Založ si blog

Počiatek s Trnkom potvrdili našu slobodnejšiu slobodu a demokratickejšiu demokraciu.

Tie dva pojmy z titulku nás postavili v 89-tom na námestia. Dovtedy sme boli zaviazaní určitej disciplíne a mali sme strach z následkov, ak by sme čosi porušili. Pretože skôr, či neskôr to zväčša prasklo a nebolo kam utiecť. Avšak vyštrngali sme si viac ako slobodnejšiu slobodu, viac ako demokratickejšiu demokraciu a viac ako nespravodlivú nespravodlivosť!!!
V čom to spočíva? V absolútnej jednoduchosti. Každý si môže robiť, čo chce, povedať, čo chce, a zahŕňa do toho aj to, že ak chce a hodí sa mu to, tak aj porušuje zákony, ako sa mu zachce. A je toho toľko, že je to nemožné evidovať. Hovorí sa tomu anarchia a ja k tomu prikladám aj prídavné meno a spojku anarchistickejšia ako …..
Neraz som stretol v jednosmernej ceste v protismere motocyklistu, bicyklistu i auto a keď som mu nemienil uhnúť, tak na mňa vodič auta začal ziapať. Ale vždy som mal v tomto prípade silnejšie nervy. Dokonca, keď som donútil chlapa – ako som sa dozvedel kolegu mojej sestry s dvoma malými deťmi v aute vycúvať, tak zdvihol telefón a mojej sestre začal na mňa nadávať, že som ho ohrozoval autom. A ak by som nebol zabrzdil, lebo som ho zbadal v poslednej chvíli, ako sa mi objavil zo zákruty, tak by sme sa zrazili. Toto je naša demokratickejšia demokracia, keď má ten, čo porušuje predpisy väčšiu guráž, obrovské ústa a na súde aj väčšie práva.
Zdá sa vám to obrátené naruby? Možno a možno nie. Naučili sme sa klamať, podvádzať, kradnúť, porušovať predpisy a zákony ešte viac ako v bývalom režime a to poriadne. Prečo? Lebo v našej slobodnejšej slobode a demokratickejšej demokracii neplatí a nefunguje ani jednoduchá spravodlivosť. Ak máte plnšie vrecká, tak je spravodlivosť nejaká nezaujímavá miniatúra v živote.
Nádejáme sa, že sa momentálne súdny kolegialát očisťuje od čiernych oviec. No žiaľ, iba od tých dokázano podozrivých. Stačilo sa vo štvrtok a v piatok pozerať na správy a musela v každom spravodlivom človeku vzkypieť žlč.
Spomeniem vyjadrenie Aurela Pardubského prokurátora špeciálnej prokuratúry. Citujem:
„Treba dúfať, že tento nie malý počet odsúdených osôb bude mať účinok vysoko efektívny, nielen na samotných páchateľov z prostredia slovenského futbalu, ale aj na ďalšie osoby činné v celej oblasti športu“. Išlo o známu aféru korupcie vo futbale za 6 zaplatených zápasov, kde dostávali rozhodcovia od 25 do 100 Euro za jedno stretnutie. Všetci do jedného sa priznali a dostali podmienečné tresty a smiešne pokuty od 50 do 300 Euro. Naozaj si myslí prokurátor Pardubský, že ľudia sú padnutí na hlavu, keď zahlási taký nezmysel pred kamerou? Májú pár rmesačné podmienky a smiešne pokuty niekoho v budúcnosti odradiť od brania úplatkov? Choré je však to, že na Slovensku lietajú miliónové úplatky a nikto ich nemá záujem odhaliť. Žiaľ, malé ryby vždy doplatia.
Ďalší príklad . Vodiča po štvrtý raz chytili, ako šoféruje pod vplyvom alkoholu. Tentoraz to bolo nad dve promile. Už po treťom skutku dostal doživotný zákaz šoférovať. Tentoraz nezastavil policajtom a ak by nevyletel z cesty a nehavaroval, tak by ešte stále unikal policajtom, pretože tí sa dnes už boja strieľať, aby sa neocitli ako obvinení pred súdom, ako ich kolega, ktorého guľka z pištole nešťastne zasiahla jedného pasažiera z auta do hlavy. A pritom si len plnil svoje povinnosti policajta. A trest pre opilca za volantom? 10 mesiacov podmienky a zhabanie auta. A tak sa „chudák“ opilec odvolal, lebo nesúhlasil s prepadnutím auta štátu. Dobrá guráž!!! A čudujme sa, odvolal sa aj prokurátor. No, nie proti podmienečnému trestu (vraj opilec vyživuje deti), ale preto, že mu súd nezakázal doživotne šoférovať. Dobre čítate – ide o trest, ktorý už raz dostal. Rozmýšľam nad oboma spomínanými prokurátormi. Buď nemajú kvalifikované právne vzdelanie, nechcú mať rozum, alebo im chýba morálka.
Prípad Naď. Najskôr ho NAKA obviní z vážneho skutku a po pár dňoch po veľkej kritike opozície ho zrazu odbremení od obvinenia. Vysvetlenie? Hlavný svedok zásadne a slobodnejšie ako slobodne zmenil výpoveď. To znamená, že hlavný svedok aspoň raz krivo vypovedal!!! A ako to býva zvykom i napriek tomu, že je to trestné, tak hlavného svedka nikto za krivú výpoveď stíhať nebude. Načo teda bolo toto divadlo??? Len na politickejšiu politiku a predvolebnejšie predvolebno?
Ďalšia anomália. Za zneužívanie maloletej dostal páchateľ štyri roky väzenia. Zo slova štyri odrátajme jednu tretinu a pobyt vo vyšetrovacej väzbe. A o rok je vonku, ak mu dovtedy za ďalšie dva prípady neprifaria tentoraz už poriadnu paletu.
Zarazilo ma slobodné vyrevovanie po bytovke jednej obyvateľky. Slobodnejšie ako slobodne robí denno denne škandály a susedia sú na nervy. A niet u nás sily ani zákon, ktorý by tieto ziapoty zastavil a odbremenil ostatných obyvateľov od nervových explózií vyrevujúcej aktérky.
Zákony, ktoré povoľujú väzbu však máme. Najskôr zakročí NAKA s veľkou pompou v Tipose. Odvedú dvoch podozrivých z manipulácie, kde by mali byť veľké daňové úniky. Prokurátor žiada väzbu pre oboch, ktorí môžu dostať vysoké tresty, ale špeciálny sudca to za dôležité nepovažoval. Prečo asi? Asi pre super-demokratickú demokraciu a nezávislejšiu nezávislosť našich sudcov!.
