Založ si blog

Nehorázne svinstvo Sulíka v súvislosti s výrobou rúšok v Zornici.

Včerajšia tlačová beseda premiéra Pellegriniho po skončení krízového štábu nás opäť trochu okliešti vyhlásením mimoriadnej situácie od dnešného rána. Všetko je zatiaľ prísna preventívna záležitosť, takže opatrenia by sme mali akceptovať. Vláda a zložky ňou riadené zatiaľ i napriek širokej kritike má výsledky. Môžu všetci nadávať na vládu a na SMER, ako to urobila už niekoľko razy opozícia, ale to, že sme tri dni mali iba sedem nakazených a včera k nim pribudli traja, ktorí si to doniesli od nakazených v Kittsee, tak máme dnes iba 10 nakazených!!! Je to jeden z najlepších výsledkov na svete. Koronavírus sa u nás nerozširuje geometrickým radom. Zložky veľmi dobre podchytili cestovateľské anamnézy, dotknutým ľuďom nariadili kompetentní karanténu, rozposlali informačné sms-ky do všetkých telefónov a tak to zatiaľ vyzerá, že sa pandemická nákaza zatiaľ bojí ukázať u nás v plnej sile. Uvidíme nasledujúci týždeň. Zatvorili sme aj školy, športoviská, kostoly a konečne aj sudcov. Čo by sa asi stalo, ak by vláda poslúchla Kollára, že môže iba kúriť a svietiť? Možno, že by tak urobila Matovičova vláda, ak by dnes dosluhovala ako SMER. No i napriek prehre vo voľbách treba skloniť hlavu pred pracovitosťou vlády a mimoriadnej pozornosti tejto výnimočnej situácii. Sťažujú sa aj lekári na nedostatok ochranných prostriedkov. No urýchlene sa to rieši a verím, že to vláda rýchlo vyrieši. Zákaz usporadúvať omše nechcela rešpektovať pravoslávna cirkev, ale nakoniec uznala, že v rámci bezpečnosti občanov to bude to najlepšie riešenie.

Ani nám najbližšie Česko nemá také výsledky. Včera podvečer hlásili cez 60 nakazených, po 19.30 hod. ich bolo 75, ale o 23 hodine ich bolo už 94 a to vo všetkých krajoch! Z toho traja sú vo vážnom stave. Ako povedal premiér na Slovensku sme otestovali 600 pacientov,  v Česku do včera iba 130. A od včera sa Česi rozhýbali, keď začala stúpať  u našich susedov nakazenosť a toto číslo vzrástlo na 1800. Aj to je dôsledok dobrej preventívnej práce nášho podľa opozície „neschopnej“ vlády a „katastrofálneho stavu“ nášho zdravotníctva! Niektorí sa sťažujú na informačné centrá a tak vláda rozhodla o posilnení aj týchto zložiek.

Koľko z tých, ktorí sa včera večer pozerali na TA3 v priamom prenose na tlačovku po zasadnutí krízového štábu už asi ľutovalo, že nedali hlas okydávanému SMERu, ale iným stranám.

Najväčší problém je však nedostatok ochranných prostriedkov, za čo opozícia najviac kritizovala vládu. Všetko sa rieši a od dnešného dňa bude Zornica dodávať denne od 22 tisíc rúšok pre potreby štátnych hmotných rezerv najmä do štátnych nemocníc. Postupne to vzrastie na 30 000 každý deň. Tu treba kvitovať postoj Zornice, ktorá má objednávky na milióny rúšok od našich súkromných podnikov, ale aj z Číny i Saudskej Arábie. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Maukš však odmietol súkromné a zahraničné objednávky po tom, ako sa dozvedel, že nemá kto na Slovensku vyrábať rúška, pretože je to Slovák, ktorý miluje svoju vlasť a tak chce všetku produkciu predať do našich štátnych hmotných rezerv pre našich zdravotníkov. Toto rozhodnutie si zaslúži obdiv a ocenenie. Kiežby tak rozmýšľali všetci naši výrobcovia a neorientovali sa iba na absolútne zisky zo zahraničia.

