Založ si blog

Nový asfaltový povrch na moste SNP v Bratislave? Hotový výsmech! ! ! !

Bratislavský most SNP je od 1. júla v rekonštrukcii. Našťastie premávka je pre dovolenky tretinová. Všetci ktorí prechádzali, pozorne sledovali druhú stranu vozovky, ako sa chýli jej úprava k záveru a tešili sa, že budú jazdiť ešte po rovnejšej vozovke, ako tomu bolo doteraz. Pôvodný asfalt, ktorý v roku 1975 kládla nemecká firma bol vo väčšine v poriadku, iba na niekoľkých miestach doslúžil a čiastočné opravy nevydržali dlho. A tak mesto vybralo dodávateľa firmu Swietelski a s dovozovým asfaltom (na Slovensku sa takýto špeciálny nevyrába) v priebehu prvého mesiaca zrekonštruovali polovicu vozovky. Na pohľad vyzerala velmi kvalitne. No, len čo premávku presmerovali na zrekonštruovaný asfalt vodiči schladli a žasli ako im začalo natriasať vozidlá. Nerovný povrch asfaltu dá zabrať tlmičom každého auta. Tí, ktorí ich majú už vyzjazdenejšie doslova tancujú na vozovke. Je až neuveriteľné, ako sa s drahým dovozovým asfaltom bez dokonalých strojov zobchádza. Asi rovnako, ako rebublike Ohopoho!!! Myslím si, že túto „fušerinu“ by žiadny úradník Magistrátu hlavného mesta Bratislavy nemal skolaudovať bez toho, aby sa previezol autom! A potom verím, že firma Swietelski bude na vlastné náklady brúsiť vrchnú vrstvu a s kvalitnými strojmi, ktoré dokážu robiť rovnú hornú vrstvu, vyrovnajú a vyhladia vozovku.

Mimochodom, čudoval som sa, prečo na každej strane zúžili prejazd iba na jeden pruh. Veď mohli uzavrieť celú jednu stranu mosta a v pokoji opravovať celú stranu bez toho, aby sa robotníci mohli sústrediť iba na prácu a nie na to, či ich niekto neprejde autom! A po dokončení, by jednoducho presmerovali premávku na opravenú polovicu a druhú by bez rozptyľovania hustou premávkou rovnako kvalitne opravili! Ale to je bratislavským vodičom, ktorí sú zvyknutí na všeličo, asi jedno, len aby nestáli v zácpach!

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.