Aj učiteľský prípad marenia rozhodnutia ministerstva o testoch piatakov hovorí za všetko. Obľúbený riaditeľ školy prostredníctvom sociálnych sietí požiadal, aby piataci v deň testu zostali doma. A prišli iba dvaja žiaci. Jednoducho svojím konaním riaditeľ porušil nariadenie ministerstva a zmaril testovanie. S odôvodnením, že testy prišli neskoro a žiaci sa nemohli na ne pripraviť! Nuž, absurdnejší argument ako absurdno. Veď testy sú na to, aby zistili, ako kvalitne učia deti v škole. A riaditeľ Pačuga naučil rodičmi ospravedlnených žiakov, ako sa chorobou vyhýbať povinnostiam a v budúcnosti aj súdnym pojednávaniam!!! A po kritike nadriadených sa riaditeľ vzdal funkcie. Avšak rodičia podpísali petíciu, aby bol znova riaditeľom. A mnoho z tých rodičov odsudzuje porušovanie predpisov, ktoré nedokážu rešpektovať, pokiaľ sa to nedotýka práve ich. A tu sa mieša demokratickejšia demokracia so slobodnejšou slobodou a myslím si, že netreba spomínať, že je to anarchistickejšia anarchia. A takto to funguje v Slovenskej banánovej republike na každom rohu. Tak ,čo vlastne chceme, keď nám predpisy pripomínajú toaletný papier?
No a korunu týmto prípadom dáva hnojársky revolucionár Magdoško. Jednoducho po vzore Matoviča si prišiel na tlačovú besedu protistrany a rozohral tam slobodnejšie ako slobodne svoje útoky. Lenže, keď prišli policajti, neuposlúchol aj s kolegom demokratickejšie ako demokracia ani ich výzvu a tak ich museli pred kamerami veľmi dlho pacifikovať. Ani to, že nechtiac pri vzpieraní sa Magdoško udrel policajta nebol signál na tvrdší zákrok. A ten jemný trval tak dlho, ako zápasníkom na žinenke polovica súboja. Len aby teatrálne ziapajúci Magdoško, ako keby ho rezali, nespadol náhodou a nebuchol sa. Boli viac ako opatrní, pretože ich kolega Tiefenbach prišiel kvôli podobnému, ale oveľa jemnejšiemu zákroku o zamestnanie a dodnes ho kvôli tomu ako obvineného vláčia po súdoch. Osobne som videl niečo podobné na ulici v New Yorku. Páchateľ sa začal rovnako zdráhať a tak mu policajt jednoducho podkopol z boku nohy a pritom ho strčil do chrbta. Zlodej stratil rovnováhu, padol tvárou k zemi. Policajt na neho skočil a v priebehu 15 sekúnd ho už dvíhal so spútanými rukami. A okolostojaci mu ešte za zákrok zatlieskali. Čo potom, že zlodejovi tiekla krv z nosa a odrel si tvár. Ako by reagovali naši zvedavci? Nadávali by policajtom a všetko by nakrúcali na telefón a predháňali by sa v rozširovaní po sociálnych sieťach a predali by svoje dielo za 50 Euro Novému času, aby sa rozhorčil nad zákrokom policajta celý národ.
A potom časť takýchto občanov nadáva na vládu a smeruje na námestia, aby vykrikovali a protestovali za novú vládu. A popritom sami podporujú nezákonnosť.
To je ten slovenský „rešpekt“ k poriadku, morálke a k zákonom. To už asi nie je anarchia, ale anarchickejšia anarchia. Pokiaľ bude takéto zmýšľanie vo väčšine národa modlou a na druhej strane budú vykrikovať po zmene, tak sa dostaneme ešte do väčšieho morálneho bahna, ako sme v ňom teraz. O chvíľu nám to bahno aj zapchá ústa. Tie sme zatiaľ mohli otvárať pri dialógu Trnka Počiatek. Veď konečné vyjadrenie generálneho prokurátora smerujúce na obhajobu chybujúceho ministra financií (je dosť možné, že tam bol finančný záujem ministra) je pre politikov bežnou vecou, samozrejme len u nás, rovnako ako o Slotových nedelených 2 miliardách za emisie. O Kočnerom ochotčeného generálneho prokurátora Trnku sa už toľko zverejnilo, že už nemá právo sa každé ráno pozrieť na svitajúce slnko. No PN na Slovensku je rovnako, ako v prípade Majského, najtromfovejšie eso v slovenskom právnom mariáši a je „durchovnejšie“ ako očko. Len neviem, či jeho hodnota je 22, alebo až 50. PN je silnejšia ako najmocnejší muži v štáte, silnejšia ako zákony a silnejšia ako ústava i celý Európsky parlament. No a korunu aj spomínanému videozáznamu posadil na hlavu svojím vystupovaním a urážkami hodnými až neexistujúcej 10. cenovej skupiny včera v relácii Na telo trnavský hulvát Matovič. Ešte šťastie, že Blanár bol veľmi zmierlivý, lebo za tie urážky, ktoré včera adresoval na podpredsedu SMERu, by mu trošku horkokrvnejší oponent nedal facku, ale tvrdý pästný direkt priamo do kvákajúceho otvoru, aby ho až do volieb nemohol otvoriť. Keďže Matovičovi tečie s percentami do topánok, tak sa správa slobodnejšie ako sloboda a totalitárne sa vyjadruje, ako v 50-tych rokoch minulého storočia prokurátori politických procesov. A takéhoto despotického politika, ktorý klame priamo v prenose, môžu voliť naozaj len jeho kolegovia zo spomínanej 10. cenovej skupiny a možno opití bezdomovci. Tým, ktorým sa páčia takéto bezdôkazové obvinenia všetkých, ktoré sa od neho naučila aj Remišová, asi túžia po ďalšom diktátorskom režime na Slovensku! A tak nech žije slovenská KĽDR na čele s Kimom Matovičom.
Takýto dokonalejší systém od dokonalosti,(spomínaný v tomto zamyslení sa nad stavom u nás ) a anarchistickejšia anarchia vládne na tom našom síce banánovom, ale krásnom Slovensku. Čo viac si môžeme želať! Azda už iba ležať pri bazéne a čakať, aby nám do úst padali pečené holuby a tieklo francúzske Beaujolais (božolé) a z rádia počúvať plamenné prejavy nášho budúceho premiérskeho premiéra z Trnavy prematovičovaného KIMatoviča.
Pavel Jacz

