Ešte som nepočul takú blbú otázku od skúseného rozhlasového moderátora! !!

Ak občas sledujete na televíznych spravodajských staniciach tlačové besedy, musíte si všimnúť ten obrovský rozdiel v prístupe dnešných a môžem povedať, že mnohých aj plytkých novinárov ku koalícii a opozícii. Pokiaľ ide o dnešnú koalíciu novinári by sa pýtali do aleluja. Mnohokrát počujeme úplne nezmyselné otázky, len aby progresívnosťou nasiaknuto-podmazaní novinári dokazovali divákom, aká je vládna koalícia neschopná. Ich základným mottom je vyfabulovať otázku zo sprostosti či z drobnosti. Inak povedané z každého exkrementu dokážu upliesť dokonalú lokomotívu a niektorí aktivisti aj kozmický koráb. Pritom inteligenčná úroveň otázok niekedy nedosahuje ani úroveň pomocnej školy. Ide len o dehonestáciu, nie o poznanie faktov a pravdy.

Aký to rozdiel na tlačovkách opozície! Tá môže v prejavoch trepať všelijaké hlúposti a novinári, ak majú dve až tri nepodstatné otázky, tak je to veľa. Zväčša len zhltnú sprostosti, ktoré im opozične a progresívne zmýšľajúci politici predostrú. A môže to byť akákoľvek kravina z úst politikov. Dosť ťažko sa vládnej koalícii bojuje proti tejto progresívno-opozičnej novinárskej grupe, kde sa jeden za druhým predháňajú hlúpostných otázkach, len aby podkopali na každom kroku koalíciu.

Zaujímavý je aj rozdiel v repetovaní tém. Pokiaľ si opozícia vymyslí a na tlačovke povie pomimo, že premiérovi smrdia nohy, tak všetci aktivisti na tlačovkách Smeru, či Hlasu okamžite zisťujú či topánky,alebo ponožky premiéra stoja 80 alebo 2000 Euro a hlavne či za také peniaze sú aj priedušné. Nepýtajú sa na dôležité veci, ale doslova sprostosti. Opačne to nefunguje ani s vážnou témou. Aj medzi týmito novinármi však existuje aj super blbá elita, ktorej je absolútne jedno, akú idiotinu sa opýtajú, len aby splnila dehonestáciu vládnej koalície. O tých je zbytočné hovoriť, tu nepomôže ani gilotína.

No a poďme k odkazu v titulku. Je zaujímavé, že najhlúpešia otázka, akú som doteraz počul, vyšla zo Slovenského rozhlasu prenášaného aj Slovenskou televíziou. Boli to sobotňajšie Sobotné dialógy (5.10.24) a vyšla z úst moderátora Mateja Baráneka. A opýtal sa tú kravinu dva krát za sebou. V rozhovore s premiérom Ficom sa doslova opýtal, či kvôli konsolidácii neodídu zo Slovenska automobilky!!!!! Niekto Baráneka nahuckal a ten bez použitia mozgovne opakoval ako ovečka či lepšie baranček tému opozície a ešte ju špecifikoval na automobilky. Pýtam sa Baráneka, ak mu zvýšia platby za služby o nejaké percentá, odsťahuje sa z bytu, do ktorého ako majiteľ investoval mnoho peňazí, pokým si ho nezariadil na svoj vkus? Určite nie a to nie sú miliardy Euro, ale niekoľko stotisíc. Ešteže ho premiér Fico uzemnil s vreckom jabĺk . Aj v tomto prípade je vidieť, že novinári nepoužívajú vlastnú hlavu, ale preberajú sylaby od opozície. A tak si môžeme len povzdychnúť, kto vychoval takýchto bezpohlavných novinárov bez vlastného názoru a najmä používania rozumu a hodnotenia ozajstnej reality. Ale najdôležitejšia je otázka, kam sa podela novinárska česť a novinárska etika u takýchto novinárov???

Pavel Jacz

Prečo nám mainstream klame? Ako sa to dá zmeniť? A dá sa to?

17.10.2024

Každá redakcia funguje na rovnakých princípoch. Má svoje centrum redaktorov, ktorí vyrážajú do terénu a prinášajú svoje pohľady, vo vzdialenejších mestách a v zahraničí majú svojich korešpondentov a ako hlavný zdroj informácií majú redakcie tlačové agentúry a televízne aj obrazové správy z Eurovízie a ďalších televíznych agentúr s popiskami. A práve v [...]

Pre poslancov Valášeka a Krúpu sme zistili zoznam prednášajúcich na oslavách SNP.

25.08.2024

Prehľad rečníkov: 1 Nvotová úvod – sjúper mopedrektorka na batérie program – privítanie hostí 2. Fico – ako eliminovať 9 mm projektily 3. Budaj – kúrenie v lesných ubytovniach partizánov 4. Chaves – ako sa venezuelskí partizáni naučili spôsoby boja od účastníkov SNP 5. Bin Ladin (hologram)– zdokonalenie partizánskeho boja v nepriateľských krajinách 6. [...]

Čo spôsobil Drličkov výrok? Aká to paralela s atentátom na Fica!

08.08.2024

V utorok vraj veľmi chorý preberal svoju výpoveď doma a včera v stredu síce cez zuby usmiaty exgenerálny riaditeľ SND, ale zázračne celkom zdravo pôsobil na tlačovke na nádvorí galérie po odvolaní generálnej riaditeľky SNG Kusej. Panovala tam dobrá nálada, no úsmevy boli čisto americky naškrobené. Nebudem sa zaoberať podstatou tlačovky. O tom včera už napísal kde kto. [...]

Belgicko NATO stretnutie ministri obrany

Zelenskyj: Iba pozvanie Ukrajiny do NATO môže ukončiť vojnu s Ruskom. Putin rozumie len sile

18.10.2024 11:13

Vstup do Aliancie má podľa Zelenského zásadný význam pre to, aby sa šéf Kremľa Vladimir Putin posadil za rokovací stôl.

Trump  Zelenskyj

Trump obvinil Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom

18.10.2024 11:08

Trumpovo vyjadrenie naznačuje, že ak by zvíťazil v novembrových voľbách, došlo by k radikálnej zmene politiky Spojených štátov voči Rusku.

SR ŠTS Kosík polícia Mali zadržanie

Proces s exsiskárom Kosíkom v kauze vydierania odročili na budúci rok

18.10.2024 11:08

Kosík je právoplatne odsúdený v kauze falšovania zmeniek, známy je aj z kauzy únosu Michala Kováča mladšieho do Rakúska.

Donald Tusk

Politico: Vyhlásenie lídrov EÚ znamená víťazstvo pre poľského premiéra Tuska

18.10.2024 10:58

Tusk chcel, aby EÚ podporila ideu, že krajina môže bezpečnostnými dôvodmi legitimizovať pozastavenie práva na azyl.