Toto všetko nám povedal na tlačovej konferencii po skončení krízového štábu predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Maukš – bývalý sudca. Spomenul aj nasledujúcu skutočnosť. Šéf strany SaS Sulík je jeho dlhoročný zákazník, ktorému šili v Zornici košele na mieru. Sulík sa odniekiaľ dozvedel, že Zornica bude vyrábať rúška pre štát a tak včera ráno zatelefonoval Maukšovi, ktorý povedal: „V rámci telefónnej debaty mi odporučil, aby som nepodpisoval zmluvu so štátom, no ja žiadnu zmluvu podpísanú nemám. A neviem, čo je ho do toho,“ povedal novinárom s tým, že telefonát ukončil. Maukš si nevie vysvetliť dôvod Sulíkovho konania. Osobne si myslím, že to spravil preto, aby ešte viac podkopal prácu dosluhujúcej vlády, aby bolo načo nadávať možno až štyri roky.

Sulík to všetko cez hovorkyňu zaprel a dementoval, „vraj“ sa len zaujímal o podmienky výroby rúšok. Samozrejme, že to Sulíkovi „veríme a budeme verieť“, rovnako ako mnohopočetným zdvorilostným raňajkám u Kočnera, kde sa rozprávali iba o dovolenkách, o kvalitnom koňaku i whiskey a pekných pipkách a vôbec nie o manipulácii pri voľbe generálneho prokurátora a ďalších politických manipuláciách .

Ale skôr je to naozaj pravda. Sulík má teda už dvojnásobný dôvod opustiť post predsedu strany a politiku. Tým prvým bol po predchádzajúcich preferenciách katastrofálne úbohý výsledok v nedávnych voľbách. Pokles SaS oproti predchádzajúcim voľbám je 50%!!! A to nikomu ani v strane neprekáža. A ak by nebolo proforma kandidovanie gymnazistky z europarlamentu, tak by sa na parlament pozeral iba zo vzdialenosti Dankovho vlajkového stožiara.

A toto včerajšie jednanie je naozaj Sulíkovo nehorázne svinstvo, ktorému právnici hovoria sabotáž štátu. Za to si mala poňho dnes ráno prísť úderka NAKA. Myslím si, že by to malo zaujímať aj generálneho prokurátora Čižnára, ktorý by sa mal takýmto pokusom o zradu na slovenskom národe zaoberať.

A ešte jedna zaujímavá vec. Všetci chcú mať rýchlo novú vládu. Matovič ju chcel včera predstaviť. Mám ten pocit, ako by to plánovite preťahoval a nechal riešenia ohľadom koronavírusu na pleciach dosluhujúcej vlády. Ak sa jej to podarí zvládnuť, tak sa bude nová vláda búchať do pŕs, ako to dokázala zvládnuť, a ak nebudú výsledky pokračovať v doterajšom trende, tak všetko zvalí na vládu Pellegriniho. Nuž uvidíme, ako sa bude vyvíjať situácia, keď to vyzerá na to, že Kiska s prezidentským renomé po prehre vo voľbách už v politike asi nebude a tak vznikne asi len troj-koalícia a bez Kollárových fantazijných 25 tisíc nájomných bytov ročne, na ktoré lákal voličov. No a určite si spomeniete na porekadlo. Pokiaľ vtáčika lapajú, pekne mu spievajú!!! A opozícii to spievanie išlo veľmi dobre.

Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

Výstava / Ruská propaganda / Tank / Abrams M1A1 /

Moskva vystavuje západnú vojenskú techniku ukoristenú v bojoch na Ukrajine. Skvelý nápad, komentoval Peskov

01.05.2024 18:30

Rusko kritizuje dodávky západných zbraní a vojenského vybavenia na Ukrajinu a považuje ich za dôkaz priameho zapojenia NATO do konfliktu.

Robert Fico v ZKW Slovakia s. r. o.

Nočná práca prináša zdravotné riziká a nízke ohodnotenie: Fico vyzval zamestnávateľov na zmenu

01.05.2024 17:15

Slovensko dnes síce oslavuje aj dvadsiate výročie vstupu do Európskej únie, Fico si to však chce pripomenúť až vo večernom galavečeri a sľubuje zásadný prejav.

Polícia / Šerif / Sheriff /

Polícia zasahovala proti demonštrantom na viacerých univerzitách v USA. Zadržala desiatky osôb

01.05.2024 17:08

Demonštranti v priestoroch týchto inštitúcií vyjadrujú nespokojnosť s vojnou v Pásme Gazy medzi Izraelom a hnutím Hamas.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

V Národnej prírodnej rezervácii Dobročský prales vypukol požiar. Vyslali aj vrtuľník rezortu vnútra

01.05.2024 16:46

Na mieste sú štátni hasiči z viacerých staníc aj dobrovoľní hasiči z okolia.