INZERÁT: Zháňam pre Lojzka Hlinu 10 oviec a 10 krásnych žien. Zn. Využitie času.

20.04.2024

Keď sa človek nudí, tak zväčša niečo nové vymyslí. Géniovia objavia nový vedecký jav či súvislosť a hlupáci sprosté chujády. Predpokladá to však aj používanie nejakej narkománie, ktorú študentom odporúčal podpredseda Progresívneho Slovenska Truban. Vtedy nám mozog podľa Trubana pracuje nad mieru normálneho rozmýšľania a dokáže výnimočné veci. A tak sa [...]

Pani ministerka Šimkovičová oddeľte prosím Slovenský rozhlas od Slovenskej televízie.

05.04.2024

Začnem z celkom inej strany. Mnohí z vás určite videli film Vtedy na západe. Niektorí aj viac krát. Čo sa týka spracovania audiovizuálnej tvorby ho považujem za jedno z najlepších filmových diel. Je to vysoká škola audiovizuálneho spracovania. Správne obrazovo-zvukové dielo informuje 70-timi percentami obrazom a 30 percent zostáva na reč, ruchy a hudbu. A film Vtedy na [...]

Ako ma televízie TA3, JOJ24 a RTVS24 hlboko sklamali.

28.03.2024

Prvá slovenská spravodajská televízia TA3 začala vysielať 11.septembra 2001 a celý deň sa venovala najväčšiemu teroristickému útoku v USA, ktorý v predstihu pred plánovaným začiatkom odštartoval vysielanie TA3. Potom prišli ďalšie tragédie a teroristické útoky a TA3 tak, ako aj všetky ostatné spravodajské televízie vo svete, po celý deň vysielala aktuálne správy z [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.