Založ si blog

Komu chýba charakter a chrbtová kosť? Hegerovi, alebo Mičovskému?

To, čo nám predviedli v pondelok 7. jôna obaja aktéri pri demisii a antidemisii svedčí o hrubej falošnosti jedného z nich. Nechcem byť sudcom, ale popíšme si, čo sa stalo.

Minister Mičovský oznámil svoju demisiu na základe toho, že jeho nominantku  v SPF obvinili z trestného činu. Zrazu si po dvoch týždňoch zmyslel, že už prezidentke doručenú demisiu zruší (naša ústava také niečo nepozná), čo aj urobil v pondelok listom hlave štátu. Na tlačovej besede, ktorú zorganizoval na základe tohto rozhodnutia povedal, že ho presvedčilo mnoho listov od malých poľnohospodárov a široká podpora (Vyšlo najavo, že si vraj túto podporu sám zorganizoval!) a on nechce utekať z boja. Povedal, že to konzultoval s Matovičom, ktorý nebol proti a preto v pondelok predpoludním navštívil premiéra, ktorého rovnako informoval o svojom rozhodnutí. Nechce sa mi veriť, že by premiérovi nepovedal, že chce zostať vo funkcii ministra a oznámiť to národu formou tlačovej konferencie.

Poďme na druhú stranu. Heger dlho hľadal nástupcu (Niet sa ani čo čudovať, lebo OĽaNO má podľa predvolebných rečí „super odborníkov“ ako maku na každom rohu.). Nakoniec v piatok predstavil prezidentke svojho poradcu ako kandidáta na ministra. Vraj sa zhodli. Takže bolo rozhodnuté. A tri dni nato k nemu prišiel minister Mičovský, aby mu oznámil svoje rozhodnutie zostať ministrom. A Heger ho asi neinformoval, že sa už rozhodol a Mičovského asi nechal v tom, že zostáva vo funkcii. A po Mičovského tlačovke na otázku o odvolaní demisie premiér povedal, že išlo o Mičovského PR. To bolo celé jeho vyjadrenie k tejto téme. Veľmi „výstižné“!!!

Je však zarážajúce, aká z toho vznikla groteska.

Ak si vezmem doterajšie úprimné vyjadrenia Mičovského na tlačových besedách ako ministra, vždy sa snažil úprimne odpovedať a netváril sa ako boh. Žiaľ, jeho manažérske schopnosti na komandovanie tak zložitej oblasti boli nad jeho sily. Nepamätám si na to, že by sa vykrúcal, úprimne klamal, alebo úprimne trepal.

A čo náš premiér? Na otázky zväčša neodpovedá asi ako „pravý“ veriaci. Snaží sa vždy oblúkom vyhnúť priamej odpovedi, niekedy aj klamstvami a neustálym osočovaním predchádzajúcej vlády ko argumentom. Mám mu teda veriť, že sa rozhodol obsadiť ministerské kreslo až po tlačovke Mičovského. No neviem, neviem.

Mičovský teda urobil zo seba komika – blbca, ale vďaka komu? Vďaka Hegerovi, alebo vďaka jemu samému? Odpovedať si môžete sami, kto z týchto dvoch nemá ani charakter a ani chrbtovú kosť. A kto koho chcel zosmiešniť a podraziť? Už som napísal, že ja sudcom nebudem, ale myslím si svoje. A čo si myslíte Vy? Bol špinavcom v tejto politickej šachovej partii premiér Heger, ktorý vedie národ, alebo dnes už exminister Mičovský? Chrapúňom v tejto humoreske je iba jeden z nich, obaja určite nie! Taká je dnes slovenská morálka väčšiny politikov a nielen politikov. A tak sa stretávame dennodenne s neúprimnosťou, klamstvami, zlodejinami, násilím, protekcie, úplatkami, podrážaniami kolien, osočovaním, pritakávaným lízaním zadníc, špinavými bitkami o posty, egoizmom, zveličovaním nepodstatností s jedinným cieľom, čím viac si nahrabať do svojho trezorového senníka. To je dnešný zmysel veľkej väčšiny nášho „úžasne demokratického“ systému!!! Veď – money, money…aneb za peníze v Praze dům.

Pavel Jacz

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

„Geniálne či genitálne“ progresívne výroky progresívcov Štefunka a Korčoka. Hotový úžas! ! !

15.03.2024

Po ťažkompádnom rozhýbaní sa začínajú v debatných reláciách prezentovať predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany PS. Je vlastne šťastím, že sa nepotvrdili výsledky asi dobre zaplatených volebných exitpolov, lebo by to tu vyzeralo tak, ako v predchádzajúcom volebnom období. Možno ešte horšie. Počuli sme od volieb už mnoho slovných perličiek z úst „elity“ [...]

Otvorený list budúcemu šéfovi SaS Gröhlingovi.

07.03.2024

Dobrý deň pán poslanec, mám o Vás už dlhšie svoju mienku, ale nemyslel som si, že v rámci vašej šialenej ideológie dokážete byť pomstychtivá argumentačne tvrdá guma. To, čo ste v nedeľu predviedli ohľadom Ukrajiny v televízii TA 3 v relácii V Politike ma presvedčilo, že Vám absolútne chýbajú dva základné pohľady. Prvý je späť a druhý dopredu. Na ten druhý sa [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.