Založ si blog

Obrovská trápnosť moderátorky Dibákovej v diskusnej relácii TV JOJ Na Hrane.

Včerajšia diskusná relácia TV JOJ Na hrane sa od začiatku vyvíjala zaujímavo. Na úvod nás moderátorka, ako za každým, uvítala svojim pravidelne vtieravým, viac ako americkým pozdravom Krásny večer. Už jej nestačí Pekný večer, o dobrom ani nevravím a čakám kedy začne zdraviť ešte po česky povedané „vlezlejšie“ najkrajší, neskôr najúžasnejší a nevynechám ani výborný či vynikajúci večer vám želám, aby bola ešte viac originálnejšia. To len tak okrajom pri dvoch trápnostiach, ktoré včera vylúdila zo seba.

Neviem, či to bol zámer smerovania Dibákovej proti obom stranám sociálnej demokracie a velebenie koalície, alebo to bola neznalosť a nepripravenosť moderátorky. Ale faux pas to bolo poriadne. Hneď na úvod začala obhajovať a zachraňovať vyšetrovateľov NAKA, ktorí boli vo väzbe a všetkých odtrestnila. Zaregistrovala len viac v médiach pertraktované rozhodnutie krajského súdu, ktorý po odvolaní na rozčarovanie mnohých neschválil ich väzobné stíhanie a konštatoval, že ich stíhanie sa nezakladá na faktoch. A toto stačilo Dibákovej k tomu, aby vyhlásila, že už nie sú trestne stíhaní!!! Možno nebudú, ale o tom nerozhoduje Dibáková, ani  súd, ale prokuratúra. A to sa zatiaľ neudialo. Hneď ju zahamoval hosť poslanec Tomáš a tak mu rýchlo skočila do reči a okamžite prešla na inú tému. Nuž, pani moderátorka buď má medzery, alebo chcela oceniť počiny zatiaľ stále trestne stíhaných vyšetrovateľov NAKA.

Aj druhý fakt jej unikol. Tentoraz s predsedom strany SME rodina Kollárom. Druhého hosťa poslanca Pčolinského sa opýtala a tlačila ho do toho, či sa Kollár ospravedlní za výraz „Čurilovská mafia“. A zase medzera, alebo zámer proti vládnej strane, ktorú nemá v obľube. Tu si skôr myslím, že je to medzera a zlá príprava na reláciu. Rozmýšľam, prečo to dolovala od Pčolinského, keď to po prepustení vyšetrovateľov z väzby jasne povedal sám Kollár, že ak ich nevinnosť potvrdí súd, tak sa ospravedlní.

No, možno bola pani moderátorka týždeň na dovolenke a nesledovala politiku. To však nie je ospravedlnenie.  Dostáva preto aj vysoký honorár, aby bola bezchybná a argumentačne a najmä faktami podkutá. Nepredpokladám, že taká mladá dáma má už výpadky pamäte. Jednoducho odflákla prípravu na reláciu a tým sa samozrejme blamovala pred divákmi, ktorí majú akú takú informovanosť, ale najmä pred svojimi kolegami novinármi, ktorí takéto relácie pre informovanosť a rozhľad sledujú. A práve ten faktový rozhľad Dibákovej chýbal.

Spomínal som, že to môže byť z jej strany aj zámer, pretože svojím moderovaním a usmerňovaním diskusií útočí na SMER a Hlas a veľmi nahráva súčasnej koalícii a ako som mal možnosť pred časom  sa s ňou raz rozprávať, tak poznám aj jej súkromný zaujatý postoj. Povinnosťou moderátora v diskusnej relácii je byť nestranný a objektívny, ale Dibákovej tento faktor pri kladení otázok a usmerňovaní diskusií naozaj chýba. Že by stále fungovalo Lipšcove stádo?

Pavel Jacz

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.