, že to obyvateľom trkne a pôjdu sa vyjadriť v referende, aby takáto škodná zmluva pre Slovensko stratila platnosť, pretože to nebude iba 10 rokov trvania zmluvy za chudobných 100 miliónov. Určite prídu ďalšie v tichosti prepašované dodatky k zmluve a nebudeme sa ani diviť, čo tu budú stvárať cudzí vojaci. Bude nás to stáť oveľa viac a môže to stáť aj životy nás všetkých, ak sa rozhorí vojenský konflikt, ktorému táto zmluva len prikladá ešte navyše do ohňa . Možno si to Naď, Korčok, Krupa, Čaputová a jej právnici i všetci tí, ktorí drukujú tejto zradcovskej zmluve uvedomia, až keď bude neskoro, keď sa ráno neumyjú ani v studenej vode, keď nebudú môcť telefonovať s rodinou, nezasurfujú si na internete, nebudú mať teplo v dome a nekúpia si ani jedlo, aby zaplnili vyhladnuté žalúdky a budú sa báť vôbec vyjsť na ulicu! A predovšetkým, keď už nikdy neuvidia svojich príbuzných, ak vôbec zostanú nažive!

Je mi zle a zároveň aj smutno, že máme vo vláde takto zmýšľajúcich vojnových jastrabov zakrývajúcich sa za bezpečnosť Slovenska a pripomínajúcich praktikami komunistických zanietencov smerom na opačnú stranu. Ale opakujem, čo sme si vo voľbách vypražili, tak si to aj spapkajme. Verím, že sa ľudia poučia a v nasledujúcich voľbách už nikdy nebudú voliť proti niekomu, voliť klamárov, podvodníkov, farizejov a nevzdelancov, alebo sa rozhodnúť podľa toho, ako volí ich zadubený okruh známych, ale podľa svojho uváženia a teraz predovšetkým nenechajú prepadnúť referendum!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.